söndag 18 augusti 2019

homemade "sundried" tomatos




Det här är mycket enkelt men kräver lite tid. Men enkelt! OcH gOtT : )

Tvätta och skär tomater i klyftor. Körsbärstomater räcker om de halveras, större kan man skära flera gånger. Lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt och salta och peppra. Värm/torka i ugn i 150 grader i allt från 3-5 timmar. Efter 1 timme kan man kolla tomaterna, spräcka dem med gaffel så vätska rinner ut och därefter kolla dem med ca en timmes mellanrum.

Mina torkar sällan 100% och det är helt okej för mig då jag äter dem så snabbt. Vill man ha dem en längre tid lönar det sig att torka dem så att de inte har vätska kvar. Förvara i en rengjord glasburk med olja och gärna lite vitlöksklyftor för smakens skull. Jag valde att börja göra dessa för att inte köpa fler glasburkar (bättre för miljön!) och tycker de här blir evinnerligt goooa!

**

This is a very simple but time-consuming recipe. But simple! And DeLiCiOuS : )

Wash and cut tomatoes. Cherry tomatoes are small enough to only be cut in half, but bigger ones in several pieces. Put on an oven plate with some baking paper and add salt and pepper. Warm/dry in 150 degrees Celsius for 3-5 hours in the oven. After 1 hour you can use a fork to break the tomatoes to get the water out. After that: check every hour!

My tomatoes seldom dry completely which is fine by me since I eat them before they get bad. But if you want to have them for a longer time, you should dry them completely so that they don't have any liquids left. Then put in a clean glass jar with oil and garlic for some taste. I chose to start doing these to not have to buy sundried tomatoes in glass jars (it's better for the environment!) and they are so good!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog