lördag 12 maj 2018

tre nätter på udden


Dags att åka hem från min favoritplats i hela världen. Eller en av mina två, den andra är min andra sommarstuga i Pargas. Mycket fint att ha två stycken, det är jag glad över. Här är alltid de finaste och mest lugnande solnedgångarna, speciellt då det är spegellugnt. Jag minns en sommar då färgerna var helt sjuka och jag inte lade ett enda filter på Instagram på den bilden. Och den var en av de finaste jag tagit. Lite filter är väl okej på dessa bilder ändå hehe. Här simmar en svan lugnt, hen mår bra ute i skärgården.

**

Time to leave this amazing place, my favorite in the world. Or one of my favorites, the other one is my other summer place in Parainen. Grateful to have two different summer places. The most amazing sunsets always happen here, especially when the sea is still like a mirror. I remember one summer when the colors where crazy and I posted a picture on Instagram without any filter. One of the best pictures I have ever taken. But some filters on these photos are OK right hehe. Here a swan is swimming calmly, enjoying the archipelago.
Klättrade i båthuset också för att ta bilder och njuta av den förfallna stugan. Planen är att någon gång bygga om stugan till ett dansgolv (jag kommer obviously inte att använda det eftersom jag inte dansar utan en viss procent i kroppen), tanken är fin. Min sommarstuga här i Raseborg är ju speciell eftersom hela släkten bor här. Det är inte endast jag och mina närmaste, som på Pargas-stugan. Så planen är väl att hela släkten skall bygga om båthuset en dag.

**

I went to the old boat house to take photos and to enjoy the old building. The plan is to renew it and create a party house with a dance floor in it (I will obviously not dance on it since I only dance after a few drinks), the thought is nice. My summerplace in Raasepori is unique since we share it with our whole family (uncles, aunts, cousins and cousins' children). The plan is that this whole crew would fix the boat house together.
Första natten var jag här med mamma och pappa och de fixade god mat till oss och min faster och hennes man. Och min faster bidrog med ganska mycket mat hon med. Det gillar jag med stugan, att vi utan desto större planer ganska ofta lyckas äta ihop med flera av familjerna här. Gemenskap.

**

The first night here I was with mum and dad and they made good food for me and my sisters and my aunt and her husband. And my aunt brought a lot of her own food to the table as well. That is what I like about this summerplace, we often eat together with other families here without planning it before. Community feeling.


Mamma och pappa och mina systrar åkte hem och det gjorde alla andra också som var på backen. Och jag är ju inte kanske den modigaste så har varit ganska rädd för spöken här haha. Går en massa rykten om saker som skett här, min syster såg vår döda farfar på ett foto hon tog, mina kusiner hör steg... uj. Jag har varit lite orolig ha ha... Hur som helst, när jag blev ensam här passade jag på att fotografera bilder för ett samarbete med ett spännande företag. Den här lilla björkkvisten fick vara med.

Mum and dad went back home with my sisters and everyone else who had been here went home too. And I am not a very brave person so I have been pretty scared of ghosts here. Haha I have heard stories about things that have happened here, my sister saw our grandfather in a photo she took (he has died), my cousins have heard steps... ew. I have been a little worried haha. Anyway, when everyone left I started taking photos. This oak was a part of many pictures I took for a collaboration.Igår var det helt otroligt vackert i stranden. Spegellugnt alltså. Ommmg. Sedan gick jag upp, såg en lampa på på vinden och fick något fel. Spöken? Ingen vet. Lampan var inte på tidigare vad jag visste om och jag är ju ensam på backen....

**

Yesterday it was so freaking amazing to look at the sea. Like a mirror. Ommmg. Then I went up again and saw a lamp that was on that hadn't been on before. And I was alone so I got a heart attack serioussssly!!! So scary.Och en titt på farmor och farfars vackra "Stora huset", var de bodde länge länge innan de blev för gamla för att bo så långt bort från alla nödvändigheter man behöver. Världens bästa hus (men vågar inte gå in dit just nu pga spöken på vinden haha). Och en till från båthuset. Älskar det här stället, fifan vad det är bäst!

**

And another look at my grandparents' house where they lived for a long time before moving into the city when they were too old to live so far away from everything. The best house (but I don't want to go in there now because of the lamp ghosts). And another one from the boat house. I love this place

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog