söndag 19 augusti 2018

söndag genom mobilen // graffiti, Nørrebro, Prag och skateboarding


Välkommen att följa med på min söndag genom mobilen!

Welcome to follow me around last Sunday through my phone!


Jag vaknade redan klockan sex av ett meddelande men drog mig inte upp förrän efter 11 när jag tog cykeln till Nordvest i Köpenhamn! Riktigt coolt där. Skall ta med systemkameran någon dag och fota röven av mig där ännu, fanns mkt fotovänligt att se. Hela Köpenhamn känns ju så graffitigt och det är förevigt en favoritgrej med staden.

I woke up at 6 am alredy since I got a message that time, but I didn't get out of bed until 11 am when I took the bike to Nordvest in Copenhagen! Cool place. I will take my camera with me someday and shoot like crazy, the place was so photo friendly. Copenhagen over all has so much graffiti that looks nice in photos.


Åt en brutalt god smörgås på Kaffehuset i Nørrebro när jag blev morgonmålshungrig. Påriktigt, sjukt god. Avokado, hummus, mozzarella. GREJER.

I had a ridiculously good sandwich at Kaffehuset in Nørrebro when I got hungry for breakfast. Seriously, so delicious. Avocado, hummus, mozzarella. GOOD STUFF


Efter lilla frullepausen cyklade jag runt ett tag till, bl.a. här på Den Røde Plads, kanske min absoluta favoritplats i Köpenhamn. Just nu renoverar de marken en del men ändå är det bara fantastiskt. Här kan man skatea och cykla och gunga och t.o.m. boxas i en boxningsring.

After my breakfast I biked around for a while, for example to this place - Den Røde Plads, maybe one of my favrite places in Copenhagen. They are renovating the ground atm but it is still super cool and amazing. You can skate, bike, swing and even do boxing here.


Sedan blev jag sådär jobbigt loppissugen igen när jag cyklade ner längs Nørrebrogade och såg att de har en Prag-vintagebutik också i Nørrebro och inte bara i Vesterbro. Köpte den här svarta lösa herrskjortan i 100 % silke och kände mig lycklig och tårögd, typ. Tänker använda den asap. Haha den ser lite ut som en kockjacka? Men det är bara bilden som luras, den är skitfin i verkligheten.

Then I got a little too tempted to do some second hand shopping again, since I saw that there is a Prag store in Nørrebro as well, not only in Vesterbro. I bought this loose black men's shirt in 100 % silk and felt happy. I will wear it asap. Haha does it look like a chef's shirt a little bit? It looks better irl.


Gillar Prag så friking mycket. Helt fantastiskt utbud och relativt bra priser.

I like Prag so freaking much. Really nice stuff and good prices.


Sedan behövde jag glass för att jag typ tycker synd om mig själv som inte får vara i Finland med mina favoriter? Egentligen behöver man ju inte en orsak för att få äta gott tycker jag!! Men anyway, jag cyklade till Torvehallerne och köpte en god hemlagad strut med tre bollar från Is à Bella och satte mig sedan på en bänk utanför där jag såg de här gulliga hundarna sitta tätt intill <3 Behöver en hundkompis i mitt liv nu.

Then I had to have ice cream because I felt sorry for myself for not being in Finland with my favorites. But actually you don't need a reason to eat ice cream or other sweet things!! Anyway, I biked to Torvehallerne and bought a good homemade ice cream from Is à Bella and ate it outside on a bench. There I saw these cute dogs <3


(Sorry för riktigt dålig kvalitet) Efter hund-glass-dejten cyklade jag hem igen och satte mig här framför datorn för att påbörja det här blogginlägget och dessutom skriva mer på boken. Deadline närmar sig och jag vill ju bara att det skall bli skitbra. Liksom riktigt löjligt bra! Hoppas hoppas det lyckas va.

(Sorry for really bad quality) After my dog-ice cream-date I went home again and worked on my computer for a while. I started writing this blog post and I also worked in the book. The deadline is approaching and I just want it to be really really good. I hope that will happen.


Jag blev så uttråkad tillslut att jag lade mig på sängen. Är ju egentligen inte så nöjd som på bilden haha. En grej jag känt mycket av på sistone i Köppe är ju tristessen. Blir lätt tafatt och har svårt att aktivera mig själv. Jag minns att jag stundvis i livet upplevt tider då jag inte är alls inspirerad och det orsakas ofta av att det är för få krav på mig. På jobbet behöver jag inte göra mycket och det tär faktiskt på energin. Vill känna mig produktiv!

Then I got so bored that I had to rest for a while. I was not as happy as I look in the picture haha. Copenhagen has felt very boring lately, I become super lazy and it is hard to activate myself. I have had periods in life when I haven't been inspired at all and usually it has come from a place where no one requires anything from me. At work I don't need to do much and that is actually killing my energy. I need to feel productive!

Och när klockan tickat över åtta, rullade jag ner till Fælledparken för att träffa Dana och rulla lite bräde och filma en vlogg faktiskt. Jag lyckades falla av de fem gånger jag rullade lite, gjorde ganska ont haha. Det skulle ju vara roligt att lära sig detta men jag har inget tålamod överhuvudtaget. Hur länge ska det ta (mvh person som övat tre gånger i sitt liv heh).

Idag är det ny vecka, nästsista i K faktiskt, och jag skall jobba hemifrån med praktik och bok och sedan träffa Aimi för en kajaktur i kanalerna. Det blir kul! Behöver mycket sysselsättning då tiden bara sniglar fram. Jaja vi hörs!

And after 8 pm, I took the bike to Fælledparken  to meet up with Dana and try skateboarding and film a vlog. I managed to fall one of the five times I tried the board, it hurt haha. I think it would be super fun to learn how to skateboard but I have ZERO patience. How long will it take (says a person who has tried this three times heh).

Today it is a new week and I will work from home with the internship and the book and later today meet up with Aimi for some kayaking in the canals! That will be so much fun! I need to do stuff so that time goes by faster. Well well, see you later -

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog