söndag 12 januari 2020

my homemade hummus


Ett recept jag använt länge, som är superenkelt och gott. Hemgjord hummus för bröd och fosterland.


// A recipe I've used for a long time because it's so simple to make and tastes great too. Homemade hummus for your bread and food.


Du behöver:
1 paket torkade kikärtor (400 g)
2 msk spiskummin
en skvätt olja
en skvätt vatten
salt
valfritt: rödlök

Gör så här:
Blötlägg kikärtorna i vatten övernatten, eller 8 h. Häll sedan ut vattnet och koka dem i 45 minuter. Häll ut vattnet i en separat skål. Lägg de avsvalnade kikärtorna i en hushållsmaskin och släng i spiskummin, lite olja, lite vatten och lite salt. Mixa. Vattnet har jag egentligen i bara för att göra hummusen smidig, jag avskyr tjock torr hummus. Ett tips är att använda vattnet kikärtorna kokat i, det kallas aqua faba och fungerar också som ett äggsubstitut i äggfria bakverk. Så här får du testa hur mycket du vill ha och hurdan konsistens du vill ha. Börja med lite och lägg sedan till. Om du gillar rödlök, hacka den och släng i.


// You need:
1 pack of dried chick peas (400 g)
2 tbsp of cumin
some oil
some water
salt
optional: red onion

Instructions:
Soak the chickpeas overnight or for at least 8 h, in water. Remove the water and boil them for 45 minutes. Pour the water into another bowl. Put the cooled chick peas in a household machine with the cumin, some oil, some water and salt. Mix. I put water in it to make it smoother, I can't stand thick dry hummus. A great tip is to use the water you boiled your chick peas in, it is called aqua faba and also works as a vegan alternative to eggs in baking. Add some water and more if needed. If you like red onion, chop some and add it to the mix.



Passar perfekt i mat, på bröd, som dipp osv. Håller också bra i frysen, jag fryser först in i en glasburk utan lock och lägger på locket när allt är fruset. Och kom ihåg att skrapa skålen rent med kökets mest miljövänliga redskap : ) Njut!


// This is perfect in food, on bread and as a dip. It also lasts really well in the freezer, I first put it in a glass jar without a lid and when it's frozen I ad the lid. And remember to really get everything out from the bowl with the kitchen's most environmentally friendly tool : ) Enjoy!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog