måndag 4 juni 2018

fyra första dagarna i KPH
Fyra dagar har jag varit i Köpenhamn! Här kommer en liten summering av vad jag gjort.

I have been in Copenhagen for four days now! Take a look at what I have been doing.


Efter ungefär 20 h resande var jag framme torsdag klockan två och tog mig till huset jag hyrt de första tre nätterna, för att sedan förstå mig på hur cykeln fungerade och ta mig till stan. Gick runt lite här och där men hade ärligt talat svårt att njuta pga att benen skavar så hellllvete i värmen. Ni vet vad jag menar. Det borde vara förbjudet att ha så ont. Men oberoende, på kvällen var jag hemma igen och somnade som en stock. Var himla trött.

After about 20 hours of travelling I got to Copenhagen on Thursday at 2 pm. I went to the house that I rented the first three nights, and then took the bike and went to the city. I walked around, exploring Copenhagen but to be honest it was pretty hard to enjoy it since my inner legs were hurting from walking and being sweaty. You know what I mean. Should be forbidden to feel such pain. Anyway, in the evening I got back again and went to sleep. Was so tired


Klockan ringde 7 så att jag säkert skulle vara i tid på jobbet kl. 10. Anlände 9.57 haha. Cyklade förbi Amager strandpark på vägen dit och tyckte det var ganska skönt, bestämde mig för att komma tillbaka senare på kvällen. Första dagen på jobbet gick hur som helst bra, vi gick runt lite i centrum, besökte det andra kontoret där jag faktiskt har en gammal kompis som jobbar och så åt vi fantastisk (!!!) vegetarisk buffe på Riz Raz eller vad det nu hette. Därefter var jag tvungen att köpa ett par shorts eftersom jag faktiskt inte äger några. Kanske man svettas mindre nu då hehe. Svettades som en gris på kontoret nämligen. Och jobbet verkar nice, jag får ta det som arbete att bara utforska Köpenhamn redan, för det är liksom viktigt att jag vet vad som är inne osv osv så att jag kan hjälpa människor som flyttar till Kph!

My alarm went on at 7 am so that I could be sure to be on time at work at 10 am. I was there 9.57 am haha. I went to see Amager Strandpark before work and it looked so pretty so I decided to come back later that day. The first day at work went well, we walked around in the city center, visited the other office that is a few streets away where I actually know a girl from Turku and then we had amazing veggie buffet at Riz Raz. I think that was the name of the place. Then I had to buy shorts because I was melting in the heat. And work seemed nice btw, we can even explore the city as part of our work because it is important to know what is cool and hip so that we can help others in Copenhagen have fun.


När jag fått mina shorts blev det att svettcykla tillbaka till huset. Det ligger långt utanför stan och cykeln är bokstavligen en pain in the ass haha, sitsen är såå hård. Har så ont. Så det var skönt att komma tillbaka, duscha och byta om. Sedan cyklade jag via en matbutik och därifrån till Amager Strandpark igen.

When I had found myself a pair of shorts I biked back to the house. It was kinda far away and the bike was literally a pain in the ass, the seat was sooo hard haha. It hurts so much. So it was nice to come back, shower and change. Then I went via a grocery store to Amager Strandpark.


DET VAR FINT <3

IT WAS PRETTY <3


Med mig från butiken hade jag dessutom jordgubbar (eller jordbær som de kallar dem i DK) i en kartongask! Glad att det faktiskt såldes i den formen och inte i plast, för den här går lätt att kompostera. Mysig också.

With me I had some strawberries from the store in a carton box! Happy that it was sold like that instead of in plastic, because this is compostable. It also looks cozy.


Sedan skulle jag cykla hem men tappade lite bort mig och var helt plötsligt vid en sjö som såg så fin ut.

Then I was supposed to bike home again but got lost and ended up here.


Och det visade sig att det var vatten som omringade Kastrup Fort. Det var fint och lummigt. Tillslut började telefonens batteri ta slut och rädd för att inte hitta tillbaka utan gps var jag tvungen att cykla igen. Textade med vänner och kände mig ganska glad. Bestämde träff med en gammal kompis på lördag också.

It was Kastrup Fort that I had found by accident. Pretty. My phone's battery was almost dead however, so I was afraid I wouldn't find back home again without the gps so I had to leave. Texted with some friends and felt pretty happy. Decided to meet up with a friend the next day.Nästa morgon cyklade jag till Kalvebod Fælled. Där fanns helt crazy futuristiska byggnader och söta kor. Där stod jag och såg på dem beta och tänkte ännu mer på det jag tänkt på på sistone: att jag verkligen borde sluta äta kött. Äter ju i princip aldrig det men visserligen händer det nu och då och jag kommer säkert aldrig att vara 100 % köttfri, men jag kan gott tänka mig att endast äta vilt. Jag vill ju faktiskt att djur har det bra och när jag tittade på de här vackra <33333 varelserna som var så gulliga och åt sitt gräs i flock kunde jag inte annat än få ont i hjärtat. Därför har jag starkt funderat på att ha en helt köttfri sommar. Senare gick jag och åt en sallad och försökte hitta ett köttfritt alternativ på menyn. Så stod där "serranosallad" och jag bara "AH, den ska jag ha!". Hahaha. Gud. Har nämligen så svårt med tre ord: serrano, parma och parmesan. Jag minns aldrig vad som är ost och vad som är skinka och jag var övertygad om att serrano var ost. Orkar ej haha. Nå men nu vet jag i alla fall, jag åt ju upp allt men skall nog inte äta kött igen den här sommaren.

The next day I went to Kalvebod Fælled. There were crazy futuristic buildings and cute cows. I watched them eat and got a stronger feeling about something I have been thinking about lately: I should definitely stop eating meat. I basically never eat it but sometimes it happens that I do, and I guess I'll never be completely meat free, but I could definitely start eating only wild animals. I want animals to be happy and feel good and watching these beautiful cows was heartbreaking. I am thinking of having a meat free summer. Later I had a salad at a restaurant and I was trying to find a meat free alternative. They had "serrano salad" and I was like "AH, I will have that one!" Hahaha. God. I never remember the difference between serrano, parma and parmesan. I can't remember what is cheese and what is meat so I was pretty sure serrano was cheese. Haha. It wasn't, it was ham. Well at least I know now and I will try to be meat free this summer.


Sedan cyklade jag hem, duschade och bytte om och cyklade till Kirkegaard i Nørrebro, som faktiskt är en gravgård med gamla kända danskars gravar. Där sitter folk och super haha. Så knäppt liksom. Jag träffade min kompis som vi bestämt träff med dagen innan. Vi söp dock inte, utan åt melon som jag skurit i bitar innan och tagit med mig i min metall-låda. Talade om dittan och dattan och det var ju skönt eftersom det i princip var första gången jag talade med någon under fritiden sedan onsdag.

After my meat meal I went back home, showered and changed and biked to Kirkegaard in Nørrebro. It is a graveyard with old famous people's graves. People sit there and drink haha. Crazy. I met up with the friend I had decided to see the day before. We didn't drink on the graves however, we ate melon that I had brought with me in my metallic container. Talked about everything possible and that was nice since I hadn't really talked to anyone outside work since Wednesday.


Sedan blev jag hungrig så vi gick via ett konditori och jag köpte med mig en semla i en tygpåse jag hade med mig och så satte vi oss vid sjön. Där har ni henne! En rolig typ som jag spelat handboll med för länge sedan och som flyttat hit nyss. Tur för mig för jag känner nog inte alltför många i den här staden ännu.

Then I got hungry so I bought a sandwich with me in a small tote bag and then we went to sit by one of the lakes in Copenhagen. There you have her! A funny person I know from the time I played handball. She moved here a while ago, lucky for me since I don't know too many people here yet.Vi gick en liten bit till innan vi skildes åt för att senare ses och ta två glas i Christianshavn. Kom hem två tre på natten och det resulterade i min längsta nap någonsin nästa dag, vilket var igår. När jag piggnat till, packade jag ihop allt i huset, städade och gjorde i ordning mig själv och hoppade på en buss till Österbro och fick äntligen flytta in i det rum där jag kommer att bo sommaren.

We walked a bit more until we went separate ways home again. Later in the night we went to Christianshavn for some drinks, I got back two or three in the night and that resulted in me being pretty tired the next day and taking the longest nap ever. That was yesterday. Then I packed my things, cleaned up the house, took a bus to Österbro and finally got to see the room I am staying in the whole summer.


Och jag älskar det. Rummet, mina roomies och utsikten. Så sjuttons lycklig att det blev så här, trots ett helvete till halvår. Idag är första seriösa arbetsdagen!

And I love it. The room, my roomies and the view. So freaking happy that everything turned out this way, even though my last six months have been hell. Today is my first serious day at work!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog