torsdag 21 juni 2018

second hand-hem, del 4: Riikka

​I sista delen av vår second hand-hem-serie får ni träffa Riikka i hennes fantastiska inspirerande hem. Färgglatt och i ett gammalt fint trähus. Det enda som är nytt i hemmet är soffan i vardagsrummet, tänk på det! Jemina var såklart med mig och frågade en massa intressanta frågor! Läs och bli inspirerad.

In the last part of our second hand home series you get to meet Riikka in her amazing inspiring home. Colorful and in a beautiful old wooden house. The only thing that is bought as new is the couch in the living room, think about that! Jemina was with me of course and asked many interesting questions! Read and be inspired.Hej Riikka! Vem är du?
Hej! Jag är väldigt visuell av mig och ser det fina i udda saker. Jag är en person som det är viktigt för att få skapa något, antingen på jobb eller i vardagen.

Hi Riikka! Who are you?
Hi! I am a very visual person who sees beauty in weird things. For me being able to create something is very important, no matter if it is work related or during my free time.Symaskinen något Riikka fått ta hem från en kurs / This old sewing machine Riikka got to take home from a class

​​Man ser verkligen att ditt hem är unikt och fullt av udda men faktiskt fina ting. Hur länge har du nu bott här?
I sex år!

You can really see that this home is unique and full of different but beautiful things. For how long have you been living here now?
For six years now!
​Vad tänker du på när du dekorerar?
Jag skulle säga att jag har någon form av slavisk-skandinavisk inredningsstil, det är cleant men mycket färg! Man kan inte heller utesluta trender ur min inredning eftersom de alltid finns med på något plan undermedvetet. Trender ger också idéer då man kan använda dem på eget sätt genom second hand-inredning. Ett hem måste kännas bra.

What do you think about while decorating?
I would say I have some kind of slavic scandinavian style when it comes to interior design. Clean but colorful. You can't forget about trends either, they affect me as well. I use trends in my own way through second hand items. A home needs to feel good.
Japp, håller med! Varför föredrar du second hand?
Jag anser att världen är full av saker redan så vi behöver inte skapa ännu mer. I stället kan vi dela på saker och det är därför jag tycker om att fynda på loppis.

Var fyndar du?
Jag går så klart på Åbos lopptorg men oftast hittar jag saker via bekanta. De vet att loppis är min grej och ger gärna bort något till mig eller berättar om de hittat något.

I agree! So why do you prefer second hand?
I think the world is full of things and it doesn't need more, so sharing is good! That is why I prefer second hand.

Where do you find your stuff?
Of course I find things at the flea markets in Turku but mostly I get stuff through people I know. My friends know that second hand is my hobby so they like giving things to me if they find something.Har du ändå något favoritställe i Åbo du kan tipsa om?
Jag gillar Frälsningsarméns loppisar i Åbo och Kontti. Jag vet vart pegnarna går när jag stöder dessa.

Om du skall välja en sak som är din favorit, vilken är det då?
Porslinsblomman jag har och skridskorna som finns i bokhyllan som är min pappas brors gamla.

Do you still have a place in Turku you can recommend?
I like Pelastusarmeija's second hand stores and Kontti. I know where my money goes.

If you have to pick one thing that is your favorite, which one is it?
The wax flower I have and the old skates on the book shelf. They are my dad's brother's old skates.
Jag gillar skridskorna starkt! Var hittar du din inspiration?
Jag brukar gå till butiken Granit för inspiration men köper mina saker bara då jag verkligen känner att jag behöver dem.

Tack så mycket Riikka, ditt hem är perfekt!

I really like the skates! Where do you find inspiration?
I sometimes go to Granit for inspiration, but only buy things when I actually need them.

Thank you so much Riikka, your home is perfect!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog