fredag 23 november 2018

veckans listaDen här listan är lånad av fantastiska Flora.

Veckans skrivande:
Jag kommer att skriva blogg samt svara på alla tusen mail som plötsligt ramlar in. Vet ni vad jag tror att jag måste göra? Stänga av alla mailfunktioner på min telefon så jag bara ser min mail när jag sitter ner framför datorn och på riktigt kan svara. Får nåt fel när jag ser ett mail och inte kan skriva tillbaka direkt. Så. Stressande. Vem känner igen sig?

Veckans läsning:
Är ju ingen läsare direkt. Blir väl ett slentrianmässigt skrollande genom olika bloggar och IG, man lär väl läsa något där? Intressant, btw. Hur allting kan skapa prestationsångest och känslor av att vara sämre, oberoende vad det är. Jag kände mig så många år dålig för att jag inte läste böcker och ca alla andra finlandssvenska bloggare verkade göra det. Jag trodde att det var så man måste vara - en romanälskare. Tvingade mig själv påbörja romaner jag inte var intresserad av och försökte liksom älska dem fastän jag avskydde. Bara för att få vara en del av hela konceptet "jag läser böcker". Så tokigt. Idag fattar jag ju att det nu inte är just precis vad jag passar för, inte är jag sämre för det. En påminnelse till alla er andra som känner er dåliga för något någon annan gör men inte ni. Det är bara mellan öronen, det är inte sant.

Veckans teveserie:
Alltså allt jag kan skratta åt. Gärna typ Master of None eller The Office : ) är fast.

Veckans matlagning:
Har varit så himla dålig på mat på sistone! Känns som att jag lever i en kappsäck hela tiden, har plötsligt så många olika ställen att vara på att jag ärligt talat knappt ser matbutiker och torg längre. Äter på Fabbes mestadels och orkar inte tänka när jag väl är hemma. Men knäckebröd med tomatpesto eller min egen hummus, jezuz gott.

Veckans snabba fråga:
Någon frågade mig om man kan leva Zero Waste med barn och jag svarade så här:

"tack för frågan! Jag har tänkt på det haha, och vad jag tror är att det säkert går men att det är tufft att göra det till 100 %. Och det behöver man ju inte! Viktigast att man minskar på avfallet, det behöver inte vara noll:) t.ex. kan man ju välja tygblöjor men om man sedan har tiden i praktiken att faktiskt tvätta dem är en annan femma. Och t.ex. säkert väldigt stressigt att orka hitta de perfekta zw-produkterna mitt i småbarnslivsstressen. Så jag vet faktiskt inte. Det beror säkert också lite på var man bor och hur man jobbar (hemifrån eller inte osv) m.m. Jag kommer nog att försöka om jag får barn men kan inte lova att det lyckas haha. Som sagt är ju minskningen det huvudsakliga, inte att man gör det perfekt 😊"

Veckans festliga:
Men känner ni mig. Jag festar inte haha. För mig är fest ett ledigt veckoslut men mitt kommer faktiskt vara fullspäckat. Jag känner att mitt psyke skulle behöva lite paus från datorer och jobb men månne det inte fixar sig småningom. Veckoslut som koncept är ju ändå härligt.

Veckans citat:
Ca allt som Celeste Barber skriver i sina bildtexter på Instagram.

Veckans loppis:
Faktiskt har jag ett nytt loppis att tipsa om!! Ekotori i Itäkeskus i Åbo. HELT fantastiskt och dessutom väl ganska nytt så väldigt fräscht och serrrriöst, där finns allt. Bara gå dit.

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog