onsdag 26 februari 2020

romantic dinners, messy homes and a new book

Onsdag! Hundkurs nr 2 ikväll! Fortsätta rensa hemma! Och lite bilder från livet och så!

// Wednesday! Dog school number 2 tonight! Decluttering at home! And some photos from my life!


En rOmAnTiSk middag häromkvällen. Hittade en fondueskål som man kan ha ett ljus under, hela köret alltså, så bestämde mig för att använda den. Trevligt vad man hittar när man rensar (vissa saker naturligtvis otrevliga också).


// A rOmAnTiC dinner the other night. I found a bowl meant for fondue making, with a candle stand under it, a.k.a. the whole thing, so we decided to use it. It's nice what you can find when you declutter at home (I've obviously also found a lot of less nice stuff).


En Berranmysig bild på vår kaosbyrå. Har andra människor det verkligen städat hemma när ingen ser på? Får det inte att gå ihop. (Obs, golvet ovanligt tomt o rent på denna bild men låt er inte luras, det var för att jag hade min tvätta golvet en gång per kvartal-dag i förrgår).


// A Berran friendly photo of our chaotic bureau. Do people really have clean homes when nobody is watching? I don't understand how that can be possible. (Please note, the floor is unusually empty and clean but don't let that fool you, it is because I had my wash the floor once every three months day this week).


Som sagt: är det städat hos andra? Är jag normal eller ej? Vårt hem är aldrig städat och soffan ser alltid ut som ett stenras där dynorna fallit huller om buller (jag skyller på hundarna men är antagligen själv ett delproblem).


// Like I said: do people really have organized homes? Am I normal or not? Our home is never organized and the couch usually looks like a mess (I blame the dogs but I'm probably a problem myself too).


Och köket, fifan.

// And the kitchen, my god.Vi har varit tvungna att lyfta upp sängen hehe. Alltså huset jag bor i lutar, trodde det lutade bara lite, och sängen har agerat därefter. Varje morgon vaknar vi med bäddmadrassen 30ish cm över kanten, lakanet åt alla håll och det är så inihelsikke störande skall ni veta. Pappa hämtade någon form av styroxbitar han trängde in under fotändan så att sängen i själva huset står extremt snett men enligt världen, helt rakt. Så jag hade fel i att huset lutar lite, det lutar massor.


// We had to lift our bed hehe. The house we live in is leaning, I thought it did just a little bit, and the bed has been behaving annoyingly because of that. Every morning we wake up with the mattress about 30 cm outside the bed, with the sheet in every wrong way possible and it's been so freaking irritating you know. Dad brought something we could place under the bed and now it looks really wrong inside the house but it is actually for once straight, just looks wrong in a leaning house. So yes, I thought it leans only a little bit but turns out, it's a lot.


Min älskade systerdotter med en sådan där rolig gammaldags grej man kunde se 3D-bilder i. Jag ser dem bara några få gånger per år vilket är jobbigt. Men!! Extra gulligt och kramigt när vi väl ses.


// My dear sister's daughter used this fun old school thing in which you can watch 3D photos. I see them only a few times a year which is quite tough. But!! More cuddling when we finally meet.


När jag rensade hittade jag en tidning med spår av mitt HUMORISTISKA inre, men vad jag skrev är egentligen inte vad jag vill snacka om nu, (även om det var rätt genialiskt) utan vad som hände när jag skrev. Jag skulle luta mig över tidningen och skriva det så killen inte skulle se förrän jag var klar, varpå jag fällde mitt hår IN I ett ljus! Som brann! Det pyste i mitt hår! Huj. Vill inte ens tänka på hur det skulle vara om håret helt på allvar fattade eld. Luktade bränt resten av dagen.


// As I was decluttering the home, I found this news paper with traces of my HUMOROUS self, but actually I don't want to talk about what I wrote (genius though: changing "Sugar beets were sweeter than ever last year" to "Julia was sweeter than ever last year"), instead I want to tell you what happened while I was writing. I leaned over the paper to hide from my boyfriend what I was writing and I actually put my hair IN a burning candle! It made the worst sound and I don't even want to imagine what it would be like if my hair actually started burning. I smelled like smoke the rest of the day.
Och så fler skogsbilder från i söndags <3 Det här skall nog bli en veckovis vana tycker jag, har upplevt att jag saknar mossa specifikt. Vill inte låta woke och som att jag är den enda som vet att naturen existerar heh men just nu tänker jag stora delar av mina dagar på hur mycket jag inte är utomhus och hur mycket jag skulle behöva det. Naturen är terapi och fantastisk på alla vis. Skall skriva om skogsbad någon dag, en intressant och gullig grej.


// And some more forest photos from last Sunday <3 This has to become a weekly tradition I think, I feel that I have been missing moss specifically. I don't want to sound all woke and like I'm the only one aware that nature exists heh but at the moment I seem to be thinking about how much I need to be more outdoors, huge parts of the day. Nature is therapy and amazing in all ways possible. I'll write about forest bathing one day, an interesting and very cute phenomenon.
Och ett boktips får avsluta detta inlägg. Igår var tog jag bussen in till stan för att jobba på bibban lite, varefter jag av en slump gick förbi Sammakon kirjakauppa som jag aldrig tidigare varit inne i. HÖRNI DET VAR SÅ FINT. Det var så där som man vill att bokbutiker ser ut (inte sterila halvobehagliga butikslokaler) och jag kände att jag måste stöda dem PLUS att jag VILLE ha den här boken < 33333 älskade butiken!!! Älskade!

Boken är väldigt modern och 2010 och -20-talig på så vis att de här människorna som skrivit den är ungefär lika woke som jag med min saknad efter mossa lol men jag skall medge att det är just precis den här typen av böcker... och människor jag gillar. Boken handlar helt enkelt om hur vi kunde leva som förr i större grad - enklare, närmare naturen, göra mer själv. Fin grej.


// Let's end this blog post with a book tip. Yesterday I went downtown to work on the computer in the library and after that I walked around a little bit and found Sammakon kirjakauppa, a bookshop, by coincidence. I had never been there before. IT WAS SO PRETTY. It looked the way you would want bookshops to look like and I wanted to support them and also felt that I WANTED this book < 33333 I loved the shop!!! Loved it!

The book is quite modern since the writers seem to be as woke as I am with my moss lol but I'll admit it, I love these kinds of books... and people! It's about living more like in the olden days - simpler, closer to nature, making more stuff ourselves. I like it.


Nej förresten det här blir det vi avslutar blogginlägget med: vill slå ett slag för den knäppaste ljusstaken jag sett, tycker den är superfin! Farmor gjorde den någon gång i tiderna och jag hittade den hos mamma och pappa. Kul. Nu skall jag trötta ut Berran, snabbt ta mig in till stan för ett ärende och sedan på hundkurs, hurra hurra! Ha en fin dag


// No actually let's end the blogpost with this instead: the weirdest and craziest candlestick I've seen, I like it very much! My grandma made it a long time ago and I found it at my parents' house. Fun. Now I will have to take Berran out and make her tired, then quickly go downtown for an errand and then to our dog school class, yay! Have a great day

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog