lördag 6 oktober 2018

fredagen i halvtimmar

VAD gjorde jag igår?
WHAT did I do yesterday?


9.00Var hemkommen från min pojkvän, slängde snabbt ihop en omelett med spenat och avokado (funderade ett tag på att låta kantarellerna joina men orkade inte steka länge så det fick bli) och åt det i ett nafs för att sedan ta mig till...

9.00 am
I got home from my boyfriend's apartment, made myself an omelette with spinach and avocado (I was thinking about adding these mushrooms too but I didn't have the nerves to fry anything a long time so I didn't) and ate it right away so that I could go to...9.30
... kontoret där jag jobbade i flera timmar. Hade med mig kladdkaka från Fabbes också, namelinam.

9.30 am
... my office where I worked for several hours. I had mudcake with me, yummy.10.00
Efter första halvtimmen av att ha svarat på mail och kommentarer, började jag med något annat roligt. Som sagt har jag alltså skapat en kontorshörna hos min mormor där det finns extra utrymme. På torsdagen när jag träffade min gamla kompis Ann-Christine, som skriver bloggen Luonnonkaunis, nämnde jag om mitt kontor till henne och vi kom överens om att hon kanske också skulle hänga där nu och då när hon vill det. Så jag kånkade runt på lite möbler och mattor jag hittade och försökte göra lite mer kontorsspace tillgängligt. Tänk vad roligt att få jobba i sällskap med en annan bloggare, det är drömmen.

10.00 am
After the first 30 minutes of answering mails and comments, I started doing something else that was fun. As I have told you I have this office space at my grandmother's house where she has some extra space. On Thursday when I met my old friend Ann-Christine, who writes the blog Luonnonkaunis, I mentioned my office space and we decided that she could hang out there too if she wanted to. So I fixed with some furniture and carpets I found and tried making some more office space available. How fun to work close to another blogger? The dream really.10.30
Jag tittade ut 10.30. Haha. Nej men det blåste och regnade ganska mycket men löven var fina. Jag älskar på riktigt höstlöv, det är banne mig vackrare än sommaren.

10.30 am
I took a look out of the window. It was windy and rainy but the leaves were so pretty. I really love fall leaves, maybe more than those in the summer.11.00
Jag började redigera bilder jag tagit för gårdagens inlägg om hempositivitet och skrev blogginlägget i samma veva. Som ni ser blev det lite hempositivitet här också, ni får gärna se min smutsiga disk som ligger på matbordet för det är så här det ser ut i verkliga livet. Jag tror jag liksom inte längre orkar med perfektionismen som är på sociala medier, vi måste sluta ljuga i bilder. Hur som helst fortsatte jag jobba framför datorn ända fram till..

11.00 am
I started editing photos I took for my post about home positivity yesterday and wrote the whole blog post at the same time. As you can see there is some home positivity in this photo too, I don't care if you see my dirty dishes on the table since that is how it really does look in real life. I think I've had it with all those perfect life pictures on social media, we have to stop lying. Anyway I sat there and worked until..14.00
.. att jag tog mig hem igen och testade att göra veganpannkakor på nytt (de blev urusla på torsdagen). De här lyckades, skall återkomma med recept asap.

2 pm
.. I got home and finally succeeded with my vegan pancakes I failed with on Thursday. I will write the recipe for you asap.14.30
​Väl hemma avslöjade jag några dammråttors boplats och var tvungen att dra fram dammsugaren. Hatar att dammsuga men det kändes bra efteråt. Det är btw en grej jag inte löst gällande Zero Waste ännu, vad i helsike gör man med dammsugarinnehållet?

2.30 pm
As I was at home I found a reaaaally dusty place and had to vacuum. I hate vacuuming, but it did feel good afterwards this time. This is btw a thing I don't have a solution for yet when it comes to Zero Waste - what the f should I do about the trash in the vacuum cleaner?15.00
När jag nu ändå fixade i hemmet bestämde jag mig därför för att plantera min penningsträdsstickling samt min avokadoplanta som båda badat i vatten ett bra tag. Mitt palmträd har dött så jag tog myllan därifrån, den var finfin. Tips! Återanvänd din mylla och vattna den sedan gärna med näringsrikt vatten från t.ex. kastruller du kokat grönsaker i etc.

3 pm
Since I was already fixing and cleaning at home, I decided to put two plants into pots since they had been in water for a few weeks. My palm tree is dead so I took the mold from it to these new plants. That is a smart thing to do - reusing mold. You can water it with nutritious water from for example sauce pans in which you have boiled veggies etc.15.30
Och så var klockan halv fyra och det var minsaaann dags att börja packa innan veckoslutet i skärgården. Jag bloggade klart några inlägg, slängde ner sällskapsspel, salvor (ni vet, har tusen infektioner på gång) och kläder och så bar det av. Är så glad att vara i skärgården, världens bästa plats.

Hoppas ni gillade inlägget, kram o hej!!

3.30 pm
And then it was already 3.30 pm and definitely time to start packing for the weekend in the archipelago. I blogged some posts that needed to be written, threw some board games, lotions (you know, for all my infections atm) and clothes in my big bag and then I left. I am so happy to be on the island again, the best place.

I hope you liked this post, see you!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog