lördag 20 april 2019

cheap vegan potato gratin

Jag har blivit så ivrig att göra billig mat på sistone och allting började med att jag hittade Instagram-kontot @portionenundertian (klick!). Så här gjorde jag nu en rätt som kostade 1,5 € portionen (inklusive sparris) men som hade blivit billigare med ett annat märkes havregrädde. Inte illa.

I have been really inspired lately to eat cheap and healthy food and it all started when I found the Instagram account @portionenundertian (click!). So I made a meal that cost me 1,5€ per portion (including aspargus) but which could have been a lot cheaper with another brand's oat cream. Not bad.



Just det ja, receptet är också från Portionen under tian.
Skala potatis! Jag använde ett kilo = 1 €. Hacka sedan i riktigt tunna bitar, liksom fjantigt tunna. Blanda i en ugnsform med salt och peppar och en liten hackad gul lök = 0,10 € och häll på 2 dl havregrädde (eller annan enligt smak) = 2,60 €. Grädda i 30-40 minuter eller tills potatisen är mjuk, 225 grader! Gratängen kostar 3,70 € att göra och räcker till åtminstone fyra portioner, kanske fem.

Oh and the recipe is also from Portionen under tian.
Peal the potato! I used 1 kilo = 1 €. Then slice it in thin slices. Put in an oven plate and mix with salt and pepper and a small cut yellow onion = 0,10 € and add 2 dl of oat cream (or other cream) = 2,60€. Put in 225 degrees Celsius in the oven and let it be there for 30-40 minutes or until the potato is soft. This cost me 3,70€ and is enough for 4-5 people.



Jag häller oftast vatten jag använt i matlagning över mina växter. Här hällde jag det vatten jag tvättat potatisarna i i en favoritgrönisplanta. Den sade tack.

I usually pour the water from cooking, on my plants. This is the water in which I washed my potatos. The plant said THANK YOU.


Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog