torsdag 7 juni 2018

second hand-hem, del 2: Kikka

I del två av min miniserie med second hand-hem, får vi träffa fantastiska Kikka och ta en titt på hennes fina hem. I del 1 besökte vi min bästa praktikant Jemina, klicka här för att komma till det inlägget.

In part two of my mini series with second hand homes, we get to meet the amazing Kikka and take a look at her beautiful home. In part one we visited my intern Jemina, click here to get to her post.


Hei Kikka, vem är du?
Hej! Jag heter Kikka och är en utexaminerad formgivare samt kulturproducent-studerande. Jag har varit inspirerad av visuella ting redan i många år och därför hamnade jag där jag är idag.

Vad roligt! Hur länge har du bott i ditt fina hem?
Jag har bott här i tio år på hyra och inredningen och idéerna har kommit efterhand som jag varit här.
​___

Hi Kikka, who are you?
My name is Kikka and I am a graduated designer and a cultural producer student. I have been inspired by visual things for many years now, which of course is the reason why I studied design.

That is so nice! And for how long have you been living in this apartment?
For over ten years now! The interior and all the ideas I have had for this home have come to me gradually during my time here.Ditt hem är himla personligt och intressant. Vad tänker du på då du inreder?
Jag älskar att kombinera nytt och gammalt och framförallt udda saker som gör allting mer spännande. Jag tror att människor undviker vissa inredningsprylar för att de tror att det inte går ihop med resten av inredningen, men det är ju det som gör det så härligt! Att de är speciella och något man kommer ihåg. De har en egen historia, en speciell "viba" som jag gillar. Till exempel mina OK-bokstäver är från Trätorgets Andelsbanks tak.
___

Your home feels so personal and interesting. What do you think about when decorating?
I love combining new and old things and most of all I love weird items that make everything a bit more interesting. I think people avoid some interior design pieces because they don't fit perfectly with the rest of the home, but in my opinion that is the best thing about everything! I love things that are a bit special and unique. They have their own story and "viba" that I like. For example my OK letters are from the roof of Osuuspankki near Puutori.


Haha, typiskt att man hittar något på ett banktak. Du verkar gillar använda prylar, vad är det bästa med second hand?
Jag gillar gammalt och tycker det är kul att göra billiga bra fynd. Begagnat hittar man ofta sådant som de flesta andra inte har. Jag minns hur folk tyckte att loppis-shopping var konstigt när jag och min syster höll på med det som yngre men nu har det plötsligt blivit trendigt.
___

Haha, how typical that you would find something on the roof of a bank. You seem to like used things, what would you say is the best about second hand?
I like old things and I think it is fun to find cheap and good stuff at flea markets. It is easier to have a unique home when it is second hand, since not everyone has the same things. I remember how people used to think second hand shopping was weird when I did it with my sister when we were younger, but now it has become trendy.
Japp du har så rätt! Var brukar du fynda? Är det hemma hos någon eller på loppisar?
Jag har faktiskt hittat största delen av mina prylar gratis på något flak från vilket allt skulle slängas! Min vänner är också informerade om mitt intresse och vill därför gärna hjälpa och ringer mig om de har något som jag kanske vill ha. Sedan går jag också på loppisar och kollar.
___

Yes, you are so right! Where do you find your things? Is it at a friend's or relative's house or at flea markets?
I have actually found most of my stuff from dumpster diving! My friends also know about my interest towards second hand and therefore they always want to help me and call me if they have something I might like. Then I also go to flea markets.
Alltså flak med sådant som skall slängas är ofta det bästa! Känns som att många fyndar på sådana. Men när du väl går på loppis, vilka föredrar du i Åbo eller närheten av Åbo?
Mimmin Kirppis nära Skansen är en favorit! Jag gillar också Tjuda Skola i Kimito, där säljer de mycket antikt med mer. På somrarna kör jag gärna loppis-rally och besöker olika loppisevenemang. I Salo har dessutom loppisverksamheten blivit mycket bättre på sistone!

Tack så mycket Kikka! Kolla vad härligt hennes hem är <3
___

Dumpster diving is the best! Feels like many people find nice stuff that way. But when you go to flea markets, which ones do you prefer in Turku or nearby?
Mimmin Kirppis near Skanssi is a favorite! I also like Tjuda Skola in Kemiö, they have a lot of antiques there. During the summers I like going to different second hand happenings. I also think the second hand business in Salo has become a lot better lately!

Thank you so much Kikka! Look at her amazing home <3Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog