tisdag 18 december 2018

fantastiskt god vegansk one pot-pasta


Här får ni ett gott och enkelt veganrecept att testa på (varje) vardag! Tycker det är så roligt att det ryms i en och samma kastrull och liksom sparar lite disk och tålamod:). Orginalreceptet kommer härifrån.

Du behöver:
ca 300 gram bavette eller spagetti
5 medelstora tomater
1-2 tsk vitlökspulver eller 2 vitlöksklyftor
1 medelstor rödlök
4 msk olivolja
1 msk torkad basilika
ca 1 l vatten eller grönsakbuljong
salt, peppar

Gör så här:
Hacka rödlöken fint, skär tomaterna i mindre bitar, pressa vitlöken. Jag använde min hemgjorda grönsakbuljong som jag gjort länge sedan och fryst ner. Använder du buljong på tärning - följ paketets instruktioner. Använder du bara vatten - se till att krydda det ordentligt med salt och peppar. Lägg allt utom pastan i kastrullen och låt koka upp och lägg till pastan. Låt den bli al dente, alltid mycket bättre så. Serveras på en gång!


____________________



Here is an easy and delicious vegan recipe you need to try out (every) day! I love that it fits in one pot only and saves time and dishes:). You find the recipe from which I got inspired here.

You need:
about 300 g bavette or spaghetti
5 medium sized tomatos
1-2 tsp garlic powder or 2 cloves of garlic
1 medium sized red onion
2 tbsp olive oil
1 tbsp dried basil
about 1 l water or veggie stock
salt, pepper

Instructions:
Cut the onion and the tomatos. Press the garlic. I used my own homemade veggie stock that I made a long time ago and put in the freezer. If you use veggie stock from the store - just follow the instructions on the package. If you use water instead - add enough salt and pepper. Put everything except for the pasta in the pot and bring to a boil. Then add the pasta. And let it be al dente, so much better that way. Eat right away!



Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog