Slider

delicious vegan broccoli pasta

lördag 6 juli 2019




Long time no bloggrecept! Här kommer ett hur som helst, vi gjorde en variant av det på resan (då använde vi vittvin som en bonusingrediens) och jag blev inspirerad att testa igen hemma. Vill ju, som jag snackat, göra billig mat dessutom, så jag kan med glädje säga att detta kostade 1,3€/portion! Hade blivit ännu billigare med någon billigare vegangrädde än den jag använde. Men det gör inget för det var makalöst GÖTT!

4 portioner

Du behöver:

500 g pasta (jag använde Barillas gnocchi)
1 liten broccoli (ca 200 g)
1/4 rödlök
4 dl veganmatlagningsgrädde (jag använde iMat)
salt, peppar, eventuellt grönsaksbuljongtärningar

Gör så här:

Koka upp en kastrull med 2,5-3 liter vatten. Salta vattnet för att försnabba uppkokningen. Skär undertiden broccolistammen i smala bitar och lägg dem tillsammans med det hela broccolihuvudet i det kokande vattnet. Värm upp en stekpanna med lite olja. Skär rödlöken i tunna ringar och stek i stekpannan. Låt broccolin koka tills den är lite mjuk och fiska sedan upp den med en sil. Stammen som är skuren i bitar kan läggas rakt i stekpannan, broccolihuvudet lönar sig att skära i små bitar innan det läggs i stekpannan*. Lägg pastan i samma vatten som du kokat broccolin och koka pastan al dente. Stek broccolistam och -huvud i stekpannan och häll i grädden. Låt puttra medan pastan kokar. Smaksätt med salt och peppar och om du, som jag, råkar ha gamla grönsaksbuljongtärningar hemma - använd dem! När pastan är klar häller du ut vattnet och lägger i din broccolisås i pastan. Rör om och ät! GOTT.

Det här är ett enkelt veganskt recept som är rätt festligt också, speciellt med gnocchi. Bjud kompisar eller ät ensam! En väldigt bra lunch eller middag oberoende.


* det är smartare att koka broccolihuvudet som helt så du kan fiska upp det enkelt och sedan skära i mindre bitar, i stället för tvärtom.

**


Long time no blog recipe! But now, finally. This is a broccoli pasta that we made during our trip (but we also used white wine as an ingredient then) and I was inspired to try it out at home too. I want to, like I have said, make cheap food so I can happily say that this was 1,3€/meal! It could have been even cheaper with another vegan cream than the one I used. But whatever, this was delicious!

4 portions

You need:

500 g pasta (I used Barilla's gnocchis)
1 small broccoli (200 g)
1/4 red onion
4 dl vegan cream (I used iMat)
salt, pepper, veggie broth cubes if you like

Do like this:

Boil 2,5-3 l of water in a sauce pan. Add salt. At the same time, cut the stem of the broccoli, in thin slices. Add them with the rest of the broccoli to the boiling water. Heat a frying pan with some oil. Cut the onion in thin slices and fry them in the frying pan. Let the broccoli boil until it's kinda soft, then remove it from the water with a sieve. Put the stem slices in the frying pan and cut the rest of the broccoli before adding it too*. Put the pasta in the same water that the broccoli was in and let it be al dente. While the pasta is boiling, add the cream to the sauce pan and let the broccoli soften. When the pasta is done, remove the water and add the sauce. Mix it up and eat! DELICIOUS.

This is an easy vegan recipe that can be quite suitable for parties too, especially with gnocchi. Invite friends over or eat it by yourself! A really good lunch or dinner.

* it is smarter to not cut more than the stem of the broccoli, that way it is easier to remove it from the water.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Search This Blog

Använder Blogger.

Widget No.3

You can use this area to add any widget you want.

Social

Pages

BTemplates.com

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright