måndag 28 maj 2018

veckans planer: gårdsfest, praktik och KPH


Där står man och låtsas att man inte vet att man fotar sig själv. Men så blir det väl som bloggare. Idag har jag definitivt fullt upp med att förbereda allt inför såväl ikväll som veckan som kommer. Vad händer ikväll och veckan som kommer? tänker ni kanske. Fortsätt läsa då, kära ni. Veckan är magnifik alltså.

Måndag
Idag förbereder jag allt och inget. Började morgonen med att cykla till caféet på frukost, lånade en kaklåda och cyklade med den till Pure Hero. Därefter cyklade jag upp till Jemina för att ha vårt sista pass innan min flytt. Jemina är ju min fantastiska praktikant! Hon har gjort ett bloggschema för mig för hela juni, eftersom tiden blev så knapp i maj att jag inte helt enkelt orkade skriva allt som var planerat för den här månaden. Jemina är bäst. Därefter cyklade jag till Pure Hero och hämtade kakan de lagt i min låda (ser ni: Zero Waste då jag undvek Pures engångs-kaklådor!) samt tog bussen hem. Sedan var jag tvungen att ta bussen in till stan igen för att ta cykeln hem, haha. Ingen riskerar väl att cykla med en kaka. Väl hemma har jag sprungit runt och städat, packat, städat, packat. Ikväll kommer nämligen min familj och lilla gulledoggen på kaka för att fira mina sista dagar i Åbo innan KPH!!

Tisdag
Imorgon åker jag till Helsingfors för möte med bokförlaget! Jag har skrivit fem kapitel på min bok nu och jag skall få feedback på det så att jag sedan kan fortsätta på egenhand i Köpenhamn. Mina människor på förlaget är superroliga så det skall bli kiva <3

Onsdag
Jag vet inte ens hur jag skall göra den här dagen, men jag flyttar. Blir väl kaos upphöjt i tretton. Men lite tänkte jag bara slappa och sola också hehe. Tar alltså kvällsbåten till Stockholm för att sedan på torsdag tåga till Kph. Borde man vräka i sig av buffén?

Torsdag
Som sagt! Tåg tåg. Fem timmar åker jag ner till Köpenhamn. Blir helt fantastiskt att arbeta med bloggen på datorn och se ut genom fönstret på landskapen. Fem timmar är dessutom inte farligt mycket. Jag skall btw också bli bättre med bloggandet nu eftersom orken börjar komma tillbaka. Har en massa roliga second hand-hem jag fotat som jag skall visa er! Är framme tvåtiden i Köpenhamn och då skall jag ta mig till huset jag bor i första nätterna i Amager. Och så bara strosa omkring, utforska matbutikerna och besöka det område där jag sedan bor resten av tiden i Danmark

Fredag
Första praktikdagen! Om någon är nervös för nya saker så är det jag hahaha. Kommer att bajsa på mig, that's for sure. Har lyckligtvis en gammal kompis som jobbar på samma arbetsplats och tror att det överlag kommer att bli himla kul! Älskar ju kontorsarbete, för jag är egentligen född till kontorsråtta:) tycker det är kul med datorer vilket är en fördel när man är bloggare hehe. Få se vad jag gör på kvällen men jag har faktiskt börjat gilla mojito så skulle gärna dricka det. På tal om det så var det banne mig inte lätt på båten hem från Stockholm i lördags då jag ville beställa en mojito "utan sugrör tack" och han svarade "okej! without sugar" och man ba nej....

Lördag
Jag har lovat klippa gräset där var jag bor så det lär bli en grej den här dagen hehe. Jag vill också få igång någon form av träning, typ promenader, så skall utforska olika trevliga grönområden och sedan kanske ta en smoothie to go, bara för att cool. Jag har med mig en glasmugg med lock, så det skall nog gå att leva Zero Waste och köpa take away där.

Söndag
Ännu en ledig dag och jag får flytta in i det rum där jag kommer att bo till sista augusti. Är så taggad!! Det verkar så mysigt och hon som äger det verkar minst lika mysig <3 Har chattat en del med dem och de har sett min video när jag var med i Kioski, så det är kul ju! Skall också gå och storhandla på ett torg tror jag.

Vilka är dina bästa Köpenhamntips?? Och om du kommer att vara glad att läsa mina KPH-inlägg när jag är där, tycker jag du skall skriva "Jajamen Julia" i kommentarerna nedan! Kram!

**


There I am standing trying to look like I am not aware of the fact that I am taking a photo of myself. But I guess that is the life of a blogger. Today I am super busy fixing everything for tonight and the upcoming week. What happens tonight and this week? you might wonder. Keep reading to find out. This week is magnificent.

Monday
Today I am preparing everything I need to prepare. I started my morning by biking to the café for breakfast, borrowed a cake box, biked to Pure Hero and left it there. Then I biked to Jemina for our last session before I am moving abroad. Jemina is my amazing intern! She made a blog schedule for me for June, since I didn't really have the strength to fulfill the one we made for May. Jemina is the best. After that, I biked back to Pure Hero to pick up the cake I had ordered (as you can see it was very trash free since I brought my own cake box with me) and took the bus home. Then I had to take the bus back to the city to pick up my bike, haha. Didn't want to bike with a cake. When I got home again I started cleaning up and packing. My family is coming over for dinner and cake tonight with the dog, to celebrate me before I move to CPH.

Tuesday
Tomorrow I am going to Helsinki for a meeting with the publishers of my book. I have written five chapters now and I need feedback on that, so that I can keep writing in Copenhagen. My book people are amazing so it will be fun. < 3

Wednesday
I don't even know how to be this day, but I am moving. I'm guessing complete chaos. But I also thought I could chill out and work on my tan a little hehe. I am taking the night ferry to Stockholm and on Thursday I am going to Copenhagen by train. Should I have the buffet?

Thursday
Like I said! Train train train. Five hours by train from Sthlm to CPH. It will be nice to work on my blog and see the landscapes outside while on the train. I will start blogging more now, btw, since I am feeling more energetic. I have many nice second hand homes I have taken photos of, that I will show you! I arrive in Copenhagen around 2 pm and then I will go to the house in Amager, where I am staying the first nights. And then I will just walk around, take a look at the grocery stores and explore the area where I will be living the rest of the summer.

Friday
My first internship day! If anyone is nervous for new things, then that would be me hahaha. I will shit my pants, that's for sure. Luckily, I have an old friend working there and I know it will be a lot of fun. I love office work, and I think I was born to work at offices:) I love computer work which of course is good as a blogger. Don't know what I will be doing in the night but I have actually started liking mojito so I might go and drink that. And talking about mojitos, it was not too easy to order one at the ferry from Stockholm last Saturday, when I said that I wanted my mojito "without a straw, please" (straw = sugrör in Swedish) and he said "ok! without sugar" and I was like nooo...

Saturday
I promised to mow the lawn where I am staying the first nights, so I guess I will do that. I also want to start working out, taking walks or something, so I will explore parks and other nice places and maybe have a smoothie to go just to look cool. I will bring my own glass jar with me, so living Zero Waste should be easy when having take away in Copenhagen.

Sunday
Another free day and I get to move in to the room where I will be staying the whole summer. So excited!!! It seems so cozy and the owner seems so nice <3 I have been chatting with these people a bit and they have seen my Kioski video, so that is fun! I also think I will go grocery shopping to a market place on Sunday.

What are your best Copenhagen tips?? And if you will be happy to read my CPH-posts, please comment "Yes I will, Julia" below! Hugs!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog