fredag 17 augusti 2018

GRAM Malmö /// Zero Waste-butik


Jag har försökt fly Köpenhamn en del på sistone HEHE! Hur kan man ens bli trött på den här staden, frågar  alla hehe. Men det gick nu så! Så förra lördagen tog jag och Aimi cyklarna med på tåget till Malmö och upplevde staden. Vi krockade dessutom med varandra trots en hastighet på 10 km/h och Aimi föll nästan av cykeln och hennes telefon och sko flög iväg. Jag fick ingen smärta förutom skam i kroppen av att jag alltid är så klumpig haha! För dem som inte känner mig så är jag alltså seriöst en av de klumpigaste jag någonsin sett. Om det inte är att jag häller allt vatten över mig när jag dricker så är det att jag söndrar något eller faller eller, som nu, krockar när jag knappt ens har någon fart alls. Men livet är roligare när man är klumpig. De roligaste historierna jag har är bl.a. från världens pinsammaste läkarbesök och ABI-dagen i Katedralskolan 2010 när jag blev ökänd för att vara helknäpp.
Okej sorry för lång text, egentligen ville jag bara komma fram till att jag och Aimi också besökte GRAM! Sveriges enda förpackningsfria butik och därmed alltså helt perfekt för en Zero Wasteare som jag. Jag köpte dock inget men Aimi fick med sig bl.a. tandkrämstabletter! Det var, som alltid, värt besöket. Jag ser ju dessa butiker nästan som turistattraktioner. Går alltid till en Zero Waste-butik om det finns en i den staden jag är i. Har någon av er besökt GRAM? Vad tyckte ni?


***

I have been trying to escape Copenhagen a lot lately HEHE! How can you get tired oa city like this, people ask me. But I don't know, it just happened. So last Saturday, my Turku-friend Aimi and I took the bikes with us and went to Malmö by train. We managed to bike into each other even though we were biking at a speed of like 10 km/h and Aimi almost fell off the bike and her phone and shoe flew far away. I wasn't hurt but so embarrassed for, once again, being so clumsy haha! For those of you who don't know me - I am seriously the clumsiest thing ever. If I don't pour all of the water I am trying to drink over me and my shirt, I usually break something or fall or, like in this case, hit someone with my bike even though I am almost standing still. But life is a lot more fun when you are clumsy. My best stories are from the most awkward doctor's appointment and the ABI day in Katedralskolan in 2010 when I just seriously failed and got known for being the most awkward person ever.

Ok sorry for such a long text, what I actually wanted to say was that Aimi and I also went to the only package free store in Sweden. GRAM! It is perfect for a Zero Waster like me. I didn't buy anything but Aimi bought toothpaste pills (what should I call them)! And it was, like always, worth the visit. I see these stores almost like tourist attractions. I always go to one when travelling to a city with a Zero Waste store. Has anyone of you visited GRAM? What did you think?

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog