Slider

goda okarabiffar: restprodukt från tillverkning av sojamjölk

tisdag 8 maj 2018


Okarabiffar!
När jag gjorde min sojamjölk (klick!) själv berättade jag ju att det som blir kvar när man silar mjölken är något som kallas okara. Det är fullt användbart i annan matlagning - t.ex. i bröd eller som ersättning till kött. Jag bestämde mig för att göra goda morots-okarabiffar som jag absolut vill rekommendera! Gött gött gött.

**

Okara patties!
When I made soy milk myself (click!), I told you that there will be something called okara left afterwards. This is super good to use in foods such as bread, as a meat substitute or whatever. I made carrot okara patties and I definitely want to recommend them! Delishhh.


Du behöver:
1 liter okara (min var fortfarande färsk men antar att torkad går lika bra i samma mängd)
3-4 ägg (eller veganskt äggalternativ som motsvarar samma mängd)
3 morötter
½ gul lök
½ rödlök
1-3 deciliter vetemjöl
salt
peppar
en skvätt ekologisk sojasås
en skvätt olivolja
1-2 sushi nori-ark (valfri)

**

You need:
1 l okara (mine was still fresh but I guess the same amount of dried okara would work as well)
3-4 eggs (or a vegan alternative)
3 carrots
½ yellow onion
½ red onion
1-3 dl of wheat flour
salt
pepper
some organic soy sauce
some olive oil
1-2 pieces of sushi nori papers (optional)​


Gör så här:
Hacka löken och stek den i en stekpanna tills den är mjuk. Stäng av värmen. Skala och riv morötterna och blanda allt utom mjölet och sushi nori-arket i en skål. Ta arket och klipp det i små bitar och blanda ned. Det ger en fiskig smak om man vill ha det, annars kan man lämna bort det. Lägg därefter till mjöl, en deciliter i taget så att du inte lägger i för mycket. Jag körde på känsla och vet inte hur mycket jag använde. När det går att forma biffar av blandningen utan att det faller i bitar alltför lätt, vet man att det är passligt med mjöl.

Stek sedan biffarna på medelvärme i en stekpanna på båda sidor. Jag frös ner några och åt upp resten. Supergott med ris, pasta, mellan bröd... vad som helst alltså. Testa!

Mitt recept på hemgjord sojamjölk hittar du här (klick)
Mitt recept på hemgjord tofu hittar du här (klick)

**

Do like this:
Cut the onions and fry them to make them soft. Turn off the heat. Peel and grate the carrots and mix everything except for the flour and sushi noris in a bowl. Take the sushi nori and cut it into small pieces and add to the mixture. They give a kind of fishy taste if you want that, otherwise leave them out. Then add a little flour and just try to see how much you need. I don't know what I used but if you can form patties without them falling apart - you have enough flour.

Then fry the patties on medium heat in a frying pan on both sides. I put some in the freezer and ate the others. So delicious with rice, pasta or in a bread... anything goes! Try it!

My homemade soy milk recipe you can find here (click)
My homemade tofu recipe you can find here (click)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Search This Blog

Använder Blogger.

Widget No.3

You can use this area to add any widget you want.

Social

Pages

BTemplates.com

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright