lördag 26 oktober 2019

simple butternut squash soup


Vill börja med att rekommendera Fermentera och Fermentera 2.0 av Jenny Neikell. Har fermenterat rödkål, ingefära, blomkål och snart också paprika. Det är fruktansvärt roligt och ett bra sätt att förlänga livslängden på grönsaker... som dessutom blir ännu hälsosammare så här!

OKEJ OKEJ ett gott recept då! En vegansk krämig, mättande butternutsquashsoppa på finsk butternutsquash. Försöker äta mer inhemskt!

Du behöver (5 portioner):

2,5 kg butternutsquash
5 dl vegansk havregrädde (eller om du använder kogrädde: använd ekologisk sådan från inhemska kor som betat gräs, t.ex. Juustoportti verkar bra! <3)
7,5 dl kokande vatten
1 msk riven ingefära
rikligt med salt och peppar

**


I want to start by recommending the Swedish books Fermentera and Fermentera 2.0 by Jenny Neikell about fermenting veggies. I have fermented red cabbage, ginger and cauliflower and soon red peppers. It's such a fun thing to do and a great way to make sure your veggies last longer and actually become even healthier this way.

OK OK a delicious recipe for you! A vegan creamy butternut squash soup made from Finnish butternut squash. Trying to eat more local food!

You need (5 portions):

2,5 kg of butternut squash
5 dl of vegan cream (or if you use cow's cream: use an organic one from domestic cows who eat grass outside, for example Juustoportti seems to be good! <3)
7,5 dl of boiling water
1 tbsp of grated ginger
lots of salt and pepper






Gör så här:

Skala och skär den vackra butternutsquashen i bitar. Visst är den vacker? Eller snarare gullig kanske, en riktig svärmorsdröm. Hur som helst, skala och skär i bitar. Lägg olja i en kastrull och stek butternutsquashen där några minuter. Lägg till vattnet och ingefäran och låt koka tills mjukt. Lägg i grädden. Mixa med en stavmixer tills det blir en tjock soppa. Salta och peppra. Servera med frön eller rivet äpple och fermenterad rödkål. Den här måltiden kan egentligen se så festlig ut om man toppar den rätt (lol) att den passar fint till en bjudmiddag också. Samtidigt kostade detta inte mycket! GÖTTGÖTTGÖTT hörni!!!

Gillar ni recept på bloggen för den delen? Hoppas så, jag fortsätter gärna : )

**

Instructions:

Peel and cut the beautiful butternut squash in pieces. Isn't it beautiful? Or maybe cute. Anyway, peel and cut it in pieces. Add oil to a pot and fry the butternut squash for a few minutes. Add the water and let boil until soft. Add the cream. Mix everything with a stick blender to a thick soup.. Add salt and pepper. Serve with seeds or grated apple and fermented red cabbage. This meal can actually look very fancy if you put something on top of it like in the picture below (lol) that it would be the perfect thing to serve during a fancy party or something. And it didn't cost much! DELICIOUS my friends!!!

Do you like recipes on the blog btw? I hope so, because I love writing them down for you : )

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog