måndag 13 april 2020

Underbart krämig pasta med cashewgrädde och grönkål


Cashewnötter är intressanta. Genom att blötlägga dem över natten kan de nämligen bli hur roliga som helst i matlagning och bakning! De blir liksom krämigare av blötläggningen och gör t.ex. smoothies ännu mer smooth osv. Jag vill därför absolut rekommendera att använda dem i olika rätter och snacks, om man inte är allergisk! Dessutom är de så neutrala i smaken att det inte känns som att man går runt och äter nötter, precis, men ändå finns alla viktiga näringsämnen och bra fetter där. Fantastiskt. På grund av sin neutrala smak kan t.ex. cashewgrädde eller -mjölk fungera som lite variation till andra veganmjölkar ibland. Om man vill!

Så! Idag gjorde jag cashewgrädde som jag slängde ner i en pasta med grönkål, lök, salt och peppar. Det var ENKELT!


// Cashew nuts are interesting. By soaking them overnight, they can become a lot of fun in cooking and baking! They become creamier from soaking and for example they will make smoothies even smoother. Therefore I want to recommend using them in different meals and snacks, if you aren't allergic that is! The taste is also so neutral that it doesn't feel like we're walking around eating nuts you know but, still, all those healthy nutrients and fats are there. Amazing. Since the taste of them is so neutral, they also become the perfect vegan dairy alternative when you feel like varying your vegan milk products.

So! Today I made cashew cream that I used in a pasta with kale, onion, salt and pepper. It was super easy to make!


räcker till 2-3 portioner

Ingredienser för cashewgrädde:
3 dl cashewnötter
1,5 dl vatten
lite salt

Ingredienser för hela rätten:
250 g pasta (jag valde gnocchi)
ca 3 dl tätt packad grönkål
ca 1 dl lök (jag hade hälften röd- och hälften vanlig lök)
salt, peppar
en skvätt olja att steka i
Valfritt: olika frön och hackad soltorkad tomat för servering

Gör så här:
Börja med att blötlägga cashewnötterna i en skål med vatten över natten. Nästa dag eller efter ca 8 h kan du ta bort dem från vattnet och skölja av dem. Lägg i en blender tillsammans med vattnet och saltet och kör tills det blir som len grädde.
Koka undertiden upp saltat vatten för pastan. Hacka löken och grönkålen och stek i olja en stund. Stäng av stekpannan och lägg i cashewgrädden. Den skall helst bara värmas upp i stekpannan men inte desto mer stekas. Krämen är rätt tjock och är därför svår att steka! När pastan är klar: häll ut vattnet och blanda pastan i stekpannan med resten. Lägg upp på tallrikar och toppa med frön och soltorkade tomater om du vill. Njut!


// makes 2-3 portions

Ingredients for the cashew cream:
3 dl of cashew nuts
1.5 dl of water
some salt

Ingredients for the whole meal:
250 g of pasta (I used gnocchi)
about 3 dl of kale, tightly packed
about 1 dl of onion (I used both red and yellow onion)
salt, pepper
some oil to fry in
Optional: seeds and finely cut sun dried tomatos

Instructions:
Soak the cashew nuts overnight in a bowl with water. The next day or 8 hours later, remove them from the water and rinse. Add to a blender with the water and salt and mix until it becomes a smooth cream-like thing.
While making the cream, let some salted water to a boil for the pasta. Cut the onions and kale and fry in some oil. Turn it off and add the cashew cream. It should not be fried but instead heated in the frying pan. The cream is quite thick and is therefore hard to fry! When the pasta is ready: pour out the water and add the pasta to the frying pan with the rest of the ingredients. Add some seeds and sun dried tomatos to your plate if you like. Enjoy!


Pst! Grädden var också perfekt som pålägg på bröd, här äter jag Earthsprouts surdegsrågbröd som var mycket gott och rätt enkelt att laga. Lönar sig att testa om man vill, du hittar instruktionerna för min surdegsstart här.

Tycker du om blötlagda cashews och vad brukar du i så fall göra med dem? Kram!


// Btw! The cream was also perfect on bread like this. Here I am eating Earthsprout's rye sourdough bread which tastes delicious and was quite simple to make. I recommend trying it if you want to, you'll find my instructions for the sourdough starter here.

Do you like soaked cashews and if so, for what do you use them? Hugs!

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog