tisdag 21 januari 2020

my bookshelfMin bokhylla. Tycker jättejättejättemycket om den. Den är skranglig och jag var tvungen att skruva fast den i väggen och så målade jag sådana där gråa ränder/block på den för att dölja omålade partier.. min farbror har byggt den som ung och lämnat kvar i Åbo där den samlat damm i tiotals år. Den var inte direkt charmig när jag tog hem den, med andra ord. Men herreje vad den är bra. Den är gullig, har lite skavanker som det ska va <3333


// My bookshelf. I like it sososo much. It is really unstable and I had to fasten it to the wall and then paint these gray "blocks" to cover some unpainted areas.. my uncle built it when he was young and studied in Turku and then left it here where it's been collecting dust for decades. So it wasn't very charming when I took it home. But my god, I love itttt. It looks cute and has a lot of imperfections, just like it should be <3333
Har inte jättemycket böcker. Blir halvretad av min pojkvän för att jag bara klarar av böcker med franska streck haha. Är någon annan där ute svindålig på att orka igenom romaner? Tycker sällan romaner är tillräckligt bra för att jag skulle vilja investera tid i dem, lol. Läste två riktigt bra 2019 dock: The tattooist of Auschwitz (så sjukt vacker och sorglig) och Mellan oss. Kanske någon till men främst dessa två minns jag. Nu finns de iofs inte i den här bokhyllan men lovar att jag läste dem. Oberoende, därför är de flesta av mina böcker bara tipsböcker, antingen om typ mat eller hälsa eller the obvious: miljö. Det måste vara jättelättläst och kort text och bilder ca överallt för att jag skall klara det. Tokigt.


// I don't have a lot of books. My boyfriend bullies me for only being able to handle books with bullet points haha. Is there anyone else out there who just can't get through novels? I seldom think novels are so good that I would like to use my time on them lol. But I did read two really good books in 2019: The tattooist of Auschwitz (so beautiful, touching and sad) and Mellan oss. Maybe some other books too but these are the ones I remember. Now I don't even have them in this bookshelf but I promise I've read them. Anyway, that's why I mostly have guide books and stuff, about food or health or the environment. It has to be really easy to read and short texts and lots of photos so that I will make it. Silly.


Min kille däremot, en sucker för världskrig. Böcker om den galna Auschwitz-doktorn Mengele har vi två av, böcker om Dragsviks historia, röda krig osv osv. Krig!


// My boyfriend on the other hand, he loves wars. We have two books about the crazy Auschwitz doctor Mengele, books about Dragsvik's history, red wars etc etc. Wars!


Här ser ni lite av en annan favoritroman, finns ju ändå några jag gillar trots min olust att läsa dem. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, den älskade jag när jag läste den för några år sedan. Så backpackade min syster i Asien och lämnade den någonstans och mamma köpte en ny haha. Saknade den för mycket.


// Here you can see another favorite novel, I mean there are some even though I mostly am not interested. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann ("the one hundred year old man who stepped out of the window and disappeared"), I loved it when I read it a few years ago. then my sister went backpacking in Asia and left it somewhere and my mum bought me a new one haha. I missed it a bit too much.


Lol två Min lilla gröna. Har ju hundra till i en låda här iofs :)))) ena är min och andra min killes. Imorgon får ni ett MLG-erbjudande då hon fyller ett år.


// Lol two Min lilla grönas. I have a hundred more in a box here :)))) one is mine and the other one is my boyfriend's. Tomorrow you'll get an MLG offer as the book turns one year.Några roliga icke-romaner vi har är: Kalsongfylla och Hygge. Sådana där feelgood-böcker.


// Some fun non novels we have: Kalsongfylla (Kalsarikännit) and Hygge. Feel good books.
Hade egentligen tänkt skriva om Tove Jansson här men nu tog jag inga specifika bilder på hennes böcker och ute äre mörkt så låt oss prata om annat!!! Men TJ är ju bäst oberoende! Här ser ni delvis den gulligaste nåldynan jag sett, det känns som att jag blir mitt fulla jag (mormorssjäl) när jag använder den. Sedan är ju en nåldyna bra att ha i livet. Bild två visar mina dyrbaraste och finaste örhängen, återvunnet silver och guld från Nootka. Nootka är Lisa Olssons eget smyckesbrand och för att jag följt henne sedan hon var 13 (?) kände jag att jag ville stöda detta.. och så klart för att de är så fina!!! Smyckena är skitdyra iofs men kände att det var en investering. Bild tre: viktigt med grönt, här tror jag vi har en liten planta från en citronkärna.


// I was actually going to write something about Tove Jansson here but I didn't take any photos of her books and it's dark outside now so let's talk about something else!!! But TJ is the best anyway. Here you see the cutest little thing for my needles, it feels like the real me (I'm a granny on the inside) comes out as I use this one. It's good to have one anyway, what is the English word for it? Photo number two has my most valuable and beautiful earrings, recycled silver and gold from Nootka. Nootka is Lisa Olsson's own jewelry brand and since I have followed her since she was 13 (?) I felt like I wanted to support her.. and of course because they are so pretty!!! The pieces are super expensive though but I saw it as an investment. Photo number three: important to have some plants too, I think this one is from a lemon seed.


Världens bästa lilla bokhyllesamhälle. Känns som att den är sin egen ö här i lägenheten. Här samlas böcker och smyckesskrin på rad, några ljus och en målning på mig som min syster gjort. Hon är duktig, det är också hon som målat min Instagram-profilbild och den bilden som finns här på bloggen till höger på datorer och efter blogginläggen på mobiler.


// The world's best little bookshelf society. Feels like this is an island in my home. Here all the books and jewelry boxes meet up with some candles and a painting of me, made by my sister. She is really talented, the painting of my face that I have as my Instagram profile photo and the photo you see here on the blog to the right on computers or after the blog posts on mobile phones, is made by her too.


Förut ville jag vara en bokläsare. När man bloggar på Ratata, som jag gjorde då, ser man väldigt mycket böcker! Ratata var fint. Och många många skrev om böcker och litteratur. Jag började tro att jag borde vara en bokläsare och så försökte jag typ ta bilder på min hand som höll i böcker haha. SÅÅÅÅ lättpåverkad. När jag tillslut fattade att romaner nu helt enkelt inte är min grej, accepterade jag det och har mått bra ever since.


// I used to wish I was a book reader. I blogged at Ratata before and there you could see lots of books! Ratata was a nice place. And many many of the bloggers wrote about books and literature. I started thinking that I had to be part of that too and tried taking photos of books in my hands haha. It's SOOOO easy to affect me. When I eventually understood that novels just aren't for me, I accepted it and have felt good ever since.


Är det här inte den mest ironiska boken man kan köpa så säg.


// If this isn't the most ironic book to buy then shoot me.


En hundbok fick killen i julklapp. Mycket lämpligt och han älskar ofc den.


// A book about dogs, that my boyfriend got for Christmas. Very nice to have and ofc he loves it.


Men tipsböcker och romaner är ju inte allt. Här har ni ett fotoalbum med såväl analogt som digitalt... vissa är riktiga guldkorn.


// But guide books and novels aren't the only ones you can have. Here is my photo album with both analogue and modern photos... some of them are really something.


Som denna. Jag och Nokia år 2004 eller -5.


// Like this one. It says "Me and Nokia" and it was in 2004 or -5.


En enorm spaghettiskål på det! Också bra då man fermenterar stora mängder rödkål har jag märkt.

Har ni några riktigt ruskigt bra romaner som jag kanske skulle orka igenom? Bara att tipsa, jag kan ju försöka i alla fall heh. Hoppas ni gillade min bokhylla, taco hej!


// And a huge spaghetti bowl on top! It's good to have a big one like this when you ferment lots of red cabbage as well, I've noticed.

Do you have any really good novels you would like to recommend? Some that I would like. Then just leave a comment below and I'll give it a try heh. I hope you liked my bookshelf, thx bye!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog