måndag 23 september 2019

simple vegan carbonara




Världens enklaste recept som jag egentligen uppfann av misstag då jag åt lite rester hemma. Med hundvalpen innebär det inte storkok och långa tider i köket, speciellt i en månad framåt då jag är ensam största delen av veckan medan killen är på kurs. Det här var verkligt gott och smakar på riktigt carbonara, hur det nu sen kommer sig.

1 portion
Du behöver:
150 g pasta (jag använde spagetti)
lite rödlök
1 handfull tofu eller mer (jag använde Jalotofus kallrökta tofu, en favorit)
2 tsk tomatpesto (jag använde Urtekrams veganska men kan säkert bytas ut mot tomatpuré eller annat, men lite mindre i så fall)
3 dl havregrädde
salt
peppar

Gör så här:
Koka upp lite vatten med salt i och lägg i pastan. Koka enligt koktiden på paketet men låt pasta gärna bli al dente. Skär rödlök i tunna skivor och stek i lite olja tills mjuka. Strimla i tofun och häll i havregrädde och tomatpesto. Rör om tills varmt, kokande. När pastan är klar häller du ut kokvattnet och slänger ner pastan i såsen och rör om. Salta och peppra! Färdig att ätas, smakar gott med lite hackad basilika på också!

**

The world's easiest recipe that I actually invented by mistake when I made food from leftovers at home. With a little puppy at home I don't have much time for huge meals taking a long time to make and especially now that I will be alone most of the week for one month as my boyfriend is away on a course, I just make quick meals. This was really good and it actually tastes like carbonara, don't know how that's possible.

1 portion
You need:
150 g pasta (I used spaghetti)
some red onion
1 hand full tofu (I used Jalotofu's smoked tofu, a favorite)
2 tsp tomato pesto (I used Urtekram's vegan pesto but you can probably use tomato paste as well, just a little less)
3 dl oat cream for cooking
salt
pepper

Instructions:
Boil some water with salt and add the pasta. Boil it according to the instructions on the package, but leave it a little al dente for a better taste experience. Cut the red onion in small pieces and fry in some oil until soft. Add the tofu and then the cream and pesto. Stir until warm, boiling. When the pasta is ready, pour out the water and add the pasta to the sauce. Add salt and pepper! Ready to eat and tastes good with some basil on top!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog