söndag 19 april 2020

Vegansk raw snickers - enkelt och fantastiskt recept på alla vis


Jag blev intresserad av råa "raw" efterrätter, någon gång sisådär ca 2012. Jag tyckte det var sjukt roligt att experimentera med recept på bakelser eller efterrätter som inte innehöll mjöl och socker därför att det genast blev en utmaning att lyckas med det. Det är roligt att testa sådant!! Ett tips för tråkiga dagar hehe. När någon säger "får jag bjuda dig på en nyttig efterrätt" blir jag inte jätteintresserad för det låter helt enkelt inte så gott. MEN! Visst kan det vara otroligt gott. Så i brist på bättre aktiviteter under dessa dagar, bestämde jag mig för att återgå till ett världsbra recept på vegansk raw snickers av Hanna Göransson, som jag brukade slänga ihop flera år sedan. Det här är fantastiskt! Verkligen.


// I became interested in raw desserts around 2012 I think. I thought it was so much fun to experiment with recipes of desserts that didn't contain sugar or wheat flour as it immediately gets harder to bake in that case. It's really a lot of fun to try things like this! A great tip for boring days hehe. If someone asks me if I want a "healthy dessert" it usually doesn't interest me since it just doesn't sound delicious. BUT! It can be so good. So until I come up with a better activity for days like these, I decided to try a recipe for vegan raw snickers I used to make all the time before, it's originally from Hanna Göransson. It's awesome! Really.


Chokladlager:
6 msk kokosolja
6 msk kakao (gärna raw men det hade jag inte nu)
6 msk agavesirap
4 msk saltat jordnötssmör
valfritt: hackade cashewnötter

Jordnötssmörslager:
3 msk jordnötssmör
1 msk agavesirap
1 msk kokosolja
valfritt: pumpakärnor

Tips! Smaka av blandningarna och salta mer om du vill.

Instruktioner:
Börja med chokladlagret. Smält kokosoljan över vattenbad om du vill att den är raw, kör annars i mikron tills smulten. Lägg i övriga ingredienser och blanda. Häll upp i lådor med bakplåtspapper, t.ex. en gammal smörburk eller matlåda fungerar bra. Släng över några hackade cashewnötter om du vill. Ställ i frysen tills blandningen stelnat.

Du kan göra i ordning jordnötssmörslagret medan chokladen stelnar. Smält kokosoljan på samma vis som tidigare och blanda sedan ner övriga ingredienser. Jag blandade med pumpakärnor för tuggmotstånd och för att få in bra grejer i smeten. När chokladen stelnat, häll jordnötssmörslagret över och släng över några hampafrön om du vill. Ställ i frysen tills även övre lagret stelnat. Nu kan du ta ut dina snickersplattor och skära dem i små tärningar, som du förvarar i frysen på varandra med bakplåtspapper mellan varje lager.

Japp. Världsgott! NJUT hörru.


// Chocolate layer:
6 tbsp of coconut oil
6 tbsp of cocoa (preferably raw but mine wasn't this time)
6 tbsp of agave syrup
4 tbsp of salty peanut butter
optional: chopped cashews

Peanut butter layer:
3 tbsp of peanut butter
1 tbsp of agave syrup
1 tbsp of coconut oil
optional: pumpkin seeds

Tip! Add some salt to these if needed.

Instructions:
Start with the chocolate layer. Put the coconut oil in a bowl and place the bowl in hot water to melt the coconut oil if you want it to be raw. Otherwise, put the coconut oil in the microwave until melted. Add the other ingredients and mix. Pour the chocolate layer into boxes covered with baking paper. Add some chopped cashew nuts if you like. Put in the freezer until hard.

You can prepare the peanut butter layer while the chocolate is in the freezer. Melt the coconut in the same way as with the chocolate layer and then add the rest of the ingredients. I added some pumpkin seeds to make it more chewy and to add some nutrients but that's optional. When the chocolate is hard, add the peanut butter layer on top and place in the freezer until that one is hard too. Then remove everything from the baking papers and cut into squares. Put the snickers squares back in the freezer on the same baking papers on top of each with baking papers between each other so that the squares won't stick together.

Yep! Could be the best thing I know! ENJOY people.

Skicka en kommentar

Använder Blogger.

latest on Instagram @groniabo

Search This Blog