måndag 10 december 2018

mycket ivrigare idag än förr + veckans planerMåndag god morgon hej hej hej!! Visst är det fint då ljuset kommer in i lägenheten så där som ovan?

Jag känner mig ivrig idag, första måndagen på länge. Skickade in en text för granskning för ett väldigt fint samarbete jag fått göra på bloggen (hoppas kunna publicera det den här veckan!!) och bestämde mig för att börja leva lite lite nyttigare än jag gjort på sistone. Behöver äta riktig mat lite oftare, hehe. Så jag är pigg och pepp. Här har ni veckans planer:

IDAG:
Besöka läkare för mitt knä, något är inte riktigt OK med det efter lördagens smäll på matchen. Var rädd att knäskålen var sprucken men enligt jouren kan man inte gå i så fall pga smärta, vilket jag kan. Men vi får se, hoppas jag får dem övertygade om att röntga. Sedan kommer jag att ta tag i bloggandet och försöka fota mycket och skriva klart olika inlägg jag har på hälft (har 100 eller 101 utkast på bloggen haha....).
___

Monday good morning hi hi hi!! Isn't it pretty when the sun shines like in the picture?

I feel excited today, for the first time in a while. I finally sent a text for a very nice blog collaboration to the company I am working with (I hope I will be able to post it here this week!!) and I also decided to live a little healthier than the past weeks. I need to eat real food more often, hehe. So I am excited and I feel good. These are my week's plans:

TODAY:
I will go to the doctor to check my knee, something is not OK with it after the game on Saturday. I was afraid that the knee-cap was broken but according to a doctor you won't be able to walk because of the pain if it really is broken, and I can walk. But we'll see, I hope they will make an X-ray. After that I will blog a little and take some photos and finish posts I am not done with (I have like a 100 or 101 half made posts on my blog haha....).TISDAG:
Jag skall arbeta tillsammans med Ann-Christine från Luonnonkaunis igen och eventuellt få köpa hennes gamla kamera! Jag har letat efter en liten spegellös systemkamera som är enklare att ta med än min enorma 2 kg Nikon som är superbra men supertung. Och så gillar jag ju att den jag skall köpa är begagnad, ni vet : ) Nu om jag kan köpa en liten som ryms i fickan nästan, ja då kan jag börja fotografera så mycket mer för er vilket jag vill!!! Har bara inte haft lusten eller orken att bära runt på min stora och plötsligt går det två veckor utan att fota. Hupz. Efter det tänkte jag åka till Pargas för att besöka den nya skatehallen och den vackra mannen som står bakom det.. a.k.a. min man. Har ju inget bra knä nu så lär knappast rulla en meter men vill gärna hänga där en stund.
___

TUESDAY:
I will work together with Ann-Chirstine from Luonnonkaunis again and maybe even buy her old camera! I have been looking for a mirrorless camera that would be easier to take with me than the huge Nikon I'm using now. It is super good but so heavy to carry around. And I like that the one I am buying is second hand, you know : ) If I can have one that almost fits in my pocket, I will be able to take so many more photos for you guys, which I want!!! I just haven't had the time or interest to carry around the big camera and suddenly I am there, two weeks without taking any photos. Ooopz. After that I am planning on going to Parainen to see the new skate hall and the beautiful man who created it, a.k.a. my man. My knee is not feeling well so I won't skate but I want to hang out there for a while.ONSDAG:
Skall jobba tillsammans med Ann-Christine igen och sedan träffa Jemina! Ni minns väl att hon praktiserade hos mig på våren? Hon var så duktig och full av idéer att det snarast kändes som att hon lärde mig och inte jag som handledde henne haha! Skall träffas över en liten kaffe och något gott på Powau : ) Har jag köpt kameran av AC då redan lär det ju bli en fotovänlig session att träffa Jemina.

TORSDAG:
JULBAKNING. Ok alltså måste baka massor i år! Vill inte att mina föräldrar stressar över julen och jag har ju själv tyckt att det är ganska kul att baka mina vegankex : ) tänkte göra en megasats av dem inför jul. Vegansk pepparkaksdeg är jag också intresserad av att göra men ett problem är att jag inte helst använder margarin som fett och jag är osäker om olja duger som ersättning. Har någon ett bra tips?
___

WEDNESDAY:
I will work together with Ann-Chirstine again and then meet up with Jemina! Do you remember that she did her internship with me last spring? She was so good and full of ideas and it felt more like she taught me things than that I was the one helping her haha! We will meet for a cup of coffee and something good to eat at Powau : ) If I have bought the camera from AC already then, I guess this coffee session will be a nice photo friendly experience.

THURSDAY:
CHRISTMAS BAKING. Ok I need to bake so much this year! I don't want my parents to stress too much about Christmas and I have liked baking my vegan cookies : ) So I will make a lot of them until Christmas. Vegan ginger bread dough is also something I am interested in making but the problem is that I don't want to use margarine as fat and I am not sure if oil would work as an alternative. Do you have any tips?FREDAG:
Julfest med Fabbes!! Kul. Vi skall lösa mysterier och äta middag samtidigt, låter som en perfekt kväll för mig : )

LÖRDAG och SÖNDAG:
Jag har kanske jobbturer dessa dagar, det är lite osäkert. Annars tänker jag fota väldigt mycket och kanske t.o.m. orka mig ut i friska naturen. Är någon annan superlat om vintrarna då det är grått och inte känns kul att gå ut? Jag ser knappt himlen tre veckor i sträck då jag jobbar hemifrån så ofta haha.

Har ni några spännande planer för veckan?
___

FRIDAY:
Christmas party with Fabbes!! Fun. We will solve mysteries and have dinner at the same time, sounds like a perfect night to me : )

SATURDAY and SUNDAY:
I might have to work at the café these days but I am not sure. Otherwise I will just take many photos and maybe even go outside for a walk. Is anyone else super lazy to go out when the winter is all gray? I sometimes don't see the sky for three weeks since I am working from home haha.

Do you have any exciting plans for the week?

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog