onsdag 30 januari 2019

att alltid vara orolig + vardagssnack

Hej där! Jag är i full gång med att arbeta med att marknadsföra mina föreläsningar och min bok så dagarna i vardagsform ser kanske inte jätteintressanta ut men visst hinner man ju knäppa av några blurriga telefonbilder ändå! Tänkte bjuda på lite lättsamt material innan jag fortsätter locka er till mina evenemang. Hehe. KOM PÅ DEM. Hehe skoja, gör vad ni vill. NI ÄR FRIA MÄNNISKOR.

Hi there! I am working on advertising my events and book so my days are not super interesting but I still have had the time to take some blurry mobile photos! I thought I would write something more chill before I continue trying to get you to my events. Hehe. PLEASE PARTICIPATE. Just kidding, do what you want. YOU ARE FREE HUMANSOberoende. Jag älskar att det är så mycket snö och det är helt underbart att det varje dag snöar mer. Har vi haft en så här bra vinter sen man var barn liksom? Mitt i all klimatångest känns det ganska skönt att veta att man kanske ändå nu och då kan få uppleva snö i framtiden också : ) även om det är mer av ett undantag än en regel nuförtiden.

Anyway. I love that there is so much snow and I love the fact that more is coming every day. Have we had a winter this good since we were kids? In this extreme climate anxiety it feels good to think that we might get some more snowy winters in the future too : ) even though it is more of an exception than a rule nowadays.Åbo har varit så vackert och blått under kvällarna.

Turku has been so beautiful and blueish.


Jag blir så glad då människor säger hurra till mig för boken. Jag är nog en ganska orolig person och tror lätt att alla hatar mig haha. Är ni likadana? Har jag sagt en klumpig sak under ett vänskapsförhållande på x antal år med någon, kan jag aldrig glömma det. Går med konstant dåligt samvete och undrar om de tycker jag är en idiot. Så varje gång någon säger något positivt till mig blir jag förvånad och ba oj kanske jag inte är så hemsk trots allt!! Gud, livet som övertänkande.

It makes me so happy when people tell me they like the book. I am a person who worries a lot and I easily think everyone hates me haha. Are you like me? If I say one weird thing to someone I have been friends with for years, I can't forget it. I feel bad constantly after that and walk around thinking that they see me as an idiot. So each time someone tells me something nice I'm like oh maybe I'm not that bad after all!!! Oh god, I am overthinking everything.


Min man har förresten flyttat in, snacka om att gå snabbt framåt hahaha. Men det känns helt rätt. Lite svårt att få hans madrass att rymmas dock så vi lade den helt kallt på min och trots att det ser förjävligt ut kan jag säga att det är väldigt skönt. Men nej, vi skall inte ha det så där. Men precis som alltid då man gör något sådant och tänker "äh vi tar bort den imorgon" så orkar man inte göra det och plötsligt har man haft dubbla dubbelmadrasser i femton år.

My man moved in btw. It feels so right. It was kinda hard to find a place for his mattress so we just placed it above mine and even though it looks f-cked up I can tell you that it feels great. But no, we are not planning on having it that way. But just like with everything you think "well we will fix it tomorrow" and then you don't and suddenly you have been living with two double sized mattresses for fifteen years.Annars då, känns som att jag inte gör annat än jobbar med hjärnan. Är det inte företaget på något sätt så är det korsord om kvällarna eller en helvetes hypokondri som smygit på sig igen. Ni kanske kan märka i det här inlägget att jag är en rätt orolig person och jag funderar på att få terapi för att bota det. En stor del av min vardag går jag runt med en klump i halsen. Jag känner rädsla över döden, att människor i min närhet inte har det bra, att jag själv har alla tänkbara sjukdomar, att jag kommer att bränna ut mig, blablabla.

Länge trodde jag det var normalt, att alla människor är lika oroliga konstant. Men det är inte normalt och det är väl kanske när man inser det som man förstår att man behöver hjälp. Jag vill inte att mina barn ärver oron, ångesten och rädslan. Den begränsar mitt liv på många sätt och har gjort mig deprimerad i perioder. Andra människors liv påverkar mig fruktansvärt mycket också, är en annan person olycklig eller verkar det - då kan jag inte vara lycklig längre. Jag jobbar med att stänga ut sådant här och inte ta in det, jag kan ju inte ha hela världens börda på mina axlar. Men ibland sipprar det in genom något hål i mitt sinne och jag blir helt lamslagen.

Det har hänt saker det senaste året som gjort mig så sjukt ledsen, det var saker jag aldrig trodde jag skulle behöva möta (syftar inte på uppbrottet förra vintern nu) och jag antar att något nytt, en ny form av ilska liksom, bubblat upp från det. Hur man än vill vara stark och bara skaka av sig det så går det inte alltid och jag tror faktiskt att jag behöver hitta en ny psykolog. Hon jag gick hos förra våren var helt fantastisk men tyvärr var det via skolan och där är jag inte längre. Hoppas jag hittar någon, det var en av höjdpunkterna på veckan att tala med någon som nästan kändes som en vän. Men som var proffs. Har ni tips var i Åbo man kan komma i kontakt med en bra svenskspråkig sådan, gärna kvinna?

What else, feels like all I'm doing is working with my brains. If it's not about the company, then it is solving crossword puzzles or my freaking hypochondria that came back. You might have noticed in this post how much I worry and I am thinking about going to therapy for that. A huge part of my life is just being scared. Death, that people I care about aren't feeling well, that I have some diseases, that I will burn out, blablabla.

A long time I thought this was normal, that everyone worries constantly. But it is not normal and I guess when you realize that you know you need help for it. I don't want my kids to get this from me. Being worried really limits my life and has made me depressed in life. Other people's lives affect me as well, if someone else isn't happy I can't be either. I am working on learning how to not think about others, I mean I can't have everything on my shoulders. But sometimes I can't stop myself from caring too much.

This last year, things have happened that I never thought I would have to go through (I am not talking about the breakup last year now) and I think some kind of new anger was born out of that. No matter how strong you try to be and just let it go, it doesn't always work and now I think I need to talk to someone. I saw a psychologist last spring and she was so good but I can't go to her anymore since it was through school. I hope I find someone, it was the best day of the week talking to someone who was like a friend but still professional. Do you know any female therapists in Turku? Let me know.Men hej, allt är verkligen inte dåligt. Memes har nog räddat tunga dagar, de är så jäkla roliga. Internethumor <3<3 Nu skall jag stänga av här och plocka undan och åka hem. Är faktiskt på jobb men brukar jobba på datorn samtidigt om det är lugna dagar. Skönt med multitasking. TJAO!

But hey, not all is bad. Memes have saved me all of those bad days, they are so freaking hilarious. Internet humor <3<3 Now I'm gonna pack my things and go home. I am actually at work but I usually take my computer with me so that I can work with my blog if there are few customers. Multi tasking is good. Bye!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog