onsdag 8 augusti 2018

farväl bloggplan

De senaste dagarna har jag av olika skäl varit lite nedstämd. Ett skäl är bloggen och allt vad den innebär. Det gör mig ledsen att statistiken gått ner, delvis pga flytten från Ratata som gjorde att vissa helt slutade läsa, delvis pga min deppiga period i vintras då jag var tvungen att lägga bloggen åt sidan. Delvis kanske för att den inte längre är tillräckligt bra, vilket tyvärr är den orsak som hela tiden spökar i mitt huvud. Inte. Tillräckligt. Bra.

Jag lyssnade på en podd med Angelica Blick där hon sade att hon inte följer en bloggplan. En så stor bloggare och ingen bloggplan, inget schema att följa. Fifan vad bra. Jag har följt ett schema i två år och det är bland det mer stressiga jag vet, eftersom man direkt känner sig sämre om man inte kan följa den. Ibland blir det krystat också då man bara måste publicera en viss typ av inlägg för att planen säger så. Och Angelicas ord blev som en befrielse för mig - äntligen kan jag bara skriva när jag känner för det och dessutom skriva om vad jag vill, inte något specifikt bara för att det är måndag eller lördagkväll.

Så det var det jag ville säga. Att bloggen kommer bli spontanare och förhoppningsvis bättre därför. Och det här gav mig så mycket mer inspiration då det inte känns som att jag "måste". Nu önskar jag dock många kommentarer om vad ni tycker om att läsa, så jag vet vad som absolut bör fortsättas skrivas om!! PLZ help a girl in need!! <3

____________________

Hi!

The last few days have been pretty bad, I have felt kinda sad for various reasons. One is my blog and everything around it. It makes me sad that fewer people read my blog and that the amount of comments is lower than usual too. Probably partially because of the move from Ratata last year when many stopped reading completely, probably partially because of my depression last winter when I couldn't write at all. Probably partially because the blog isn't as good anymore, which is the one big thing that I am thinking about all the time. I constantly hear myself thinking that it isn't good enough.

I listened to a pod with Angelica Blick and she said that she doesn't have a blog schedule. Such a famous blogger and no schedule, no plan to follow. My god. That is AWESOME. I have been following a plan for two years now and it gives me a lot of stress to realise that I don't have time to write some of the posts that I am supposed to write. Sometimes the posts are just really bad because I "have to" write them, even though I don't want to. So when Angelica said what she said, it felt so liberating. Finally I can write what I want whenever I want.

So that was what I wanted to say. That the blog will become more spontaneous and therefore better. This gave me so much inspiration since it now doesn't feel that I "have to" post some things. Now I, however, wish to get lots of comments on what kind of posts you want to read in the future!!! PLZ help a girl in need!! <3

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog