lördag 14 mars 2020

En enkel pasta med vitlök och squash - mat på rester när man måste stanna inne


Jag är som sagt lite förkyld och blev ombedd att inte lämna huset därför (går bara ut och kissa med Berran). Fick avboka Berrans veterinär igår och teaterföreställningen vi skulle på på kvällen inhiberades. Så jag blir ovanligt kreativ hemma haha, har städat och rensat hela förrådsrummet och gjort det till ett kontor, målat en egen "backdrop" för fotografi (använde den i dessa bilder), fixat plats för Berrans 20 meter långa rep/koppel som annars legat på golvet i tamburen, sytt trasiga leggings osv. Varför stannar man inte oftare inne och lever långsamt liksom, lite efter vad man vill och tycker. Nåväl.

Har inte kunnat besöka butik heller nu för att inte smitta eller smittas och då får man göra mat på det man har. Idag blev det en snabb snabb rätt på en pasta jag kokade häromdagen, vitlök, squash och soltorkad tomat. Och mycket olja, salt och rosépeppar! Mkt gott. Igår bakade jag bröd på olika mjöl jag hittade i skåpet och fick ner ett blötlagt gammalt torrt bröd i degen också. Gjorde t.o.m. en soppa på alla grönsaker jag hittade, lite havregrädde, salt och buljong - som jag sedan pureade med stavmixern. Är aldrig så här aktiv haha.

Men maten! God. Och jättebra att äta rester så inget hinner bli dåligt <3 Har ni skapat nya spännande rätter dessa dagar, från gammalt hemma?


// Like I told you earlier, I have the flu so I have been asked to not leave the house because of that (I only go out with Berran to let her pee). We had to cancel our doctor's appointment with Berran and the theatre play we were going to see yesterday got cancelled. So I become unexpectedly creative at home haha, I've cleaned the whole apartment and decluttered the storage room and turned it into a home office, painted my own "backdrop" for photography (used it in these photos), found a place for the 20 m long rope/leash we use with Berran, fixed a pair of broken leggings etc. Why don't we stay inside more often and live slower, doing more of what we feel like. Anyway.

I haven't been able to go to the store now either, to avoid infecting others or getting infected myself and that has forced me into cooking with something I already have. Today I made a quick pasta from the pasta I cooked the other day, some garlic, squash and sundried tomatos. And lots of oil, salt and pink pepper! Really good. Yesterday I made bread from flour I found at home and put an old dried bread (that I soaked before) into the dough. I even made a soup from almost all of the vegetables we had, added some oat cream, salt and veggie stock - and used the stick blender to mix it all. Never been this active haha.

But the food! It was delicious. And it's such a great idea to eat leftovers to avoid food waste <3 Have you tried any new exciting recipes from old food at home these past few days?


Och det här får mig att tänka på hur mycket vi kan lära oss av situationer som dessa. Coronaviruset i sig är inte positivt men som med allt annat kan man få något nyttigt ut av det. Som många andra också konstaterat så lever vi nu ca så som vi borde för att planeten skall må bättre. Man äter det man redan har (förutom om man bunkrar upp lite väl mycket *längtar efter nästa gång jag får se toapapper*), stannar inne och gör mer vardagliga aktiviteter som att läsa, städa, skriva, rita, testa recept, fundera, bara vara. Tar det lite lugnare. Företag stänger tillfälligt och överlag är det ju så stora förändringar. Men jag tror mycket på att vi kan lära oss av det här, att vi nog klarar oss också fast livet inte 24/7 är ett fartfyllt äventyr. Och med det sagt hoppas jag så klart att ingen missförstår mig och tror att jag just sagt att corona är något bra. Men missförstånd på sociala medier är ju det nya svarta :))))

Nu skall jag äta lite sent mellanmål och sedan blir det säkert film. Är ganska slut. Ha det fint!
Pst! Har du oro eller ångest pga virustider? Ann-Christine och Ida tipsar om hur man kan hantera det (på finska) på Luonnonkaunis. Ha det fint!


// And this made me think of how much we can learn from situations like this one. The virus itself is not a positive thing but like with everything else it can teach us something important. Like many others have said, we are now kind of living the way we maybe should to save the planet. Eating what we already have (unless we go to the store now and buy more than we need *can't wait to see toilet paper again*), staying inside doing more of the slow stuff like reading, cleaning, writing, drawing, trying out new recipes, reflecting, just being. Taking it easy. Businesses close temporarily and overall a lot is happening right now. But I really do believe that we can learn something from this, that we will survive even if life isn't an adventure 24/7. And with that said I hope no one misunderstands me and thinks I just said that the virus is a good thing. But you know, misunderstanding about everything on social media is the new black, right :))))

Now I'll have a small meal and then we'll probably watch a film. I'm quite tired. Take care you guys!
Btw! Are you worried or anxious about this all? Ann-Christine and Ida wrote some tips on how to cope with this, in Finnish at Luonnonkaunis. Have a good day!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog