tisdag 10 mars 2020

Världens godaste soppa - vegansk gräddig jordärtskocksoppa




Herre min herre. Denna soppa är den godaste jag vet - en vegansk jordärtskocksoppa. Den är så sjukt mustig att det inte går att förklara.

Du behöver:
500 g jordärtskockor
6 dl havregrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
salt

Gör så här:
Skala jordärtskockorna och skiva i tunna skivor. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Sila bort vattnet och lägg jordärtskockorna och en skvätt grädde (eventuellt också vatten för att underlätta) i en blender och kör på tills det är en jämn smet. Slickepotta ner allting i kastrullen igen tillsammans med resten av grädden, låt koka upp och smula i buljongtärningar och salt efter smak. Rör om undertiden så det inte brinner i botten. Ät när uppkokat!


// My god. This is the best soup in the world - a vegan Jerusalem artichoke soup. It's so creamy and tasty that I can't even describe it.

You need:
500 g of Jerusalem artichokes
6 dl of oat cream
2 veggie stock cubes
salt

Instructions:
Peel the Jerusalem artichokes and cut into thin slices. Let them to a boil in salty water until they are soft. Remove the water and put the Jerusalem artichokes and some cream (and if needed to make it easier: water) in a blender and mix until smooth. Use a dough scraper to get out everything and put it in a pot with the rest of the cream and let to a boil. Add the veggie stock cubes and some salt. Stir. Eat!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

Social

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog