måndag 24 september 2018

fredag och lördag: ett foto i timmen

Välkommen att följa med min fredag och lördag, fotad (nästan) en gång per timme.

Welcome to follow me around last Friday and Saturday, with photos taken (almost) every hour.

FREDAG / FRIDAYKl. 10.00
Eftersom jag i princip arbetar med mitt företag för tillfället och inte är så mycket på caféet, kan jag vakna när jag vill. Ofta vaknar jag iofs sju men här hände något så på fredag var det tandborstningsdags först kl. 10! Skönt så. Jag använder då en bambutandborste som går att kompostera om man tar bort plaststråna först. Fin grej!

10 am
Since I basically work from home with my business at the moment and not much at the café, I get to wake up when I want to. Usually I wake up very early but something happened here so I got up to brush my teeth at 10 am! That's OK for me. I use a compostable bamboo toothbrush, you just remove the bristles first. Good stuff!Kl. 11.00
Det här är inte ett skämt. Jag bestämde mig för att ta mig till Ruohonjuuri och fylla mina schampo- och tvålflaskor och jag kunde inte hitta mitt stämpelkort till dem någonstans. Vände upp och ner på sovrummet utan resultat. Saknar mina stämplar </3

11 am
This is not a joke. I decided to go to Ruohonjuuri to fill my shampoo and soap bottles and I just couldn't find my stamp card to Ruohonjuuri so I turned my bedroom upside down without result. I miss my stamps </3Kl. 12.00
Vad som i stället för Ruohonjuuri hände, var att mamma och pappa kom på besök och tog mig med i deras äppelfyllda bil till musteriet och därifrån till skärgården. Jag trodde vi skulle vara framme inom en timme men..

12 pm
What happened instead was that my parents came to visit and took me with them in the apple filled car to the place where they can press juice from their apples and out to archipelago. I thought we would be there in an hour but..Kl. 13.00
..en timme senare var vi knappt halvvägs. Jag kommer nu ihåg varför jag gärna skulle ha en egen bil för att åka till ställen dit mam och pap far, det räcker så saaablars länge. Har någon annan föräldrar som stannar minst fyra gånger per resa? Observera att jag älskar dem men liksom jag vill ju bara komma fram. Pappa drog något yolo-citat som att det inte är the destination but the journey och jag ba nej. Inte när man skall till musteriet. Men se på mamma, där sitter hon och ler. Med ögonen åtm, vad som döljer sig bakom handen vet jag inte.

1 pm
..one hour later we were not even halfway there. I now remembered why I would like to have my own car when going to places with my parents because it takes so daaamn long to get there. Does anyone else have parents that stop at least four times per trip? Please note that I love them but I just want to get to the place we are going. Dad had some yolo quote about it not being the destination but the journey that is important and I was just like no. Not when you are going to make apple juice. But hey anyway, look at mom, smiling with her eyes.Kl. 14.00
Det femte stoppet på resan blev hem till några bekanta som bodde så så så fint. Vill bara ändra hela mitt hem nu och flytta ut till någon röd stuga.

2 pm
The fifth stop was at our friends' house which was so cozy. I just want to change everything at home and move to a red little cottage.Kl. 15.00
Underligt nog var vi framme klockan tre. Jag var så klart lättad. Här sitter jag på grannens brygga och dinglar med benen.

3 pm
Somehow we got to the archipelago at 3 pm and I was relieved. Here I am sitting on our neighbor's bridge.Kl. 16.00
Efter lite allt möjligt ute i skärgården bestämde vi oss för att äta mat och jag, sockerälskaren, bestämde mig för att göra efterrätt så där satt jag och skalade äpplen klockan fyra. De var sååå maskätna, men iofs hade jag börjat min morgon med att äta ett äppel med ett maskhål ända in  i kärnan så jag antar att jag tål vad som helst nu.

4 pm
After doing a lot of different things out on the island, we decided to eat and I, the sugar lover, wanted to make dessert. There I sat peeling apples at 4 pm. They had so many wholes from worms but I had actually started the day by eating an apple with a worm whole so I guess I can do anything now.Kl. 19.00
Här gick det några timmar då jag glömde fota men sjutiden åkte vi tillbaka till hamnen igen i blåsten. De lovade storm och fastän det är farligt att vara på havet då kan jag tycka att det är lite mysigt. Hade btw nog flytväst men tog av den för fotot haha. Efter det kom jag hem, träffade killen och såg en halv film innan ögonen gick fast. Lördagen fortsätter nedan >>>

7 pm
I forgot to take photos for a few hours but around seven pm we went back to the harbor. They said it would be stormy and even though it is dangerous to be out on the sea in a storm, I think it feels kinda cool. I wore a lifejacket btw, just took it off for the photo haha. After that I got home, met my boyfriend and watched half a film before we fell asleep. Saturday continues down below >>>

LÖRDAG / SATURDAYKl. 13.00
Jag och killen hämtade hunden för att leka med henne. Där låg hon och tittade hungrigt på oss när han gjorde pasta. Han är faktiskt en pasta-fantast och jag skulle gärna vara med om han öppnar en pastarestaurang någon gång. Jag tycker så klart att ett förhållande skall vara jämlikt men om jag får välja att han eller jag gör pastan så blir det han. Min smakar helt enkelt inte lika bra.

1 pm
My boyfriend and I took the dog to us for the day to play with her. There she chilled on the floor, looking at us with her hungry eyes while my boyfriend was making pasta. He is a pasta king and I would support him in every way if he opened a pasta restaurant. My opinion is of course that a relationship should be equal but if I had to choose between me or him making the pasta, I would choose him. Mine just doesn't taste as good as his.Kl. 14.00
Parkerade i soffan med en rolig film och fantastisk pasta. Herrejezuz vad det är gott. Hemligheten är socker när man använder tomat i matlagning, det blir himmelskt.

2 pm
In the sofa with a funny movie and amazing pasta. Jeezzzz how delicious it is. The secret is sugar if you are using tomatoes while cooking, it tastes heavenly.

Kl. 15.00
Det blev en riktig slöardag men det stör inte mig. Här låg vi fortfarande och åt och såg på film (tänkte skriva "åt och såg på pasta" men det skulle inte ha varit helt fel det heller). Jag funderade ett tag över att jag hade en massa saker att göra och att det var ångestgivande att bara ligga där men VAAAA vi måste sluta tänka så. Det kan ju inte vara en så stor synd att ha en dag i veckan då man på riktigt bara är. Så så fick det bli!

3 pm
The day got even lazier but that is OK. We were still on the couch eating and watching the funny movie (I almost wrote "eating and watching pasta" but that wouldn't have been very far from the truth). I was thinking about how much I had to do and it made me stressed that I was just lying there doing nothing but WHAAAAT we need to stop thinking that way. It can't be such a bad thing to have one day when you don't do anything. So that is what I decided to do! Nothing.Kl. 16.00
Vi försökte göra ett plätt-torn med chokladkräm men det blev ju bara en hög av rå plättsmet haha. Så svårt jag fattar ej. Men gööött.

4 pm
We tried making a pancake tower with chocolate cream but it looked more like a heap of raw pancake batter haha. So hard I don't get it. But goood.Kl. 20.00
Tiden flög iväg igen och några timmar glömdes bort. Jag var i hundparken med hunden och njöt av att det var så somrigt plötsligt igen. Men med en sval tvist, vilket jag älskar. När vi kom in genom dörren redigerade jag lite bilder och krafsade hunden och funderade hur jag skulle orka städa mitt hem. Jag orkade inte så det är fortfarande stökigt.

Det var min fredag och lördag, det. Den här veckan skall jag försöka fota så mycket som möjligt för bloggen, är supermotiverad just nu! Vad tycker ni förresten om sådana här inlägg? Kram!

8 pm
Time went by so fast again and I forgot to take photos for a few hours. I went to the dog park and enjoyed the weather that suddenly was like summer again, but with a cold twist which I love. When we got back home I edited some photos, hung out with the dog and wondered how I would ever want to clean my home. I didn't want to so it is still messy.

That was my Friday and Saturday. This week I will take a lot of pictures for the blog, I feel motivated. What do you btw think about these kind of posts? Hugs!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog