måndag 24 februari 2020

Hi it's me

Tak tak tak massor tak människor. De som hört av sig har gjort hjärtat varmt och pausen från sociala medier (vilket egentligen inte alls var en paus från some, varför ljuger jag) gjorde gott. Tog bort Instagram och lät mig vara tyst här en stund men gudars, har väl varit extra mycket på Facebook i stället.

Hm. Var skall jag börja? Jag kan tyvärr inte berätta vad som hänt men jag kan förklara lite. Senast jag skrev var en dag då något otroligt tungt hände personer jag älskar. Alla lever, obs obs, men den ångesten är inte något som bara lägger sig. Den har inte lagt sig nu heller. Jag tror på något sätt att man kanske mår ännu sämre när någon annan mår dåligt, än när man själv gör det. Det är så utom ens räckhåll att faktiskt fixa någon annan även om man kan hjälpa. Sist och slutligen måste det ske från personen själv. Har känt mig maktlös liksom och fyfan får hjärtklappning och svettningar och ont i magen när jag tänker på det.

Men jag klarar mig nog och försöker tänka att jag trots detta har rätt att själv göra sådant jag gillar och känna mig lycklig. Att hur rövigt livet än är så måste jag också få leva det oberoende vad som händer folk i omgivningen, även om min största dröm är att dessa personer skulle må bra. Önskar det så hårt. Hur som helst, jag klarar mig nog.


// Thank you thank you thank you a lot thank you people. Some have contacted me and it has made me feel very warm inside and the break from social media (which really wasn't a break, why am I lying) was like therapy. I deleted Instagram and didn't write anything here for a while but fine, instead I was more on Facebook than in a long time.

Hm. Where should I start? I can't tell you what happened but I can explain a little bit of it. Last time I wrote here was a day that something awful happened to people I love. Everyone is alive, luckily, but this anxiety doesn't seem to go away. In a way I think it's worse when it happens to someone else than yourself because it's harder to help others when they aren't... you. In the end they have to help themselves in a way. This has made me feel so powerless and blah it gives me a hard time to breath and makes me sweaty and makes my stomach hurt just thinking about it.

But I'll manage to live with this and I try to think that I too have the right to be happy and do things I need and want to do. That no matter how shitty life is I have to be allowed to live it too no matter what the people around me go through, even though my biggest dream would be for these of my people to feel better. I want it so bad. Anyway, I'll make it through this.


Två veckors paus från blogg och Instagram har varit skönt och resulterat i en skogspromenad (och lunch där!) igår, frukost på Fabbes idag, häng med mina fina syskonbarn som var i Finland för vår mormors begravning och helt sJUKt mycket kaka. Idag tänkte jag börja jobba igen och försöka fixa sådant jag skjutit upp och kallt ignorerat. Några samarbeten via Luonnonkaunis, några mail, några dittan och dattan. Och alla obesvarade kommentarer här på bloggen, jaja det var ju en princip jag hade hehe. Blev liksom avbruten i svarandet då rövlivet spelade spratt på mig. Men ja, helt skönt att vara tillbaka igen och med tankar om hur jag skall förändra rutiner så jag mår lite bättre och mindre rastlöst. Är så jäkelns rastlös som människa:)))) Ha en fin dag och vecka och SNART vår!


// Two weeks away from the blog and Instagram has been good to me and it resulted in for example a walk in the forest yesterday (and lunch there!), breakfast at Fabbes today, playing with my sister's kids as they were in Finland for my grandma's funeral and just shit loads of cake. Today I decided to start working again and trying to fix things I have ignored lately. Some collabs with Luonnonkaunis, some e-mails I need to send and answer, some other things too. And all the comments I haven't answered here, that was a rule I have to always answer hehe. But shitty life stuff interrupted me there you know. But yeah, it feels nice to be back and I have some ideas on how to help myself plan my days better to feel better and be less restless. I am such a restless person:))))) Have a great day and week and SOON spring! 

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog