måndag 11 juni 2018

Köpenhamn är grejen


Måndag! Jag har en skön vecka framför mig eftersom jag bara två dagar tänker arbeta på kontoret, tråkigt att vara där då min kollega inte är fr.o.m. onsdag liksom. Skall jobba hemifrån i stället. Så sånt! Men det är inte dagens grej, utan vi skall se på vad jag gjort på sistone. Köpenhamn är ju så fotovänligt:)

Monday! I have a nice week this week, since I only need to be at the office two days. I don't want to be there alone when my colleague isn't there, so I will work from home. Yup!! However, we won't discuss that, because we will take a look at what I have been up to lately. Copenhagen is very photo friendly :)


På onsdag besökte jag äntligen LØS market i Köpenhamn, en Zero Waste-butik med allt du kan önska dig i matväg. Liksom till och med cider och öl i lösvikt, what the ---. Älskade det! Kommer så klart att besöka butiken igen, åtminstone nästa gång jag vill ha pasta, och då skall jag ta fler bilder och skriva ett längre inlägg om det. I väntan på det!

On Wednesday I finally got to visit LØS market in Copenhagen, a Zero Waste store with everything you can wish for food wise. Even alcohol in bulk, what the ---. I loved it! I will of course visit the store again, at least when I need more pasta, so then I will take my camera with me and take more photos and write a longer post about it. Stay tuned!
Besökte Grød på Jægerborggade. Tips tips att besöka hela gatan, supermysig och mycket aktivitet. Ligger i Nørrebro. Äter ju dessutom köttfritt nu och det är banne mig gott.

I went to Grød at Jægerborggade. The street is really cool with a lot going on. It is located in Nørrebro. I am btw eating meat free food nowadays and it is damn good.
När jag satt och tuggade mina vegebiffar skickade min gamla kompis Dana och frågade om jag ville komma till Kongens Have och picknicka. Jag sade yez och hoppade på cykeln och rullade dit (tappade så klart bort mig delvis på vägen, när skulle jag inte göra det). Dana är rolig så tiden gick snabbt och plötsligt var klockan halv tio eller tio eller något. Jag cyklade hem igen och slocknade som en stock. Och tappade ju bort mig då också, vilket ni kanske såg på Instagram stories hehe.

When I sat there eating my veggie patties, my old friend Dana sent a message and asked if I wanted to come to Kongens Have for a pic nic. I said yez and biked there (got lost at some point of course) and sat down with her. Dana is so much fun so time went by fast and suddenly it was half past nine or almost ten in the evening. I biked home again and fell asleep immediately. Got lost on my way back as well, you might have seen that on Instagram stories haha.


På fredag efter jobbet traskade jag runt i Christiania i två timmar med min kollega och på kvällen tog jag och Dana färjan till Refshaleøen för streetfood (åt en fantastisk vegeburrito). Det är SÅ värt ett besök om ni kommer till Köpenhamn!! Färjan kostade 24 kronor men man kunde lika bra ha cyklat dit, det är inte lång väg. Vi (jag) hade dock otroligt ont i baken av allt cyklande haha, så bara för den egna hälsan liksom... Vi tog cyklarna med dock!

On Friday after work I walked around in Christiania with my colleague for two hours and in the evening Dana and I took the ferry to Refshaleøen to eat streetfood (I had a veggie burrito and it was amazzz). It is SO worth a visit if you come to Copenhagen!! The ferry cost 24 danska kronor, but we could as well have biked there, it is not a long way. But my butt was hurting too much from all the biking lately haha, so we did it for our own health. However, we took our bikes with us.Det var så coolt. En massa containers med mat. Vill bo där.

It was so cool. Containers with food everywhere. I want to live there.Efter ett tag tog vi cyklarna tillbaka (vi ville ju inte pga ont i rumpan men sista färjan hade gått) och möttes av två fantastiska vyer, först någonstans på vägen och sedan i Nyhavn.

After a while we biked back to the city (we didn't want to because of our hurting butts, but the last ferry had gone) and saw these amazing views on our way home - first somewhere along the way and then in Nyhavn.


På lördag var en fixardag (innan jag totalt däckade och inte lämnade rummet på hela dagen haha). Jag tvättade kläder, hängde dem på tork och cyklade sedan till en gata i Østerbro där det ordnades gatuloppis. Superkul grej men allt var så dyrt så jag köpte inget alls.

On Saturday I tried to fix important things (before I completely fell asleep and didn't leave the room at all haha). I did some laundry, let the clothes dry and biked to a street in Østerbro where they arranged a flea market. So much fun but everything was kinda expensive so I didn't buy anything.


Cyklade i stället till Souls och åt en brakfrukost!! Det var supergott. Därefter lämnade jag in min cykel på en verkstad för att få en korg och solade i Fælledparken undertiden. Stekhett alltså. Efter det hängde jag mer eller mindre på mitt rum resten av kvällen och hade tråkigt första gången sedan jag kom hit. Men kanske det är nyttigt också!!

So I biked to Souls instead and had a big breakfast!! Super delish. After that I left my bike at a store to get a basket and worked on my tan in Fælledparken while they were fixing my bike. So hot. After that I kind of only hang out in my room and was bored for the first time since I got here. But maybe that is good too!!


Igår på söndag var det varmt som det varit sedan jag kom, men solen gömde sig bakom molnen. Jag hoppade på cykeln och började cykla runt.

Yesterday on Sunday it was hot outside, like it has been ever since I arrived, but the sun was hiding behind the clouds. I took the bike and started exploring areas.
Jag hade besökt de här ställena tidigare, Superkilen och Den Røde Plads, men inte riktigt hunnit ta bilder. Visste inte heller att de är helt nära mitt hem! Nørrebro är så cooooolt, kan ej hantera ok.

I had visited these places earlier, Superkilen and Den Røde Plads, but I hadn't really taken any pictures. I didn't know it was so close to where I live! Nørrebro is so coooool, can't handle ittt.Och efter det fortsatte jag cykla runt i coola Vesterbro och bl.a. Fredriksberg Have, helt fantastiskt. Tog mig också till Torvehallerna och köpte lite grönsaker av torgförsäljarna, åt veganglass och rullade sedan sakta hem igen. Gjorde pasta med min roomie och hans kompis, snackade om ditt och datt och tog ett korsord och åkte till Fælledparken och låg på en filt och försökte lösa det. Sedan rullade jag hem igen och chillade bara, trött som jag var. Jag älskar Köpenhamn så mycket. Nu väntar en jobbvecka och ett evenemang på fredagen. Under helgen kanske jag dessutom får besök av en viktig människa <3 Vad skall ni göra den här veckan?

Tycker ni om mina Köpenhamn-inlägg? Vad saknar ni? Kommentera gärna, kram!


And after that I went to the cool Vesterbro and Fredriksberg Have, amazing. I also went to Torvehallerne and bought some veggies, ate vegan ice cream and went back home again. Made pasta with my roomie and his friend, talked about interesting stuff, took a crossword puzzle with me and went to Fælledparken to solve it. Then I got home again and chilled in my room, tired as I wassss. I love Copenhagen so much. Now a work week is ahead of me with a fun event on Friday. This weekend I also might get to see an important person <3

Do you like my Copenhagen posts? What do you want to read more of? Please comment, hugs!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog