måndag 17 september 2018

en sjuk helg, bokstavligenHEJ på er! Jag tänkte uppdatera er om min helg. På fredag hade jag inte jobb på caféet så jag ägnade hela dagen åt att fota pärmbilder till boken. Det tog 10 timmar!! Så sjukt hur mycket arbete det kan ligga bakom en enda bild - att liksom hitta vinkeln, att tänka på hur fingrar och tår är placerade, att inte se onaturlig ut osv osv. Tror jag kanske fick ihop något riktigt bra ändå! Sprang lite runt bland äppelträd och fotade också när lusten att vara inomhus försvann.

HI there! I wanted to update you about my weekend. On Friday I didn't have work at the coffee house so I spent the whole day taking cover photos for my book. It took me 10 hours!! Crazy how much work there is behind one photo - finding the right angle, thinking about how to place you fingers and toes, not looking unnatural and so on. I think I managed to create something good anyway! After being indoors the whole day, I really felt like shooting outdoors so I took some photos by the apple trees.

Se så mysigt. Vi åkte ut till skärgården med min hjärtevän på lördag men så lyckades jag dra på mig en av de värre febrar jag haft så jag bara låg och darrade i två dygn typ. Hade konstiga symptom och smärtor jag inte gillade så jag bestämde mig för att besöka doktor idag. Det är inte ett lätt beslut för en hypokondriker kan jag säga. Bättre att vara lyckligt omedveten om alla problem man har än att gå till en läkare och få domen liksom.

How cozy? We went out to the archipelago with my boyfriend on Saturday but I got a really bad fever so I just stayed in bed for two days shaking. I had really weird symptoms and pains so I decided to see a doctor today. It is not a very easy decision for a hypochondriac to make, that is for sure. I am rather happily unaware of anything than hearing what problems I apparently have.Men hur som helst, det var så fint där på holmen. Höstigt kallt, mysigt inomhus, lite vind och lummigt.

Anyway , the island was so pretty. A little cold outside, cozy inside, some wind and a lot of green trees.Min klimatångest blev lite större dock när jag såg alla äpplen som måste skördas även där haha. Har verkligen försökt utnyttja min mormors äpplen i år (läs mitt äppelmos-recept här) men det är ju svårt att ta tillvara tusentals äpplen liksom. Har ni andra tips än mos och must?

My climate anxiety got a little worse again when I saw all the apples that need to be used there as well haha. I have tried using my grandma's apples this year (read my apple jam recipe here) but it is hard to use thousands of apples. Do you have any other tips than making jam and juice from them?På söndag när jag kom hem hade jag fortfarande feber och bestämde mig som sagt att se en läkare idag, vilket jag gjorde. Det blev en fem dagars antibiotikakur pga infektion och olycklig som jag var blev jag lite gladare då mamma kunde förse mig med jordärtskock-blommor och squash från deras egen trädgård. Det kändes så lokalt och gulligt och jag vill ha ett eget trädgårdsland nu. När jag väl kom hem efter första antiobiotikadosen lade jag mig här på sängen för att redigera bilder och vila. Det är ju tricky det där med mediciner och Zero Waste men på många sätt ett undantag. Ingen ZW-person skulle väl tacka nej till blod i plastpåsar om hen förlorat blod, ni vet. Jag känner mig ganska illa tvungen att äta antibiotika och det rätta sättet att göra sig av med medicinburkarna är ju att returnera dem till apoteket. Jag äter ibland melatonin pga sömnsvårigheter och då lägger jag pillerplattan i min ZW-burk. Krångligt! Men hälsan går först. Vad tycker ni?

On Sunday when I got back I still had a fever and, like I told you, I decided to see a doctor today, which I did. I got a five day antibiotic cure because of an infection and unhappy as I was I got a little happier when mum gave me artichoke flowers and squash from their own garden. It was a very local and cute gesture, I thought, and I really want my own garden some day. When I got back home after the first antibiotic dose, I went to bed to write this, edit photos and rest. Medicines and Zero Waste are kinda tricky to combine but in many ways an exception too. No Zero Waste person would ever say no to blood from a plastic bag if he or she loses blood, you know. I really think I need to eat these antibiotics and get rid of the medicine jar in the right way by returning it to the pharmacy. Tricky! But our health is the most important. What do you think?Nu skall jag försöka vila och sedan få igång mig själv igen efter denna lilla sjuka. Vill göra mycket roligt bloggrelaterat! Ha en fin dag!

Now I will rest a little and then try to become human again after this fever. I want to do a lot of fun blog related stuff! Have a nice day!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog