tisdag 14 maj 2019

three years of living a zero waste lifestyle
För tre år sedan bestämde jag mig att leva enligt Zero Waste. Det har varit roliga tre år men jag skall medge att jag inte alltid gillat livsstilen. Den har kunnat begränsa mig i viss mån, främst gällande mat, men också fått mig att känna press. Samtidigt har den också orsakat så mycket roligt - som min bok, mitt företag, alla intervjuer och filminspelningar. Jag har fått nya vänner också tack vare bloggen. Vissa har jag känt sedan tidigare men inte varit nära med, andra är helt nya. Zero Waste har också fått mig att ifrågasätta företag mer och har fått mig att älska att kompostera och vara noga med det.

Ännu letar jag efter vissa lösningar på olika plan och har t.ex. beslutat mig för att börja med tandkräm i plast. Det började med en hemgjord som smakade bajs och har sedan övergått till en i metalltub utan fluor och nu känns det bara som att jag saknar fluor så inihelfveetetttt. Så det får bli en i plasttub. Jag tänker också att alla livsstilar måste fungera med vad man själv vill och jag vet faktiskt inte om jag vill använda en svindyr metalltub som är omöjlig att klämma tom? Så sådant här. Man testar sig fram och inte ens efter tre år har man alla lösningar. Men man har minskat sitt avfall betydligt jämfört med om man inte skulle göra något alls. Och det är ju viktigast.

Jag kommer säkert också skriva om hur det går att leva ZW under interrailen i något skede bara jag får tid. Det här är tidsinställt! Vill ni se mer från vår tågluff så finns jag på Instagram @groniabo (klick!) där jag publicerar oftare och kommer att (har kanske redan??) skapa en höjdpunkt för interrail-stories. Vill inspirera er att leva miljövänligt, resa miljövänligt.

KRAM

***


Three years ago I decided to start living a Zero Waste life. It has been three fun years but I will be honest and say that it hasn't been all happyhappy all the time. This lifestyle can make things harder sometimes, mostly when it comes to food, and it has also made me feel a lot of pressure now and then. At the same time a lot of fun stuff has happened - my book, my company, all the interviews and TV stuff I've been part of. I have got new friends, some of them I have known from before but not been that close with and others are completely new. Zero Waste has made me question companies and made me love composting and doing that carefully.

I am still trying to find solutions for different things and I have for example decided to start using plastic tube toothpaste. It all started with a homemade toothpaste that tasted like shit and until now I have been using a metallic tube instead. Now I feel that I want fluoride in my life. So a plastic tube it is. I also think a lifestyle should always be according to what you can and want to do. And I don't know if I want to use an expensive metallic tube that is nearly impossible to empty? Things like these are things I think about. You try to come up with solutions even after three years! But I have been able to reduce my amount of waste a lot, and that is the most important part.

I will write about travelling ZW after this interrail trip at some point when I have the time. This post is a scheduled post! If you want to see more from our interrail, please follow me on Instagram @groniabo (click!) to see more updates more often. I will also create a highlight for stories from my interrail trip (maybe I already have). I want to inspire you to live and travel sustainably.

HUGS

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog