tisdag 30 april 2019

FREEHej och hå, hälsningar från Kökar-Mariehamn-färjan. Igår höll jag två workshops för två skolklasser och på kvällen en föreläsning i Stockstugan. Allt har gått bra och vi har haft bra diskussioner men så klart är jag ändå lite (mycket) lättad att mitt föreläsningsjobb är gjort. Mår så illa alltid innan föreläsningarna och blir så trött av dem så, som jag skrev tidigare, tar jag nu en paus från dem resten av det här året. Tycker det är 100% OK att göra så : ) LEDIG! Nu har jag några timmar kvar på caféet den här veckan, Humorlandskampen i Helsingfors och bara packapacka inför interrail. Kan ni förstå (kan jag förstå?!?!?!) att jag åker på söndag? Är borta två månader? Skall få se Skottland? Spanien? Franska västkusten???? Att resa med killen blir nog det bästa med tanke på hur roligt vi har tillsammans, han är världens finaste typ.

Jag har förresten en Interrail-kategori här på bloggen där jag samlar alla viktiga inlägg om resan, för att förhoppningsvis inspirera andra att resa med tåg framför flyg. Klicka här för att komma till kategorin.

Hello hello hello. Greetings from the Kökar-Mariehamn ferry. Yesterday I held two workshops and one lecture. Everyhing went so well and we had some good discussions but of course I still am a little (very) relieved that my lecture/workshop work is over for this year. I can feel sick before these kind of things and they also make me so tired so, like I wrote earlier, I won't do them in a long time. I think it is 100% OK to do so : ) I'M FREE!  Now I only have a few hours left at the café this week, Humorlandskampen in Helsinki and packing for our interrail trip. Can you understand (can I understand?!?!?!) that we are leaving on Sunday? For two months? That I will see Scotland? Spain? The French coast???? Travelling with my boyfriend is a dream and we will have so much fun together. He is the best person I know.

Btw I have a category for my Interrail posts here on the blog and I hope it will inspire someone to travel by train instead of flying. Click here to see the category.Fin natur <3 tycker så mycket om skärgården men har inte fått ut mig dit nu innan resan så suger i mig vad jag kan här. Ålands små öar här är så gulliga. Det är svårt för mig att föreställa mig ett liv året runt ute så här långt från övriga Åland och Finland. Men det fascinerar mig!! Jag vill så gärna någon gång bo på en liten ort och få lite skinn på näsan haha. Ibland blir man storstadsskadad och tar allt som butiker och extrema öppettider förgivet. Och att ta sig fram utan bil m.m. Skulle nog göra gott för mig att lite testa men å andra sidan vet jag inte riktigt hur jag skall förverkliga det. Någon som experimenterat lika?

Beautiful nature <3 I like the archipelago so much but I haven't had the time to go there before our trip, so I'm taking it all in here now. Åland's small islands here are so cute. It is hard for me to imagine a life this far away from Åland or Finland. But it fascinates me!! I would like to live in a small place for a longer time just to learn what it is like. I am kind of spoiled from living in a big city with stores everywhere that are open 24/7. And having buses and other public transportations. I think it would be good for me to live in a small town for a while but I don't really know how to do it. Anyone else who has been experimenting with these kind of things?Se nu! Jag var uppe på berget intill gästhemmet var jag bodde och såg på solnedgången (blogginläggets första bild) och så traskade jag ner tillbaka till de här röda stugorna med vita kanter. Gullegull. Det var en avslappnad stämning på Kökar, alla känner alla och många verkade lyckliga över att bo där. "Bästa platsen" hörde jag många säga. Det är klart att jag inte kan tala för hela Kökars befolkning men jag fick ändå en känsla av att många var rätt tacksamma och lyckliga där. Något att ta efter!

Jaja. Men nu är det lite på en timme kvar tills jag är i Mariehamn och jag tänkte jobba på en kolumn som har deadline om en vecka. Det är det sista i jobbväg på en lång tid. Fi fasiken så skönt.

Just look at this! I went up on the hill next to the place where I stayed the nights and saw the sunset there (the first picture in this blog post) and then I walked down to these red cottages. Cute. The mentality at Kökar was so relaxed, everyone knows each other and many people seemed happy to live there. "The best place" I heard many people call it. Of course I can't speak for everyone but I got a feeling that many of the locals were thankful and happy there. Something to be inspired by!

Well well. Now it is just about an hour left until we reach Mariehamn and I thought I could work on my last deadline before going on vacation. That will be the last thing work-wise. Damn it feels good.

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog