onsdag 6 juni 2018

veckans fråga: hur gör jag med toalettpapper?Toalettpapper? Jag? Zero Waste?

Det här är nog den frågan jag hört flest gånger. Hur. Gör. Du. Med. Toapapper.

Och det är väl här jag gör mest fel också, antar jag. Men jag vill inte heller se på det som ett fel utan som ett medvetet val för att jag vill leva ett bekvämt liv. Jag använder alltså toalettpapper. Jag köper stora förpackningar för att det är mindre plast proportionerligt än om jag köper fler små förpackningar. Så väljer jag också toalettpapper gjort på returfiber. Jag öppnar toalettpappersförpackningen försiktigt så att det blir ett hål i övre änden så att det kan användas som en soppåse. Själv använder jag ju inte soppåsar i och för sig, så jag ger dem till någon som behöver. På så vis kanske de undviker att köpa en extra påse i butiken bara för att lägga sopor i.

Det är min hittills bästa lösning och nej, jag vill faktiskt inte börja använda bara vatten och handduk som så många föreslår. Mitt liv, mina regler:)

**


Toilet paper? Me? Zero Waste?

This is the question I hear the most. What. Do. You. Do. About. Toilet paper.

And I guess this is where I fail the most. Although, I don't want to call it failing since I am well aware of what I am doing because I want to be comfy! I use toilet paper, that is. I buy big packages so that there would be less plastic proportionally than if I bought many smaller packages. I also choose paper made from recycled materials. I open the package carefully and create a hole in the top, so that someone else can use it as a trash bag afterwards. I don't need trash bags myself. But I think, doing like this, the person who gets the bag will not buy an extra bag just for the trash.

And that is my best solution so far.

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog