lördag 25 april 2020

Får inte mycket gjort men kanske det är okej

Hej vänner. Jag hoppas verkligen ni mår bra. Går omkring och påminner mig själv om att många där ute lider av det här på samma vis som jag och det gör mig så klart ledsen. Visst, jag lider inte som i att jag håller på att dö och är således lyckligt lottad men med ett förflutet som en med ångest ända sedan barn och med en krånglig jäkla ekonomi har Corona-krisen vuxit sig extra tung hos mig på sistone. Riktigt så där blytung och gråmosig.

Jag älskar att blogga <3<3<3 Skall inte sluta med det. Men det går lite trögt på den fronten och jag hoppas det är okej för er som läser. Jag vaknar upp och gör saker som att jag var ett barn på sommarlov, ni vet när man på riktigt var ledig i tre månader och gjorde allt som var kul och hade all tid i världen: åt glass, sprang och badade, cyklade, såg på djur, tittade på barnprogram, skrattade, gjorde ingenting, gjorde allting, ÅT, sov, åt lite till, hade det bra. Nu låter det ju förskönat och jag har inte ätit en enda glass eller sett ett enda barnprogram i och för sig men jag liksom kan inte ta mig i kragen och göra någonting som lite ens verkar som ett måste. Det är SÅ svårt för någon med min personlighet och mina mood swings som jag utvecklar i den här krisen, att faktiskt få saker gjorda. Min onlineföreläsning jag jobbar på är på väg men inte klar och mellan öronen bara ekar ett rop om att slutföra NÅGONTING. JULIA GÖR DET OCH DET KLART. KAN DU INTE GÖRA DET KLART.

Men jag har så svårt. I stället försöker jag sitta ute på terrassen när det är sol, ta cykelturer när kroppen skriker efter det, vara kreativ i sådana delar av mitt liv där det inte känns som att man måste prestera desto mer - typ i köket eller gällande ytliga saker. Häromdagen stängde jag in mig i ett rum och testade sommarkläder och försökte tycka att jag var fin. Hittade nya kombinationer och dreglade när jag såg vissa skor jag äger. Det här kan jag göra! Men att ta tummen ur och få gjort det där man kanske "borde" för att ta sig ur en liten ekonomisk kris man är i, ja, de delarna av livet känns helt sjukt svåra.

Nyss skickade jag hur som helst in en ansökan om att få 2000 € som egenföretagare och håller nu tummarna att jag får det. I så fall kunde jag få ett halvår av fasta kostnader täckta. Jag letar också inspiration och sådant som gör mig GLAD och intalar mig själv att det nu är så här och att jag helt enkelt är en av de där personerna som kanske blir extra trött när det finns mindre att göra. I stressiga tider får jag så jäkla mycket gjort, är så *duktig* och blabla. Nu med all den lediga tid jag har, känns det ibland helt omöjligt att ens öppna datorn.

Hjärnan är konstig men vi skall nog ta oss ur det här. Hoppas hoppas du mår bra och att eventuella problem löser sig för dig så snart som möjligt.

Nu: kanske film, kanske sömn. Kanske båda två - på soffan. KRAM


// This is a hard time for me and being in this situation makes it even harder for me to get things done even though I have more time than ever. I feel sad that I can't update the blog as often right now but my brains just can't handle too much atm. However, I will not stop blogging but I guess I just need to take it slow and listen to how I'm feeling and blog when I want to. Everything makes me tired and nothing feels very inspiring if it is a "must". So right now: only doing fun stuff, trying to take care of myself. Please take care of yourself too. Hugs

1 kommentar

  1. Hej, hej,

    I have just found your blog and I thought how like I am! Because it is exactly all that I like in one space all together. I am learning swedish and and the way I do it apart of following a course is reading swedish translated to English so your blog is perfect. Apart from that, I love the style of your photography because it is also the way I do mine and the way observe my surroundings :) I also like reading blogs and there was a long-term since I do it because now we are exposed to so many sources of information. I reached since one or two months ago a point where my brain cannot handle so much digital media and social media so I find myself very identified with your description here. I uninstalled some social media as WhatsApp to reduce the use of my phone and it is so relaxing now. I will go through your blog with my cup of coffee and improve my swedish skills while I enjoy your posts. Thank you so much for sharing this and for your time invested. It is now my joy! Take care and I hope you feel better by now. Go to nature, listen to the birds and reconnect with nature. No phones. Just a couple of times per day. That's what I do and it helps a lot :)

    SvaraRadera

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog