Slider

juice from the leaves of black and red currant

lördag 31 augusti 2019


Här ser ni något ljuvt. Saft på svart- och rödvinbärsbuskarnas blad in the making. Jag är ju lite husmor av mig så jag passade på att skapa detta goda koncetrat häromdagen:

- Plocka en liter tätt packade blad av svart- eller rödvinbärsbuskar. Det är att föredra bladen från de svarta då de har mer arom men jag fattade ju inte det först : )
- Koka upp en kastrull med 1 liter vatten och 1 kg socker. Det är klart då sockret löst sig.
- Häll vatten-sockerlagen över bladen och pressa i två citroner. De får gärna bada i kastrullen som på bilden.
- Låt lagen stå i kallt i 3-5 dagar. Sila sedan bort bladen och citronen. Du har nu skapat ett koncentrat som lite påminner om flädersaft! 1 del koncentrat mot 3-5 delar vatten är att föredra. Testa!

**

Here you can see a delicious thing. Juice made from the leaves of black and red currant. I have a little housewife on the inside so I love cooking things like this :

- Pick 1 liter of leaves from black or red currant, preferably from the black ones. They have more taste.
- Let 1 liter of water and 1 kg of sugar to a boil in a pot. When the sugar has dissolved you can turn the heat off.
- Pour the water and sugar over the leaves and add the juice from two lemons. You can leave them in the water like in the picture.
- Let this sit for 3-5 days in the fridge. Then remove the leaves and the lemons. You have now created a concentrate that tastes a little bit like elderflower juice. Use 1 part concentrate and 3-5 parts water. Try it out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Search This Blog

Använder Blogger.

Widget No.3

You can use this area to add any widget you want.

Social

Pages

BTemplates.com

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright