onsdag 13 mars 2019

för mycket PK

Rubriken rubriken rubriken.

Jag kommer på mig själv med att påbörja inlägg där jag ifrågasätter saker och ting och nästan varje gång slutar jag mitt i. En liten röst säger: "någon kommer bli provocerad, kränkt, arg". Och så slutar jag och antingen raderar inlägget eller sparar det som ett utkast tills jag glömmer bort att det existerar. För visst är det så, att man knappt får säga något alls idag.

Missförstå mig rätt - jag tycker det är viktigt att vi ifrågasätter och är samhällskritiska men fy faaaaaan vad folk kan ta det långt ibland! När Sandra Beijer gör ett sminksamarbete under kvinnodagen blir folk sura därför (helt annan sak om hon hade gjort det dagen före, en annan värld då). När Flora Wiström gillar sin skarf från Blondinbellas nystartade företag (BB är ju som känt hatad av ca alla på nätet), sjunker hon i läsarnas ögon enligt de kommentarer jag sett. Skriver jag om att Black Friday är tokigt så blir någon satans arg. Visst, det finns alltid flera sidor av saker och ting och man skall gärna ifrågasätta. Men är det inte en stor skillnad på att ifrågasätta och vara saklig eller att totalt håna, shamea, skylla på någon? Vara elak liksom. Jaja, stor skillnad.

Jag får sällan elaka kommentarer och har nog inte fått en på ett riktigt bra tag. Men jag vill inte heller längre blogga om jätteviktiga saker därför att jag vet att någon kommer att såga mig. Någonstans sitter någon sur person och klickar fram min blogg och tänker: "hon får bli dagens nättrollsoffer". Egentligen har jag lust att radera det här inlägget också, för någon kommer väl bli sur. Folk är så sura. Så. Sura.

Jag är PK i vissa grejer, extremt icke-PK i andra. Jag antar att alla som läser detta också själva har en icke-PK-sida men ääändå har jag en stressad känsla i halsen för att skriva ut det. Man borde väl vara det mest normkritiska som finns om man lever 2019. Det stör mig att man i vissa sällskap inte får vara sig själv för att någon blir arg. Man trippar på tårna, försöker vara rätt enligt alla. Jag är inte sådan. Jag skämtar gärna fräckisar och skrattar åt förbjudna skämt i Modern Family. Och tycker det är en helt vettig serie ändå! Jag önskar att folk är PK då det är logiskt att vara det - kallar någon en brud hora, ja SKRIK till! Mobbar någon en annan för personens utseende? RYT. Men om Sandra Beijer, som ju faktiskt är feminist, skriver om smink på kvinnodagen provocerar dig? Skrolla vidare, var tyst, tänk efter. Hon är knappast en idiot eller på något sätt sämre än om hon skrivit om det 7 mars i stället. För i helvete folket. TÄNK TILL.

2 kommentarer

  1. Vad är PK förkortning av? I övrigt bra inlägg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! PK = politiskt korrekt! Kram!

      Radera

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog