måndag 19 november 2018

på sistone dåHej bloggen! Det är ett tag sedan jag kände att jag på riktigt har tid att blogga men nu är jag här igen med nya idéer och ny inspiration. Hoppas ni gillade avsnittet med mig i Närbild, om ni inte sett det kan ni antingen se det ikväll kl. 20.00 på Yle Fem eller genom att klicka här på Arenan. Så kiva att vara med i program ibland : )

Jag tänkte berätta lite om vad jag gjort de senaste dagarna då jag obviously inte bloggat särskilt mycket. Låt oss se!

Hi blog! It has been a while since I felt that I have time to actually blog for real but I am back with new ideas and new inspiration. I hope you liked the episode with me in Närbild, if you haven't seen it you can check it out at Yle Fem tonight at 8 pm or by clicking here at Areena. So nice to be part of this : )

I thought I could tell you a little bit about these last days since I obviously haven't been blogging that much. Let's see!I fredags höll jag min föreläsning om en hållbar livsstil på Fabbes Café! Tack till alla som kom, jag hade så roligt. Det är en hjärtesak att prata om hållbarhet och att dessutom göra det framför publik är skitkul! Fick bra feedback och det är jag glad för, man vet ju aldrig publiken på förhand men det här var en väldigt skön sådan!

On Friday I had my discussion night at Fabbes Café about sustainability! Thanks to everyone that came, I had so much fun. It means a lot to me to talk about these things and doing it in front of an audience is so much fun! I got good feedback too and that makes me happy, you never know the audience beforehand but this one was so chill.
På lördag var en ledig dag och jag som lidit av väldigt mycket oro och ångest de senaste dagarna (så illa att jag funderar om jag behöver gå i terapi och förstå varifrån det kommer eftersom logisk orsak inte finns) blev väldigt glad och lugn av att besöka Fabbes nya ställe i Buckila herrgård. Så mysigt och är stolt över min familj. De har jobbat hårt men det lär ju bara bli mer nu haha.

On Saturday I had a free day and since I have been super anxious lately (so bad that I am thinking about seeing a therapist to understand where the anxiety is coming from since there in no way is a logical explanation) I got really happy and calm when I went to Fabbes' new place in Pukkila on Littoistentie. Such a cozy place and I am so proud of my family. They work very hard and it seems to be even more work now haha.
Därefter kändes pasta och Trattoria Romana som det enda naturliga valet. Jag har aldrig varit där förr men det var just precis så gott som alla berättat. Perfekt pestopasta! Måste dit asap igen och testa resten av menyn, haha. Se så glad han blir av pasta.

After that pasta and Trattoria Romana felt like the only natural choice. I have never been there before but it was just as good as everybody has been telling me. Perfect pesto pasta! I need to go there again asap and try out the rest of the menu. Look how happy he is from eating pasta.Söndag var en fixardag som så många andra söndagar och jag avslutade det med bebismys då min kusin övernattade med sina små söta barn.

Sunday was a fixing day like always and I ended the night with chilling with my cousin and her kids who stayed in Turku for the night.Idag var det ny vecka nya tag och jag chillade en stund med min kusin innan jag tog bussen in till stan och gick på en syngranskning hos optikern och det visade sig att jag skall få brillor! De var ganska snygga så mig stör det ej, hehe. Efter glasögongrejen sprang jag till Powau och åt en veganfrulle, gott som faaan. Havrelatte och en pulled oat-smörris. NAM.

Today was a new week and after chilling with my cousin for a while, I took the bus into the city and went to the optician and apparently I need glasses. They were pretty good looking so I am OK with using them hehe. After that I went to Powau for breakfast and had a vegan oat latte with a vegan pulled oat sandwich. YUMMY.

​Sedan träffade jag tjejerna på bilden ovan för en intressant dag på stan och snack om Zero Waste och hållbarhet överlag. Hon till vänster heter Liisa och ni hittar hennes Instagram-konto om miljötänk här: @speakingenvironment och tjejen till höger är franska Justine som har en podcast om att leva hållbart, ni hittar henne på Instagram här: @les_mouvements_zero . I något skede kommer ett podcast-avsnitt ut med mig där vi diskuterar second hand-shopping : )

Then I met up with these girls for an interesting day in town, talking about Zero Waste and sustainability. To the left we have Liisa and you can find her Instagram account here: @speakingenvironment and to the right we have French Justine who has a podcast about living sustainably, you can find her Instagram account here: @les_mouvements_zero . At some point the podcast episode with me will come out. We will be discussing second hand shopping : )

På vägen hem från poddandet gick jag och hämtade de foton jag framkallat. Nu kanske någon inte tycker det är eko men jag antar att det får bli min guilty pleasure, jag älskar fotografi. Och den här rullen har jag fotat i två år så det är ju inte precis ett totalt slöseri med bilder. Det får mig att må bra och det är viktigt! Fast jag inte använder en riktigt äkta gammal analog systemkamera, blir bilderna ändå väldigt coola och stämningsfulla med den här.

After the podding, I went to get the photos I had developed. You might think that it is not very green of me to do so, but I guess this is my guilty pleasure, I love photography. And this film I have been using for two years so it's not like I am wasting a lot of photos. This hobby makes me feel good and that is important! Even though I am not using an old real analogue camera, the pictures are super cozy and I like the colors of them taken with this newer version of a camera.Och innan jag börjar förbereda blogginlägg för resten av veckan ville jag bara säga att mitt recept på livets vegankex kommer upp någon dag snart! Ni kan inte låta bli att testa det omgomgomg.
PST! Gillar ni dessa inlägg? Kram!

And before I start working on the rest of the posts for the week I just want to tell you that I will be posting this recipe of my super delicious vegan cookies any day now. You need to try making these omgomgomg.
PST! Do you like this kind of posts? Hugs!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog