onsdag 13 juni 2018

vuxna människor är barn i en stor kropp


En fin bild bara från cykelturen igår. Väldigt irrelevant för inlägget dock.

Vem är vuxen?

Jag tror att man aldrig egentligen blir vuxen mentalt. Vet ni vad jag menar? Folk som menar att de inte tycker kiss och bajs-humor är roligt, eller de som tycker att det är fånigt att leka eller spela boll eller göra andra övningar. De är inte vuxna, de är bara ganska tråkiga. Jag bryr mig inte egentligen vad läsarna kommer att tycka om det här, men alltså de roligaste diskussionerna i mitt liv har ju handlat om skit. Jag tror de flesta kan hålla med om att det kan bli ganska kul. Jag älskar också bollsporter och -lekar, brädspel och att bygga kojor. Barnslig? Eller bara normal kanske.

Jag blir provocerad när folk tycker man är barnslig för att man gillar något av ovannämnda saker. Barnsligt enligt mig är när man är löjlig i sitt beteende, t.ex. gråter för saker som seriöst bara småbarn gråter för (observera att den här kommentaren kommer från en person som gråter väldigt mycket, så ingen behöver bli sårad), när man beter sig fult mot andra eller när man gör aktiviteter man tror att man måste pga sin ålder. Typ sitta nätt med benen i kors fastän man egentligen mest gillar att sitta bredbent. Eller röka när man är tolv.

Jag tänkte ofta förut att jag inte är vuxen och att jag inte känner mig som det, trots 24 år. Och kanske jag heller aldrig blir det som andra tycker att är vuxen? Men det spelar väl noll roll, alla är vi olika. Vissa vuxna har barn, vissa vuxna har inte. Vissa tonåringar har barn, vissa tonåringar har inte. Man är väl ändå vuxen eller tonåring då oberoende situation. Vissa vuxna köper hus direkt och andra köper aldrig. Jaja, ni fattar. Jag tror inte sådana där mätare är särskilt nödvändiga att stirra sig blind på. Jag är fullt medveten att jag kanske aldrig har råd att köpa ett hus och det är helt okej. Man kan ju faktiskt bli lycklig och vara framgångsrik enligt det man själv räknar som framgångsrik ändå. :) Jag tycker inte vi skall stressa över att vi inte är tillräckligt vuxna, det är ett bra mycket allvarligare problem att barn inte hålls som barn lika länge som förr. Fokusera på det och fortsätt älska Astrid Lindgren-filmer som du alltid hittills gjort.

Onsdagssvammel.

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog