fredag 31 augusti 2018

sista dagarna i KøbenhavnJag tänkte att vi kunde se på vad jag gjorde de sista dagarna i Köpenhamn. Jag var mest bara glad över att åka hem haha men jag hann ändå få in lite kul saker också. På söndagen innan sista veckan gick jag på Hundens Dag på Tivoli med Dana. Det var kanske en av livets dagar. SÅ. MÅNGA. SÖTA. HUNDAR. Så många. Ni ser på bilden hur lycklig/gråtfärdig jag är.

I thought we could take a look at what I have been up to during my last days in Copenhagen. I have mostly been happy about going home haha but I did some fun stuff too. On Sunday the week before my last week in C we went to The Dog's Day at Tivoli   with Dana. It was probably the best day ever. SO. MANY. CUTE. DOGS. So many. Look at my face guys.På måndag besökte jag Løs Market för att få min sista pastados och även Zero Waste-butikdos. Det var så klart trevligt och jag kommer att sakna att ha den nära mig. Sakna sakna!

On Monday I visited Løs Market to get my last Zero Waste pasta. It was nice of course and I will miss having the store nearby.På tisdag hade jag bestämt träff med Aimi i Nyhavn för att gå till en cykelaffär och flytta över min korg till hennes cykel (jag köpte den i början av sommaren men har inte möjlighet eller behov för att ta den med till Finland så det här var ett bra problemlösningssätt). Hon var så glad, ni ser ju. Först gick vi till en butik där de sa att det kostar 400 DKK (ca 55 €) och räcker 4 h att flytta över korgen och vi ba LOL tack men nej tack och gick ett kvarter bort till en annan cykelbutik där de fixade det på fem minuter och tog 100 DKK. Fantastiskt.

On Tuesday I met up with Aimi in Nyhavn to go to a bike repair shop and move my basket to her bike (I bought it earlier in Copenhagen but I can't take it with me home). She was happy as you might understand from the picture. First we went to a store where they said it would cost 400 DKK (about 55 €) and take 4 hours to fix and we were like LOL thanks but no thanks and walked to another shop one block away and they fixed it in five minutes and it cost 100 DKK. Amaz.En fantastiskt god pasta, min favorit faktiskt. Pasta, löskokt ägg, salt, citron. Vanligen har jag också avokado i, vilket är ännu bättre. Men den var slut, så himla sorgligt.

An amazing pasta. My favorite. Pasta, boiled eggs, salt, lemon. Usually I have avocado in it too, which is even better. But I was out of avocados, how sad.


På torsdag sade jag farväl till jobbet, hejdå jobbet. Här har man varit i tre månader och nu bär det av hem till Åbo och helt andra uppgifter. Saknar faktiskt stressigt caféarbete lite : ) Det är så skönt att jobba med sådant där man kan stänga av hjärnan och typ bara arbeta som en maskin, så otroligt skön produktiv känsla. Att diska på jobbet är fucking bäst!!! Håller någon med mig?

On Thursday I had my last day at work, bye work. Here I have been the last three months and now I am going to TKU for very different tasks. I miss stressful cafe work actually : ) I love working with things where you can just stop thinking and work like a machine, such a nice productive feeling. Doing the dishes at work is the best!!! Agree?Så har jag jobbat på det sista inför min största deadline med boken hittills. Nu skall i princip bottnet vara klart, spännande! Hösten kommer till stor del gå åt till att finslipa och marknadsföra. Var helt otroligt trött på den här bilden som ni fattar.

I have written the last things to my book before my biggest deadline so far. It should be a draft ready to use now, exciting! The fall will mean improving the texts and marketing! I was so tired here as you can see.Packat väskorna och städat rummet. Ett under verkligen. Att jag lyckades få allt att rymmas i väskan, alltså. Ingen kan förstå.

I have packed my bags and cleaned my room. This is a miracle seriously. That I got everything to fit in my bags. I don't understand how that happened.Ätit min sista glass vid Torvehallerne innan flytt. Lite jobbig känsla ändå, jag var nästan varje dag efter jobbet där.​

I had my last ice cream at Torvehallerne before moving. That was kinda sad, I have been there almost every day after work.Varit ljusröd.

I have been pink.Och sist och slutligen tog jag mig till huvudjärnvägsstiation, steg på tåget till Stockholm och åker Viking Line hem inatt. Så sjukt glad att komma hem till familj och min hjärtevän. Så så så glad. Nu hoppas jag bara att varenda liten bebis på tåget slutar skrika och att ingen sätter sig bredvid mig så att jag måste stiga upp haha. Tack Köpenhamn!

And then I went to the central railway station, took a train to Stockholm and tonight I am going with the ferry to Turku. So ridiculously happy to see my family and boyfriend. So so so happy. Now I hope every little baby on the train will stop screaming and that no one comes to sit next to me so that I have to get up haha. Thank you Copenhagen!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog