söndag 21 oktober 2018

gulliga hundar, hemgjord glass-experiment och total declutter

För det första, ROLIGT att många redan anmält sig till min föreläsning! Ni som ännu inte gjort det men gärna vill, klicka här för att komma till anmälan! (det här är reklam för mitt företag)

So nice to see that many of you already have signed up for my "lecture"/discussion about living sustainably! It is in Swedish, click here if you want to sign up too! (this is an ad for my company)Mina senaste dagar har varit varierade. Ganska lite jobb på café men en del att jobba på "kontoret" i stället. Ni kanske såg min story på Instagram (jag heter @groniabo där) om hur grafikern nu layoutat ett helt kapitel för min bok och det blev SÅ FINT. Så vi finslipar verkligen på det sista nu!!! Är så glad och ivrig. Här fotade jag en bild som behövs för ett uppslag i boken - med några viktiga Zero Waste-prylar i hemmet. Jag har min komposterbara diskborste, bambutandborsten, metallrakhyveln, kartongförpackat smink och fasta tvålar i lösvikt. Mina favoriter <3

My latest days have all been different. Not very many hours at the café but some at my "office" instead. You might have seen my Instagram story (my name is @groniabo there) about how the first chapter of my book now has been created with the pictures and the layout and I LOVED it. So we are working on those last things now!!! So happy, so excited. Here I took a photo to the book to one of the chapters - with some important Zero Waste tools to the home. I have my compostable dishbrush, my bamboo toothbrush, the safety razor, carton packed makeup and soaps in bulk. My favorites <3På fredag träffade jag Dana första gången sedan jag var i Köpenhamn och vi lekte med hunden, gick i hundparken och gjorde high five med fötterna, som ni ser. Eller fot-tass-five. Jag har skött hunden ända från torsdag faktiskt då hennes mammor (mina systrar) båda varit upptagna. Hon är ganska gullig när hon hoppar upp i sängen på morgonkvisten och kramas där.

On Friday I met up with Dana for the first time since Copenhagen and we played with the dog, went to the dog park and high fived with our feet, as you can see. Or foot-paw-five. I have been taking care of the dog since Thursday, actually, since her mums (my sisters) have been busy. She is kinda cute when she jumps up in the bed in the morning to cuddle.En dag bestämde jag mig dessutom för att plocka med sista äppelskörden jag kunde få ihop från mormor (där jag har mitt kontorsutrymme) och det blev faktiskt ca 5 kg! Trodde min mamma och pappa redan tömt dem helt och hållet för att göra must. Okej kanske jag går ett varv till någon dag om jag ser att det fortfarande finns något men har liksom äppelmos för ett år framåt nu haha.

One day I decided to take the last apples from my grandma's home (where I have my office) and I actually managed to find 5 kgs of apples! I thought mum and dad already had emptied the trees when they made juice from the apples. OK, I might go one more round to look for apples but I mean, I have apple jam for like a year or something now haha.Mina två bästa vänner <3 Pojkvän och hund. Det är möjligt att de sinsemellan är bättre vänner än vad någondera av dem är med mig haha. Aldrig sett en sådan ömsesidig kärlek förr!

My two best friends <3 Boyfriend and dog. It is possible that they are better friends with each other than any of them is with me haha. Never seen a love like that before!Förr har jag tyckt att hundparker är jobbiga men eftersom jag skött om den lilla rackaren i flera dagar nu så tänkte jag ge det en chans. Vi har varit i hundparken tre dagar i rad! Och bl.a. sett denna URSÖTA stora old English sheepdog där <333 hjärtat smälter.

I didn't like dog parks before but since I have been taking care of our dog now, I thought I would give it a shot. So we have gone there three days in a row! And among others, seen this SUPER CUTE old English sheepdog <333 my heart is melting.
Så har jag också äntligen fått min glassmaskinsdel som saknats till min familjs glassmaskin som råkar vara hos mig (vilket sammanträffande med tanke på min glasskonsumtion hehe). Det betyder att jag testat göra glass! I fredags gjorde jag en veganglass som var helt ok men som absolut behöver filas på! Igår gjorde jag vanlig jordgubbsglass av jordgubbar vi plockade någon gång i tiden. Riktigt god! Men jag vill helst satsa på att göra veganglassar pga miljön ni vet.

I also now finally have the missing part to my family's ice cream maker. That means that I have been trying out ice cream making! On Friday I made vegan ice cream which was ok but needs some improvement! Yesterday I made normal ice cream with strawberries and it was really good. But I want to make vegan ice cream from now on, you know, for the environment.Köket i fint ljus. Jag är i en (långsam) process av att rensa hemma. Jag vill faktiskt skänka bort allt jag inte längre behöver och med tanke på hur min familj HAMSTRAT saker i flera år, så finns det en hel del jobb att göra. Min mormors källare är t.ex. mardrömmen. Vi försöker använda alla överloppsmöbler men liksom det går ju inte heller i all oändlighet. Så vi jobbar på det och idag tänkte jag fortsätta med det. Rättare sagt: nu. Skall skänka en påse till Frälsningsarmén, lägga allt som jag på riktigt inte använder i en låda och göra mig av med det på något vettigt sätt samt städa. Jag önskar att jag skulle ha fått hållarent-genen av mamma, men jag ärvde nog allt sådant av pappa (motsatsen) hehe. Nåväl, hoppas ni har det fint och njut av den här fina söndagen <3

My kitchen in a nice light. I am in a (slow) process of decluttering at home. I really just want to donate anything I don't use anymore and thinking about how my family has been collecting things for years, then yes, we do have a lot of work to do. My grandma's basement is a nightmare. We are trying to use all the furniture that is just standing there, but we can't find space for everything. So we are doing our best and today I thought I would continue on this project. I will at least donate one bag of clothes to Pelastusarmeija, put everything I seriously don't need in a box and get rid of it in some smart way and then clean up at home. I wish I had got mum's cleanupeverything enthusiasm but instead I got dad's hatecleaningup attitude haha. Anyway, I hope you are having a good time and that you will enjoy this sunny Sunday today <3

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog