måndag 23 juli 2018

sommar i FinlandJag är hemma! Sommarfinland är bästbäst. Kom redan på torsdag för att vara med på en fantastisk fest som min släkt ordnade då vår sommarstuga fyllde hela 70 år! Vi var ca 50 stycken och alla var glada och där var många hundar och jag ledde musikbingo och tyckte ärligt talat att det var ganska fantastiskt!! Lite suddig men livet är.

I am home! Summer Finland is the best. I got here already on Thursday to celebrate my summer place's 70th birthday with my big family! We were about 50 people, everyone was happy and there were dogs everywhere and I had arranged a music bingo and to be honest it was pretty amazing!! The picture is kinda blurry but life is.
Efter en kamp att överleva nästa dag (börjar se ett mönster här, är ingen festare även om jag försöker bli en haha) tog vi oss tillbaka till Åbo och jag fick äntligen sitta i mitt favorit-Telakkaranta och se på när människor rullade på bräden, fick kasta lite boll (som jag saknat det!!!) och vara glad för att Åbo tydligen är bäst. Så tragiskt att jag ogillade det så mycket och direkt man flyttar bort blir det nice haha. Kan ju vara för att det är sommar också.. vad vet jag.

After a really tough day after the party, I somehow managed to survive even though my body was pretty damaged (I am starting to see a pattern here, I am definitely not a good party girl even though I am trying to become one haha), we went back to Turku and I finally got to see my favorite Telakkaranta and watch skaters roll around, play some handball and feel happy because Turku is the best. How tragic is it that you hate the city when you live in it and love it when you move away. I guess summer makes it even nicer though, I don't know..Så har jag ju så klart varit hemma i mitt älskade hem äntligen! När jag var i Finland under midsommaren hade jag inte möjlighet att titta in, så saknaden har varit enorm. Växterna har vuxit så himla mycket och fint. <3<3<3

I have also been at home in my apartment that I love so much! When I was in Finland for the Midsummer celebrations, I wasn't able to see my home so I have really missed it a lot. The plants have all grown so much <3.Förutom att bocka av sommarstuga, favoritmänniskor och favoritplantor, har jag också varit i Hirvensalo. Jag har vuxit upp där så det står väldigt nära hjärtat och igår var skymningen lite extra fin när man tittade på bron. Jag älskar den här ön och det är som ett litet samhälle som bara Hirvensaloborna själv kan förstå hehe. Stina vet, vi är båda från dessa Hoosalohoodz som vi brukat kalla det i ungdomen.

Bästa bästa platsen.

Besides doing favorite things like going to my summerplace and seeing my favorite people and plants, I have been in Hirvensalo too. I grew up there so the place is very important to me and yesterday the sunset was pretty nice when we went to see it. I love this island and it feels like a small city of its own, something only Hirvensalo people can understand hehe. Stina knows, we have both lived there. Hirvensalohoodz as we used to call it.

The best place.Idag är det ny vecka och jag ligger på soffan i mitt hem med datorn på magen för att blogga med er och förbereda en liten "fotoshoot" för min bok. Skall uppdatera några gamla bilder som jag inte tycker att fungerar. Därefter väntar träff med en gammal kompis och sedan utflykt till Runsala med vattenbuss. Fantastiskt.

Är så glad att vara hemma att jag spricker <3<3<3

And today is a new week and I am at home with my laptop in my lap (hehe), blogging and planning some book stuff. I need to have a small photoshoot to improve some old pictures I don't really feel satisfied with. After that I will meet up an old friend and then go to Ruissalo for a day trip with the water bus. Amazing.

I am so happy to be home <3<3<3

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog