söndag 23 december 2018

året som gått med HanapeeLånade listan av Hanapee vars blogg jag förövrigt älskar

Beskriv året med tre ord
Skit plus bra (skitbra)

Så gick det med *karriären* under året
Ja i år har jag ju faktiskt skrivit en bok och arbetat med mitt företag så på så vis har det väl gått bra?!?!?!! Men jag hoppas det bara blir mer bloggjobb och mindre annat jobb 2019. Har också en helt galen plan.

Så gick det med relationerna under året
Upp och ner som alltid. Jag började året som ganska nydumpad och slutar året som nykär hehe. Träffade livets människa (som jag egentligen känt redan länge) och så blev vi ett par. Icke-kärleksrelationsmässigt har det också gått bra, stundvis. Jag är lite mer medveten om hurdan en bra kompis skall vara efter att jag insåg hur viktiga de är (har haft det ganska fattigt på vänfronten i många år eftersom jag hellre drar mig undan men nu fick det en vändning hurrahurrej) och i familjen har det varit si och så. Men allt skall bli bra <3

___

I borrowed this list from Hanapee and btw I love her blog

Describe this year with three words
Shitty plus good

Describe your *carrier* this year
Well I did write a book and work more with my own company so I guess it has been good?!?!?!! But I hope I will have more blog collabs and less other work in 2019. I also have a crazy plan.

Describe the relationships this year
Ups and downs like always. I started my year as newly dumped and I end it in love hehe. I met the best person ever (actually I have known him for a long time) and we became a couple. My non romantic relationships have gone well too, partially. I am more aware of how to be a good friend and I also realized how important friends are (I have tried being on my own a lot before but that changed now hurrayyy) and with my family it's been up and down too. But everything will get better <3

Ny person i mitt liv
Nygammal = killen, min bästa vän och pojkvän. Han är bäst.

Bästa resan
På Hanapees blogg nämnde hon att det här var innan klimatångesten slog till, antagligen för att flygresorna var en del av resan. Men jag vill poängtera här att jag gjort mina bästa resor i livet utan flyg den här sommaren! Jag besökte Bornholm och Lönstrup (se bilder ovan och nedan), två av de vackraste platserna i hela Danmark tror jag. Breathtaking!! Åkte bara kollektivt och flygfritt dit.

___

New person in my life
New and old = my boyfriend, who also is my best friend. He is the best.

The best trip
Hanapee said that this was before she got her climate anxiety but I guess that means that she flew to the places she visited. So I want to point out that my best trips this year were without flights! I visited Bornholm and Lönstrup (see pictures above and below), two of the most beautiful places in Denmark I think. Breathtaking!! I used public transports only.
Riktigt bra minne
Lönstrup med killen! Där började vår resa (nästan bokstavligt) och det var så himla vackert och solnedgången och havet, allt var galet. Också då jag besökte Finland under sommaren medan jag bodde i CPH var helt fantastiskt. Jag fick träffa killen, mina syskonbarn som jag ser två gånger per år (OCH DE KOMMER TILL FINLAND IDAG) och jag var så mycket på mina favoritplatser: mina två sommarstugor, i Åbo, i Telakkaranta.. jag var så glad då och det gjorde så ont i hjärtat att åka tillbaka till CPH.

Röv-minne
Typ allt som hände under vintern då jag var som deppigast. Jag hade nog inte då fattat hur ont det gör att ha ett brustet hjärta men jag lärde mig det ganska snabbt. Nu är det över och jag har nästan glömt hur ont det gör igen haha. Hjärnan stänger väl ut allt det. Har några andra röv-minnen som jag försöker bearbeta ännu idag, världen är galen.

___

A really good memory
Lönstrup with the boy! Our journey started there (almost literally) and the place was so beautiful with the sunset and the sea, it was crazy. When I visited Finland in the summer as I was living in CPH was a good memory as well. I met my boyfriend, my sister's kids who I see twice a year (AND THEY ARE COMING TO FINLAND TODAY) and at the same time I went to all of my favorite places: my two summer cottages, Turku, Telakkaranta.. I was so happy and it really broke my heart to go back to CPH.

A really shitty memory
Everything that happened in the winter when I was depressed. I don't think I had realized how bad it hurts to be dumped. Now I have forgotten it again haha. I guess my brains shut it out. I have some other really shitty memories as well that I am still trying to deal with, the world is crazy.Bästa köpet
Nu köper jag ju ca noll men alla fina second hand-plagg tror jag minsann (vintage-jeansen ovan)

Det såg jag på
Sista säsongen av Bron, Atypical, The Office. The Office blev min favoritserie någonsin. Det bästa skämtet i världshistorien är det med Jim och Diwght och Pavlovs hundar, vem håller med mig? Eller när Jim har skrivit en bok om hur man ordnar Garden Parties HAHAHHAHAHAHAHA.

Det borde jag gjort mer av
Chillat. Min hjärna och själ är alltid lite orolig över något och jag är SÅ trött på det. Men till skillnad från tidigare år så har jag faktiskt varit mycket vettigare i år än tidigare. Inga onödigt elaka jobbiga människor får plats i mitt liv och jag klarar mig ganska bra själv.

Det borde jag gjort mindre av
Ärligt talat kommer jag inte på något, allt har varit ganska behövligt. Jag kunde ju ha varit gladare över min tid i CPH men så mycket var jobbigt med att vara där att jag bara längtade hem.

___

My best buy
I don't buy a lot but I guess my nice second hand pieces are a good thing (see the jeans above)

I watched
The last season of Bron, Atypical, The Office.. The Office became my favorite show ever. The best joke in the world is the on with Jim and Dwight and Pavlov's dogs, who's with me? Or when Jim wrote a book about arranging Garden Parties HAHAHHAHAHAHAHA.

I should have done more of this
Chill. My brain and soul are always a bit worried about something and I am SO fed up with that. But I have been a lot wiser this year. No people who are mean and bad for me have a place in my life and I am pretty good at being on my own.

I should have done less of this
Honestly I can't come up with anything, I needed everything I did. But I could have been a little happier living in CPH but it just sucked and I missed home.

Största insikten under 2018
Att allt blir bra lol, alltså på riktigt. Jag trodde att livet tog slut när jag blev dumpad hösten 2017 och jag trodde inte på någon som sade att det inte var slut. Idag har jag knappt börjat leva känns det som, har så mycket jag ser framemot.

Det tar jag med mig in i 2019
Att livet med diskmaskin kommer göra hela året bättre, att man inte behöver göra något man inte vill, att man får leva sitt liv på sitt eget sätt - lat eller produktiv, spelar ingen rol så länge man är lycklig.

Hur har ert år varit?

___

My most important realization in 2018
That everything will get better lol, seriously. I thought my life ended when I was dumped in the fall 2017 and I didn't believe when people told me I was wrong. Today I feel like I haven't even started living yet, there is so much I want to do and am looking forward to.

This I will take with me to 2019
That my life with a dishwasher will make everything easier, that you don't need to do anything you don't want to, that you can live your life your way - lazy or productive, who cares as long as you are happy.

How has your year been?

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog