måndag 23 mars 2020

Vegansk krämig grönkålspasta mmm




Huuuuuu. Nu smakar det!! Det blir ju restmat lite per automatik karantändagar som dessa men alltså herrejefulskaj så gott det blev. Vegansk krämig grönkålspasta.

Du behöver:
Spagetti för två personer
5 dl havregrädde
ca 3 dl grönkål, icke tätt packat
En näve hackad soltorkad tomat
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
Lite salt
Ev. lite näringsjäst


// Whoooooo. This is tasty!! Because of the quarantine situation I'm kind of forced to eat more leftovers like today but damn this is good. Vegan creamy kale pasta.

You need:
Spaghetti for two
5 dl of oat cream
about 3 dl of kale
A handfull of sundried tomatos
2 cloves of garlic
2 veggie stock cubes
Some salt
Optional: nutritional yeast




Gör detta:
Lägg en kastrull med saltat vatten för att koka. Skär under tiden vitlöken i små små bitar, lägg en stekpanna med en skvätt olja på för att värmas. Släng i vitlöken men akta så den inte bränns. Hacka grönkålsbladen (obs, ej stjälken) i små bitar och släng med i stekpannan. Stek en kort stund och lägg sedan i grädden. Jag föredrar Aito kaslinks havregrädde, den är oerhört tjock och bra!! Smooth som en silkessås. Låt koka upp och släng i lite salt och grönsaksbuljongen - eventuellt peppar också om du vill. Lägg spagettin i vattnet när det börjar koka och låt koka tills al dente. Blanda spagetti med grönkålssås och släng med soltorkade tomaten och rör om. Servera med lite näringsjäst om du vill ha extra näring och lite B12 på det! SÅ GOTT kan ni lova att testa!!!


// Instructions:
Let some salted water to a boil in a pot. Cut the garlic into small pieces and put in a hot saucepan with some oil. Don't burn the garlic! Remove the stem from the kale and cut the leaves into small pieces and add to the sauce pan. Fry it for a little while and then add the cream. I prefer Aito Kaslink's oat cream, it's so thick and good!! Smooth like silk. Let this to a boil, then add some salt and the veggie stock cubes - and pepper if you like. Add the spaghetti to the boiling water and cook it until al dente. Mix everything together - spaghetti and sauce - and add the sundried tomatos. Eat with some nutritional yeast for extra nutrients and B12! This is SO GOOD, promise me you'll try it!!!


Och just det, med tanke på inlägget om sanningen bakom bilderna, här kommer en liten titt på hur detta gick till! Kanske jag alltid borde visa? KRAMAR

// And btw, about the post about the truth behind my photos, here is another look at how I did this little food photo shoot today! Maybe I should show this more often? HUGS

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog