måndag 3 september 2018

kryddor, te och basilikaplantor i lösvikt
Måndag = ny vecka och nya möjligheter och för mig framförallt NYTT LIV I FINLAND. Efter 20 h resande var jag äntligen framme i Åbos Viking Line-terminal på lördag kl. 7.30. Så otroligt lycklig och glad att vara hemma och med helt ny energi. Har fått fira veckoslutet med min favoritmänniska och överlag bara känt mig så tacksam över att vara här i, serrr, världens bästa land. Bestämde mig för att börja arbeta med mitt eget företag på riktigt fr.o.m. idag så det har jag gjort efter att ha fixat en del som läkarbesök och en liten intervju med några studerande. Hann en sväng på stan också för att fylla på mitt tomma skafferi efter tiden i Köpenhamn. Så vad köpte jag?

Kryddor i lösvikt från Saluhallen: vitlökspulver, mild curry och gurkmeja i burkar jag hade med mig - inget plast inblandat!
Te i lösvikt från Saluhallen: grönt vaniljte och ros-te med kanske de finaste doften jag känt! Hade även här egna burkar med mig och Zero plast.
Två begagnade krukor samt ett krukunderlag från Lähimmäinen kirpputori. Perfekta för alla mina avokadoodlingar som frodats under sommaren.
En basilikaväxt utan plastförpackning! Så glad att de säljer dessa på torget. Krukan är i och för sig plast, men som jag tidigare berättat så får man faktiskt returnera dessa krukor till valfri blomsterodlare som återavänder dem. Det brukar jag göra. Planen är att den här plantan skall hålla i evigheter genom att jag alltid tar några blad och lägger i vatten tills de får rötter och kan planteras. En växt = många nya växter!

Nu skall jag fortsätta svara på mail och även på den fantastiskt fina kommentaren jag fick på mitt förra inlägg. Är taggad på den här veckan och allt vad som är planerat. Jobb på caféet, bl.a. Skönt också att få tjäna pengar igen, haha. Levde på stipendier och studielån i Köpenhamn. BAJ!

____________________

Monday = new week and new possibilities and for me A NEW LIFE IN FINLAND. After 20 hrs of traveling, I finally got to Turku's Viking Line terminal on Saturday at 7.30 am. I was super glad and happy to be in Finland again, with fresh new energy. I spent my weekend with my favorite person and overall I have been feeling awesome and thankful to be here in the best country ever. I decided to start working with my own company for real from this Monday on, so that is what I hvae been doing today after fixing some stuff like a doctor's appointment and an interview with some students. I also managed to go to the center and buy some food for my empty kitchen after my time in Denmark. So what did I buy?

Spices in bulk from Kauppahalli: garlic powder, mild curry and turmeric in jars I brought with me - no plastic!
Tea in bulk from Kauppahalli: vanilla flavored green tea and rose tea with an amazingly wonderful smell. I had my own jars for this too and ofc Zero plastic.
Two second hand pots from Lähimmäinen kirpputori. Perfect for my avocados that have been growing during summer.
A basil plant without packaging! So happy to see that they sell these at the market place in town. The pot is in plastic but I can return it to anyone selling plants - the reuse them. My plan is to keep this one alive forever by taking leaves from it and putting in water until they get roots and can be planted in a pot. One basil plant = many new ones.

Now I have to answer more mails and also the cute and so beautiful comment I got on my last post. I am excited about this week and everything I have planned. Work at the cafe, among other things. Feels good to make some money again haha, I just had a student loan and some grants in Copenhagen. BYE!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog