lördag 8 december 2018

måndag till lördag

Hejsan svejsan! På måndag var jag på bokmöte i Helsingfors och snackade marknadsföring av boken. I ett skede kände jag mig nästan lite gråtfärdig då jag insåg att jag faktiskt skrivit en hel bok. En hel bok, Min lilla gröna : ) Tycker namnet blev så gulligt också, det var bokförlagets idé. Gillar stort. Oberoende, jag började dagen med att ta mig hem från killen och fixa mig i ordning samt skicka in en text för en Instagram-julkalender jag är med i imorgon! Ser ni mina nya brillor, gillar dem stort!! Ser ut som Harry Potters syster.

Hi there! On Monday I went to Helsinki for a book meeting and talked about marketing of the book. At one point I almost felt like crying when I realized that I have actually written a whole book. A whole book, Min lilla gröna (My little green one) : ) I think the name of the book was so cute too, it was the publisher's idea. I like it big time. Anyway, I started my day with going home from my boyfriend's apartment to fix myself for the day. I also had a deadline for a text to an Instagram Christmas calendar that will be published tomorrow! Can you see my new brillz btw, I like them so much!! I look like Harry Potter's sister.

 Efter tolv traskade jag från bussen till tåget och åkte till vår största tätort. I Helsingfors träffade jag som sagt bokförlaget och sedan åkte jag egentligen rakt hem. Jag tänker alltid att jag skall göra en massa kul när jag ändå är i Helsingfors men ca varje gång är det för kallt och jag har för lite kläder och så orkar jag inte bära på min tunga väska så i stället tar jag första bästa tåg till Åbo. Haha. Lika så nu.

After lunch I took the bus to my train and went to Helsinki. There I met my book people like I said, and then I actually just went back to Turku again. I always think that I should do a lot of fun stuff since I am in Helsinki anyway but everytime it is too cold and I'm wearing too little clothes and then I don't feel like carrying around my bag so instead I just take the first train to Turku. Haha. Same thing this time too.Hela tisdagen arbetade jag från soffan. Strugglade hårt med julklappstipslistan. Den skulle ju egentligen ha 101 tips men jag kom bara på 59 och datorn stärvade femtio elva gånger så det tog mig säkert tre timmar endast att få in bilderna. Men skönt att inte ha bråttom någonstans. Satt där i soffan. Myshörnan!!

On Tuesday I worked from my couch all day. I really struggled with my Christmas gift list. I was supposed to write 101 tips but I couldn't come up with more than 59 and my computer was acting like a real idiot so it took me like three hours only to add the pictures. But I wasn't in a hurry so that was ok. I sat there on my couch. The cozy place.

På onsdag fortsatte jag jobbet från soffan (slukade flera månader av Floras blogg omg den är bra) innan min hyresvärd bad mig bära in stolar och bord från gården. Gick ut i den snyggaste outfiten jag hittade och drog ner möblerna i källaren.

On Wednesday I worked from home again (I couldn't stop reading Flora's blog omg it's good) before the person who I am renting from asked me to take in the chairs and the table from outside. I chose my best outfit as you can see and took the stuff to the basement.Äter ju veganskt 2 dagar i veckan och köttfritt de övriga fem, här har vi en typisk vegangryta jag kör med olika färska grönsaker stekt i lök och som sedan får bubbla i iMat. Måste dock sluta köpa den stora iMat-burken och satsa på små i stället för jag lyckas aldrig använda upp den innan den blir dålig. Meeeeeen man lär sig av sina misstag osv osv osv.

As you already know, I am eating vegan food 2 days a week and meat free food the other five days. Here is a typical vegan stew I make with fresh vegetables fried in onions and then boiled in iMat oat cream. I need to stop buying the big iMat bottle though, I never seem to have the time to finish it before it gets bad. Buuuuut we learn from our mistakes etc etc etc.Onsdag kväll tog jag och killen mig till några av hans kompisar och drack lite öl. Mysig lägenhet med världens största matta. Tror faktiskt den gjorde rekord. Och se så otroligt fin pojkvän:) en charmig varelse.

On Wednesday night my boyfriend and I went to his friends' place and had some beers. Cozy apartment with the biggest carpet ever. I think it made a record. And look how good my boyfriend looks:) a charming person.

Jag var helt död nästa dag så det kändes bra att få sköta hunden lite och krafsa henne. Mådde nog igen lika dåligt som alltid och frågade mig själv än en gång hur det är möjligt efter endast fem öl. Ja ni läste rätt.

I was so dead the next day so it felt good to take care of the dog for a while. I suffer from the worst hangovers in town. I asked myself, once again, how I could be so dead after five beers. Yes you heard me, 5.Jag sneglade lite halvt på självständighetsbalen på torsdag och på fredagkväll efter jobbet skypeade jag lite med mina favoritbarn. Älskar ääälskar dem. Det är så viktigt för mig att få prata med dem.

I watched the Independence Day party on TV on Thursday and on Friday after work I skyped with my favorite kiddos. Love looooove them.Och idag hade vi match och vann! Igen! Och för en gångs skull kändes det roligt att spela vilket var väldigt viktigt för mig. Har varit lite låg på sistone och att spela bra och ha roligt var liksom såååå behövligt. Tyvärr landade jag med en duns på mitt knä och upplevde en helt ny sorts smärta och måste avsluta matchen ungefär en kvart tidigare och ligga med is över knät. Inget gick av eller så, det var bara en riktigt hård smäll. Jag faller ganska oglamoröst när jag spelar :D men jag hade SÅ KUL. Jag funderar hur sjukdomar och andra läkarbesök och skador funkar med Zero Waste? Jag kommer säkert frysa ner de här påsarna för kommande skador men i princip är de engångsprodukter. Plastremsan skall väl rymmas i burken.

And today we had a handball game and we won! Again! And for once it was really fun which I needed. I have been kinda low lately and playing a good game and having fun was so important to me. Unfortunately I landed on my knee in a very bad way and experienced a new kind of pain and had to stop playing with fifteen minutes left and keep ice on my knee instead. Nothing is broken, it was just a really hard fall. I fall pretty non glamorously :D but I had SO MUCH FUN. I am wondering about diseases and doctor's appointments and injuries and how they work in Zero Waste? I will probably freeze these and use them again but they are only meant for a single use purpose. The plastic foil should fit in my jar.Egentligen skulle jag gå på en fest idag men mitt knä mår så dåligt att jag inte ser någon poäng att anstränga det. Ligger bara i soffan med knät så rakt eller upphöjt som möjligt. Gör ont att böja det. Tänkte i stället börja baka en veganpizza gjord med min veganmozzarella (ni måste testa!). Anywayyyy, hoppas ni gillade inlägget och ha en fin helg!

I was actually supposed to go to a party tonight but my knee is in such bad condition that I don't think it's worth moving it. I am just lying on the couch without bending my knee. That hurts a lot. I think I will bake a pizza instead, using my vegan mozzarella (you need to try it out!) Anywayyyy, I hope you liked this post and have a nice weekend!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog