söndag 8 april 2018

intervju med min praktikant Jemina


Minns ni att jag sökte en praktikant i vintras? Ja men jag hittade en direkt och hon är SÅ duktig! Jemina heter hon och ni skall så klart få lära känna bättre nu!

Hej Jemina! Vem är du och vad gör du i livet?
Hej! Jag är Jemina, 23 år (men snart 24, viktigt!!). Jag fyller år i september. En fun fact om mig är att jag alltid frågar människors ålder när jag träffar dem, för jag tycker att det är viktigt. För tillfället studerar jag kulturproducentskap och försöker komma igång med springandet eftersom att jag om en månad skall springa halvmaraton. Jag anmälde mig redan på nyårsafton men har liksom inte kommit igång ännu.

**

Do you remember that I was looking for an intern this winter? Well I found one right away and she is SO skilled! Jemina is her name and I will of course present her to you!

Hi Jemina! Who are you and what do you do?
Hi! I am Jemina, 23 years old (soon 24, important!!). My birthday is in September. A fun fact about me is that I always ask people their age, I think that is important to know. At the moment I am studying to become a cultural producer and I am trying to get started with running since I will run half a marathon in one month. I knew about this already after New Year's Eve but I haven't really prepared anything yet.


Oj vad coolt med halvmaraton! Men gällande din bransch och kulturproducentskap - vad är din expertis?
En klasskompis kallade mig tänkare i jobbsammanhang. Jag är en person som har lättare att jobba utgående från andras idéer än att jag själv hittar på dem från scratch. Jag tycker att det blir roligt att praktisera hos dig för att jag kan jobba på de uppgifter jag fått av dig och har en vision av vad jag skall göra. Jag vill liksom utvidga andra människors tankar och idéer, jag gillar helt enkelt att hjälpa andra.

**

Wow, half a marathon! But about your industry and being a cultural producer - what is your thing?
My friend called me a thinker when it comes to work. For me it is easier to work with other people's ideas than coming up with my own from scratch. It will be fun doing and internship with you since I can work with the tasks you have given me and I have a clear vision of what I want to do. I want to help people with their ideas.


Intressant! Vad är det du kommer att jobba med under praktiken?
Jag kommer att försöka få en överblick över det som du, Julia, gör och jobba med allt som ingår i blogglivet - inläggsidéer, design, Instagram och Facebook (marknadsföring, likes, osv), läsa om hur man kan förbättra sitt varumärke på sociala medier och annat. Min praktik går ut på innehållsskapande och på att ha roligt!

**

Interesting! What do you want to work with during your internship?
I will try to get an overview of what you, Julia,  do and work with everything that has to do with blogging - blog post ideas, design, Instagram and Facebook (marketing, likes, etc), read about how to improve a brand on social media and so on. My internship is about creating content and having fun!


Det kommer att bli så roligt! Vad ser du mest framemot?
Jag vill prova mig fram för att se vad som passar just ditt varumärke och Grön i Åbo. Jag ser också framemot att jobba tillsammans med dig och att vi kommer att kunde inspirera och bli inspirerade av varandra, brainstorma och bolla idéer tillsammans istället för på egen hand. Jag hoppas också att jag kan få några tankeställare gällande min egen livsstil i och med den här praktiken.

**

It will be so much fun! What are you looking forward to the most?
I want to see what suits your brand Grön i Åbo. I am looking forward to working together with you and inspiring and being inspired by each other, brainstorming together instead of alone. I also hope that this internship and lifestyle will be eye-opening.


Kul kul! Hur tror du överlag att den här praktiken kommer att vara till nytta för dig i framtiden?
Det har varit så mycket snack om influencers på sistone och många ifrågasätter fortfarande idag om det är ett yrke eller inte. Jag vill visa att det är det och föra branschen framåt och så hoppas jag att jag samtidigt blir inspirerad att blogga mer själv också!

**

Fun fun! How do you think that this intership will help you in the future?
Everyone is talking about influencers and many people still wonder if it really is a job or not. I want to show them that it is and I wish to develop this industry and also getting inspiration for my own blog!


Pic Jemina

Ja, influencervärlden är ju väldigt intressant när man väl lär känna den. Vad är det du bloggar om själv?
Jag har haft fem bloggar längs med åren men nu bloggar jag på Nouw på en blogg som känns mer långsiktig. I början av året bloggade jag mycket om känslor och livsstil men funderar nu på att göra det mindre personligt och skriva mer tips och t.ex. om kulturevenemang. Min blogg heter Jeminem.

Du kommer att få ta del av nya inläggsidéer och roliga format tack vare Jeminas enorma brainstorming (ni skulle se vår gemensamma drive haha!). Det blir så roligt, så! Om det är något nytt ni önskar får ni gärna kommentera nedan så skall vi försöka fixa det! Hörs och ses snart igen, bajbaj!

**

Well yes, the influencer world is really interesting when you get to know it. What do you blog about yourself?
I have had five blogs in my life but now I am blogging at Nouw and this feels like a longterm relationship. At the beginning of this year I wrote a lot about feelings and lifestyle but I am thinking of making it less personal and write more about tips and cultural events. My blogg is Jeminem.

You will get to take part of the new ideas Jemina has thanks to her amazing brainstorming skills (you should see our drive files haha). This will be sooo much fun! If you wish to see something new on the blogg, just comment below and let us know! See you later, bye bye !

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog