tisdag 3 april 2018

enkel grönsaksbuljong


Jag har pratat om det här så många gånger och nu kan jag äntligen visa er! Jag har samlat olika sorters matavfall i en burk i frysen för att göra egen grönsaksbuljong. Jag har samlat morotsskal, lökskal, vitlöksskal, yttersta lagret på fänkål, potatisskal, sparrisstumpar m.m. i min frysburk. När burken var full lät jag det tina och lade sedan i en stor stekpanna, hällde vatten över så att det täcktes helt och hållet, saltade och pepprade och lät sjuda i 30 minuter innan jag silade bort alla skal, komposterade dem och fryste ner själva vattnet som nu var buljong. Passar bra till olika grytor och soppor som smaksättning. Bara att testa sig fram!

**

I have talked about this so many times and now I can finally show you! I have collected different food scraps in a jar in the freezer to make my own veggie stock. I have collected carrot peels, onion peels, garlic peels, fennel layers, potato peel, aspargus ends etc in my jar. When the jar was full I let it melt and put in a frying pan, filled it water to cover the peels, added salt and pepper and let it simmer for 30 minutes. After that I removed the peels and put the veggie stock in the freezer. It is good for different stews and soups. Try!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog