fredag 13 juli 2018

roliga citat ut min gamla miljöblogg


Jag hittade min gamla miljöblogg från tio år tillbaka. Ganska fint ändå hahaha. Väldigt dömande och jag vet inte, roligt skriven för att den var så dålig. Hahaha.

Ett utklipp:

"Jag läste idag att

- området kring Nordpolen som täcks av is har minskat med 10 %
- medeltemperaturen i världen kommer att öka med ungefär 4-6 grader och det är enormt mycket
- om Grönlands is smälter stiger havsnivån med 7 meter ! ! ! ! ! !  ! ! ! ! !
- under de senate åren har naturkatastroferna (som har med vädret att göra) ökat tre gånger så mycket som tidigare
- 1,2 miljarder människor får inte tillräckligt med vatten idag och om temperaturen ökar med mer än 2 grader kan det hända att till och med 2,4-3,1 miljarder människor får det svårt med att få vatten
- en temperaturökning på 2,5 grader skulle kunna innebära att 50 miljoner människor dör i hunger (idag är det ca. 850 miljoner människor som är kroniskt hungriga)

Tänk på allt det här när du äter omiljövänlig och fet mat som det här:" (plus nedanstående bild)Ett annat fint och inte alls dömande uttalande:

"Jogga inte i uppvärmda hallar, utan ute i naturen. Om du joggar i en uppvärmd hall stöder du hallens verksamhet och därmed tror de som jobbar där att det är en populär plats och sedan har de inga orsaker att stänga platsen över huvudtaget. I stora drag är det vad som händer då du betalar lite för att få gå på gym/träna i innehallar osv. Oekologiskt."

Praktiskt taget tycker jag att alla skall sluta träna inomhus (inklusive jag själv som spelade handboll varje dag i veckan på den tiden).Naturliga färger i redigeringen då.

"Se till att dina ägg blivit värpta av hönor som mått bra eller varit ekologiskt odlade. Och kanske skulle du göra en vegetarisk biff-måltid istället för att äta lammkött i år? Tänk på det. Det är inte bara du som äter kött under påsken, utan miljoner andra. Och DET har dålig dålig inverkan på miljön.

Och sedan till godiset. Man kan faktiskt låta bli att köpa godis. Då spar du miljö, pengar och dessutom skadar du inte din hälsa. Japp så är det."

Älskar det dömande "Tänk på det" efter lammköttkommentaren. Hahaha, jag åt ju så sjukt mycket kött då själv.Artsy-bild också

Och sista:

"Har du någonsin tänkt på hur mycket pappershanddukar det går åt på allmänna toaletter? Här är ett litet tips hur du kan vara sparsam när det gäller pappershanddukar:
1. Ha en egen liten handduk i väskan som du torkar händerna med
eller
2. Använd en pappershandduk och låt den torka innan du använder den igen :D"

Vad tyckte du om denna fantastiska blogg hahaha? Lämna gärna en kommentar!

____________________

I found my old green blog from ten years ago. It is superbad but so funny to read hahaha. I was so judgemental!! Hahaha.

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog