måndag 18 juni 2018

min måndag: Zero Waste-butiker, cyklar och skrämmande taxichaufförerMÅNDAG. Väldigt taggad på den här veckan eftersom jag åker hem för att fira midsommar och hemma händer dessutom helt sjuka fina saker som jag hoppas kunna dela med mig av sooneli-soon! Hur som helst, vad har jag gjort idag? Jo, börjat dagen med min nya favorit: gröt blandat med granola och sylt hehe. Magi.

**

MONDAY. So excited about this week since I am going home to celebrate Midsummer. A lot is happening at home too, something I hope I can share with you as soon as possible. Anyway, what have I been up to today? Well, I started my morning with my new favorite: porridge with granola and jam hehe. Magic.

Jag var så sen, snoozade i en och en halv timme haha. Orsaken var att jag överlevt en brutalt äcklig bakis-dag på söndag som resulterade i att jag var sängliggande hela dagen. Jag började må bra kl. 23.30, så tragiskt. Men hade himla roligt på lördagen ändå. Nåja, men tips tips till er alla lulligafulliga personer: cykla aldrig hem i dåligt skick utan ta taxi som jag gjorde. Är så glad att jag gjorde det men medger att jag var extremt rädd för min taxichaufför. Kul med gamla män som skrik-skrattar i telefonen med någon annan man när de talar om kvinnor i åldern tjugotre (det var vad mina danskakunskaper lyckades fånga upp). Ja, fick ju en känsla av att något var lite obehagligt men han släppte faktiskt av mig på rätt adress (sedan gick jag på flit fel och gömde mig bakom en bil så han inte skulle veta mitt hus haha). Okej summa summarum: idag var jag tvungen att ta bussen till Nørreport Station därför och gå resten av vägen. Men trevligt att gå i fin stad.

**

I was so late, snoozed for an hour and a half haha. The reason is that I survived a terrible hangover on Sunday that made me stay in bed the whole day. I felt OK just before midnight, how stupid. But I had a great time on Saturday. Anyway, lifehack for everyone: don't bike and drink, take a taxi. I am so happy that I did that but I have to admit that the taxi driver was fucking creepy. Fun with old men who are screaming/laughing while talking on the phone with another old man about 23-year old women (that is how much I understood). I felt so scared and in the wrong place but he did leave me at the right address (and I hid behind a car so that he wouldn't know my house haha). Ok anywayyy:  had to take the bus to Nørreport Station because of that and walk the rest of the way to the office. Nice though, in a nice CopenhagenHär cyklar jag förbi varje morgon. Såå fint!! När jag väl var på kontoret hade jag ovanligt mycket att göra, vilket var skönt. Vissa dagar är det ganska tyst vilket inte är lika kul. Kring tolv blev jag riktigt hungrig och hade ju inte precis klarat av matlagning under min bakis-söndag, så...

**


Here I bike every morning. Soo pretty!! When I got to the office I had more to do than usually, which was nice. It can be quiet some days which is not as fun. Around twelve I was so hungry and I didn't really have the strength to cook during my hangover-Sunday, so...


...jag sprang till Riz Raz för en take away-lunch! Det blev 20 DKK billigare vilket jag ju var så glad över. Jag har nästan alltid med mig min fina lunchlåda om jag skulle vilja äta take away. Bra att vara förberedd:)) Riz Raz har helt fantastisk vegemat.

.. I went to Riz Raz for a take away lunch. It was 20 DKK cheaper that way. I almost always have my lunch box with me in case I want something. Riz Raz has amazing vegetarian food. Klockan tre packade jag ihop mina grejer, sade hej till min kollega och plockade upp min cykel där den varit hela veckoslutet och cyklade iväg till fantastiska Vesterbro för att..

At three pm I packed my stuff and said bye to my colleague and picked up my bike that had been in the city the whole weekend and went to amazing Vesterbro to...


... besöka LØS market för lite matshopping. Tog några bilder inne också så ni skall absolut få en inblick i hur det är att gå till en Zero Waste-butik :) Älskar den omgggg.

... go to LØS market for some grocery shopping. I took some pictures inside that I will show you later. I want you to know what a ZW shop is like. I love this one


Sedan cyklade jag till Torvehallerne för att köpa lite färskvaror. Så mysig plats.

Then I biked to Torvehallerne to buy some fresh food. Such a cozy place.


Och det här är vad jag köpte, på min Instagram @groniabo (FÖLJ! <3) visade jag en annan bild men samma grejer. Älskar hur fint det ser ut på bild hehe. Från LØS market köpte jag tagliatelle, chokladgranola, couscous och kikärtor och resten från Torvehallerne. I Torvehallerne säljer de förresten vätskor (typ olja m.m.) i lösvikt om man inte orkar ta sig till Vesterbro!

And this is what I bought, on my Instagram @groniabo (FOLLOW!) I showed another picture of the same things. I love how it looks in photos. Hehe. Från LØS market I bought tagliatelle, chocolate granola, couscous and chick peas and the rest from Torvehallerne. They sell oil in bulk there btw.
Det finns så många fina cyklar här och den här butiken på senaste bilden ser såååå fin ut. Vill bara gå in och ögonshoppa. Det är btw något jag gör ofta i stället för att konsumera med pengar och det där och det mår jag så bra av!

There are so many nice bikes here and this shop in the last picture is a place I want to go to. I just want to eye shop there. That is something I do often instead of buying and consuming and I feel so good because of that.


Nu är jag hemma igen efter en god avokadosmörgås (tipset är att lägga mycket salt och riven fänkål på) och skall faktiskt jobba på min bok nu igen eftersom jag har min första deadline på midsommaren. Spännande. Så det blir programmet nu, samt tvätta facet och göra mat. Tjena!


Now I am back home again after a delicious avocado sandwich (the tips is to put a lot of salt and fennel on it) and now I will work on my book since I have my first deadline on Midsummer. So this is my night activity today, I'll also wash my face and make dinner. Bye!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog