fredag 29 mars 2019

hej du nya läsare

Idag tittade jag snabbt på bloggstatistiken och ba WTF när jag såg att besökarantalet sköt i höjden. Efter någon timme insåg jag att det var för att Sandra Beijer (klick!) publicerat del ett av hennes bloggläsares bloggar. Hurra!

Men ni är så himla många nya här så jag måste ju kort introducera mig va? För det första tack för att du tyckte min blogg lät tillräckligt intressant för att komma hit och tack för att du eventuellt även stannar.

Kolla gärna in mig på Instagram @groniabo (klick!)

*

Jag heter Julia Degerth och är en 25-årig finlandssvensk prick som lever för en grönare planet i Åbo (googla!). Men på ett sätt som ändå gör att mitt liv antagligen verkar rätt "vanligt" antar jag. Jag vill visa att man kan vara miljövän och ändå ha roligt, leva livet, vara människa. Många verkar tro att grönt folk är övergudar men tro mig, så äre ej! Jag är precis som alla andra.

Jag älskar TV-serier (Modern Family, New Girl, The Office och Master of None är fyra favoriter), lever för pasta men måste tyvärr för tillfället äta glutenfritt (snyft), arbetar delvis med mitt eget företag genom att blogga, föreläsa och sälja min bok Min lilla gröna (allt inom temat hållbar livsstil) och delvis på min familjs söta café i Åbo. Fabbes Café vare visst.

Jag lever dessutom enligt Zero Waste, en skräpfri livsstil. Jag bor i en mysig trea med min fantastiskt fina pojkvän som förtjänar guld och skogar och som är den bästa person jag någonsin träffat och rätt ofta sköter vi en liten vit lurvig hundkrabat som är mina systrars gemensamma. Min dröm är att vår planet skall räddas och jag vill och behöver vara med och hjälpa till där. Klimatförändringen är ett allvarligt problem.

Jag bloggar några gånger per vecka, ibland oftare, ibland mer sällan. Tror starkt på att det blir en hel del mer nu när jag minskar mängden arbete i april och dessutom då det är ljust länge, äntligen. Det var någon meme som kallade norden "nordpolens förort" och hur mycket jag än älskar Finland så jajajaja det är rätt mörkt ibland. Men nu så! Sommar och grejer. Jag skriver också om psykisk ohälsa eftersom jag själv lider av daglig ångest och en ofta förekommande hypokondri. Åker dessutom på en två månaders tågluff i maj eftersom jag flygstrejkar så för varje individ som är intresserad av hållbart resande bör ni nog stanna kvar och följa mig. <3

Än en gång, tack för att du läser!

Ha en fin dag (och just det, jag skriver ju på engelska också).


***


Today I took a look at my blog statistics and could not believe it when the visitors were so many. After a few hours I realized that it was because of Sandra Beijer's (click!) blog post about her blog readers' blogs. Hurray!

But you are so many new here that I need to introduce myself, right? First of all, thank you for finding my blog interesting enough to come here and thank you for maybe wanting to start following me.

Please check out my Instagram @groniabo (click!)

*

My name is Julia Degerth and I am a 25 year old Swedish speaking Finn living for a greener planet in Turku (google it!). I guess I live this green life in a way that actually seems quite "normal" (if you can say so). I want to show the world that you can be conscious and still have a good life, have fun, be human. Many people seem to think that green people are above others but that's of course not the case. I am just like anyone else.

I love TV shows (Modern Family, New Girl, The Office and Master of None are four favorites), I live for pasta but unfortunately I can't eat gluten atm, I work partially with my own company writing this blog, holding lectures and selling my book Min lilla gröna (the theme is sustainability in these three) and partially at my family's cute coffee place. Fabbes Café.

I also live a Zero Waste lifestyle, a trash free lifestyle. I live in a cozy three room apartment with my amazing beautiful boyfriend and quite often we take care of a small white dog. My sisters' dog that they have together. My dream is to save this planet and I want to and need to be a part of that. Climate change is a serious problem.

I blog a few times a week, sometimes more often and sometimes less often. I believe I will blog more now that I have less other work in April and also because the days are getting longer. A meme I saw called the Nordic countries "the suburbs of the North pole" and even though I love Finland it still is a very dark place in the winter. But now! Summer and stuff. I also write about mental health since I am a very anxious person and also a hypochondriac. I will go on a two month Interrail trip in May since I quit flying, so if you are interested in sustainable travelling you should keep following me. <3

Once again, thank you for reading!

Have a good day!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog